Tükendi

Bu roman, modern psikolojik edebiyatın öncüsü, 1920 Nobel Edebiyat Ödülü’ne sahip Norveçli yazar Knut Hamsun’a ününü kazandıran ve en çok bilinen romandır.

Gençliğinde çalışmak için ABD’ye giden Knut Hamsun, 1888’de memleketi Norveç’e döner. Bir haftalık deniz yolculuğu sonunda gemi Kristiania (şimdiki Oslo) limanına uğrar. Limanda tam bir gün kalırlar ama Hamsun bir zamanlar yoksulluk içinde yaşayarak bir ünlü yazar olmaya çalıştığı bu şehirle yüzleşemeyeceğini hissederek gemide kalmaya karar verir. Soğuktan neredeyse donduğu evleri, ona para veren kişileri, âşık olduğu ve bir an için de olsa belki görebilirim diye evinin önünde beklediği kızı, yaşadığı çaresizliği ve açlığı hatırlar. Güvertede bir kanepeye oturur ve yazmaya başlar:

“Garip bir şehir olan ve bir süre orada kalan hiç kimseyi üzerine damgasını vurmadan bırakmayan Kristiania’da aç ve sefil dolaştığım günlerdeydi...”


Basım Ayı/Yılı : 5/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 208
Ağırlık : 208
En / Boy : 13,4 / 19,8
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺68,00
Tükendi
Ünlü bir yazar olma sevdası ve açlık. Psikolojik bir roman. Acı darbesini yemedikçe kimsenin sırtını dönüp gitmediği o tuhaflıklar şehri Kristiania'da aç karnına süründüğüm kötü günlerdeydi... Çatı katında yatıyordum, alt kattaki saat altıyı vuruyordu. Ortalık yeni yeni ağarırken, insanlar merdivenleri inip çıkmaya başlamıştı. Yerleri "Morgenbladet" gazetesinin eski sayılarıyla kaplı odamınkapısının alt tarafında Fenerler İşletmesi'nin bir ilanını görüyordum. Fabian Olsen'in taze, gevrek ekmeklerini iri siyah harfli ilanı onun solunda yer alıyordu... (Kitabın İçinden)
Sayfa Sayısı : 200
Basım Tarihi : Mart 2005
Kapak Türü : Ciltsiz
Kağıt Türü : 2. Hamur
Dili : Türkçe
₺0,00 KDV Dahil
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı