Kimyasaldan Gıdaya Doz ve Risk
Kimyasaldan Gıdaya Doz ve Risk

Kimyasaldan Gıdaya Doz ve Risk (9786057950222)

0,00
Yayinevi : The Kitap

Kimyasallar sonu gelmez tartışmaların konusu. Gıdalar da içerdikleri kimyasallar nedeniyle gündemdeki tartışmalardan fazlasıyla payını alıyor. Dünyanın sayılı toksikoloji bilim insanlarından biri olan Prof. Dr. Ali Esat Karakaya, Kimyasaldan Gıdaya Doz ve Risk’te, kimyasalların insan sağlığına ve çevreye verdikleri zararların boyutlarını çok çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. Bunun yanı sıra kimyasalların, bugünkü yaşam kalitesine ulaşmamıza yaptıkları katkıları da tarihsel süreç içinde örneklerle anlatıyor.

Günümüzde uygulanan bilim odaklı “kabul edilebilir risk” esaslı kimyasal yönetim sistemlerinin geliştirilme süreci, kitapta bulacağınız konular arasında. Kimyasal yönetim sistemlerinin, eksiksiz uygulanmaları durumunda, insan sağlığını korumada ne ölçüde etkin olabildiklerinin cevabı da yine Kimyasaldan Gıdaya Doz ve Risk’te var.

Toplumun konuya duyarlılığı nedeniyle kimyasallar ve gıdalar hakkındaki bilim dışı, akıl almaz iddiaların ortaya atılabildiği kaotik bir dönem yaşıyoruz.

Bu iddialar karşısında doğruyu açıklama görevini üstlenmeleri gereken ülkedeki bilim kuruluşlarının acze varan sessizlikleri var. Bu sessizliğin yarattığı kabul edilemez ölçüdeki zararları örnekleriyle okumak “Kime inanalım?” sorusunun yanıtını vermenizi de kolaylaştıracaktır.

Prof. Karakaya kanser riskinde kimyasalların payını, kanser yapıcı etkenlerin neler olduğunu ve nasıl belirlendiğini de elinizdeki kitapta ayrıntılı bir şekilde ortaya koymaktadır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 192
En / Boy : 15 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı