Kırlarda Buzlar Çözülünce
Kırlarda Buzlar Çözülünce

Kırlarda Buzlar Çözülünce (9786056913006)

0,00

Osmanlı'nın tuğrasını kutsal bir mühürmüş gibi, deri cüzdanında böğrünün üstünde taşıyan, şal - şepikli ve pos bıyıklı Koçeran beyleri, başında siyah ve kırmızı sarıklarıyla Ağuçan Pirleri, Kürecik'in yaslı hanesine akın ettiler. Matem içinde, kemanın iniltisi eşliğinde, adeta kırklar meclisi kandilinin aydınlığındaymış gibi, gâh semah döndüler, gah inleyip yas-ı mateme büründüler, gah hüzünlenip isyana durdular. Ol ahali hemhal olup, gönül tellerini titreten Kızılbaş beyitlerini söylediler.

Dersim'de bir çift ak güvercin kanatlanıp geldi cümle ahalinin yasına. Acının biri Dersim'de diğeri ise Nurhak dağlarının eteklerinde yürek yaktı! Kürecik elinde üç gün üç gece gözyaşı sel olup aktı. Gelen Koçi Beyleri, Sinemili dedeleri ve de Ağuçan Pirleri; bir kez daha Hak'ın huzurunda secde olup, ol sabah kızıl yeleli al Mayıs kısraklarına binip gittiler.

Yazar; tanığı olduğu İstanbul, Taksim 1977 1 Mayıs Hak Meydanı katliamının ve de aynı yıllarda 1 Mayıs Mahallesi'nde yaşanan yıkım trajedisinin, gelişim sürecine ve sonuçlarına götürecek sizleri. Yürek yakıcı bir yolculuk edeceksiniz. Ayrıca ders çıkarılacak bir durumun ilanı söz konusudur.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 208
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı