Kökler
Kökler

Kökler (9786052996638)

0,00

Güzel ve Çirkin masalının bambaşka, çok daha büyülü ve son derece zengin dünyasına açılan sihirli bir kapı

“Vadimizin dışında anlatılan hikâyeler ne söylerse söylesin, bizim ejderhamız aldığı kızları yemezdi. Köyümüzden geçen yolculardan zaman zaman böyle hikâyeler duyardık. Biz insan kurban ediyormuşuz da o da gerçek bir ejderhaymış gibi konuşurlardı. Tabii bu doğru değildi: Bir büyücü ve ölümsüz olabilirdi ancak yine de insandı ve on yılda bir içimizden birini yemek isterse, babalarımız bir araya gelip onu öldürürdü. Bizi Galiz Orman’dan koruyordu ve bunun için ona minnettardık;

ama o kadar da minnettar değildik.”

Agniyeşka vadideki evini, sessiz sakin köyünü, ormanlarını ve ışıl ışıl akan deresini çok sever. Ancak köyün sınırında, gölgesini kızın hayatından eksik etmeyen, kötücül güçlerle dolu tekinsiz Galiz Orman yer almaktadır.

Agniyeşka’nın köylüleri, Ejderha olarak bilinen soğuk, hırslı büyücünün Galiz Orman’ın güçlerini onlardan uzak tutmasına bel bağlamıştır. Ne var ki büyücü, bu isteklerini yerine getirmek için korkunç bir bedel ister: Ona genç bir kız verilecek ve bu genç kız on yıl boyunca ona hizmet edecektir; en az Galiz Orman’a düşmek kadar korkunç bir yazgı.

Bir sonraki seçim zamanı gelmiştir ve Agniyeşka korkunun pençesindedir. O da herkes gibi Ejderha’nın Kasia’yı alacağına inanır. Zarif, cesur, güzeller güzeli ve Agniyeşka’nın olmadığı her şey olan Kasia. Dünyadaki en yakın arkadaşı. Ve onu kurtarmanın hiçbir yolu yoktur.

Ancak Agniyeşka’nın korkusu yersizdir. Çünkü Ejderha geldiğinde, alacağı kişi Kasia olmayacaktır.

2016 Nebula En İyi Roman Ödülü

2016 Locus En İyi Fantastik Roman Ödülü

2016 British Fantasy Society En İyi Roman Ödülü

2016 Hugo En İyi Roman Ödülü Finalisti

2016 World En İyi Fantastik Roman Ödülü Finalisti

John W. Campbell En İyi Yeni Yazar Ödülü

Compton Crook En İyi İlk Roman Ödülü

“Kökler’in büyüsü, gerçekçi ahlaki boyutlarıyla o kadar canlı ki sanki oradaki büyüleri yapıvereceksiniz. Ama kitap bunu da sizin için yapıyor.”

- Ursula K. Le Guin

“Acayip, nefes kesici, üstelik son derece ve esrarengiz bir şekilde büyülü.”

- Lev Grossman

“Kökler’i okumak, en sevdiğimiz hırkamızı yeniden bulmak gibi; sıcacık ve değerli.”

- Maggie Stiefvater, Ürperti serisinin yazarı

“Hani bazen, gün ışığına yeni çıkmış bir Grimm masalına denk gelirsiniz ya, işte Kökler tam da böyle bir roman. Büyülü anlatımı hem son derece kendinden emin hem de bir o kadar içten. Şahsen, efsunlu demeyi tercih ederim.”

- Gregory Maguire, Yumurta ve Kaşık’ın yazarı

“Modern klasik havasında muhteşem bir roman. Naomi Novik, bir masalı bir oluşum romanına dönüştürecek kadar maharetli bir yazar… ve bu kemiklerin üstüne öylesine kanlı canlı bir şey inşa ediyor ki ortaya bambaşka bir hayvan çıkıyor. Etrafındaki güçlü karakterler ise kendi kadim masallarının sesini yansıtıyor.”

- The New York Times Book Review

“Kökler, Bu Yıl Okuduğum En İyi Kitap unvanını hak edecek kadar sürükleyici bir roman. Dokunaklı, yürek burkan ve bir o kadar da büyüleyici olan bu kitap, hayatım boyunca beklediğim fantastik roman. Kitabı almadan önce takviminizi boşaltın çünkü elinizden bırakamayacaksınız.”

- NPR

“Naomi Novik’in Kökler’i tam anlamıyla büyülü bir kitap. Kalp kırıklığının ve intikamın amansız köklerine çağıran büyüleyici ve davetkâr bir hikâye.”

- Robin Hobb

“Kökler’de sevdiğim her şey var: Büyük bir kadın kahraman, mitoloji ve söylenceler ile modern olanın iç içe geçmesi ve insanı hayrete düşüren ayrıntılar. Baştan sona efsunlu.”

- Cassandra Clare

“Hem büyülü hem gerçek, hem başka bir dünyaya ait hem de köklerini bu dünyaya salmış. Bu kitabı elimden bırakamıyorum, siz de bırakamayacaksınız!”

- Tamora Pierce

“Kökler, dönüp dönüp okuyacağınız romanlardan biri çünkü gerçekten büyüleyici. O kadar gerilimli bir olay örgüsü var ki sona yaklaştıkça, her şey mutlu sonla bitsin diye insanın gözlerini kapatası geliyor. Novik öylesine ustalıklı bir son yazmış ki kitaplığımda sürekli ziyaret edeceğim bir yer kaptı bile.”

- Kevin Hearn

“Naomi Novik’in Kökler’i, Yürüyen Şato ve Hobbit’i akıllara getirecek kadar fevkalade bir fantastik roman. Karakterleri, coğrafyası ve büyüleriyle olağanüstü bir zekânın ürünü. Kitabı bir oturuşta bitirdim. Bravo! Bir daha isterim!”

- Todd McCaffrey

“Kökler, masalın kadim bilgeliğine kök salmış olabilir ama Naomi Novik’in dili de bir o kadar eşsiz ve büyüleyici. Kökleri bilinmeyen bir efsane ancak böyle yazılır!”

- Jacqueline Carey

“Novik bizi sürprizlerle dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Sıcaklığı ve içtenliğiyle, genç kahramanının alışılmışın dışındaki maceraları için son derece doğal ve gelişip büyüyen bir ortam yaratmış.”

- The Seattle Times


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 448
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı