Kayıp Gölgeler Kenti
Kayıp Gölgeler Kenti

Kayıp Gölgeler Kenti (9786051419909)

0,00

Fantastik edebiyatın kraliçesi Nazlı Eray’dan, Stalin’i hayatındaki kadınların gözünden anlatan, gizemli kent Prag’ı fon olarak önümüze seren büyülü ve belgesel bir roman.

Nazlı Eray’ın tılsımlı, renkli ve sürprizlerle dolu dünyasının kapısı bu kez Prag’da aralanıyor. Geçmişin gölgeleriyle dolu bir kent; Prag. Kentin loş sokaklarında dolaşan yabancı bir kadın. Tahta kaplamalı duvarları, sessiz aynaları ve kristal avizeleriyle sonsuzla bugün arasında tuhaf bir irtibat bürosu; Cafe Europa. Franz Kafka’nın her gün gidip oturduğu ufak kafede Milena’ya yazılan mektuplar. Rusya’nın unutulmaz lideri Josef Stalin’in gizemli ve tehlikeli hayatının açılan sayfaları; gençliği, ilk karısı Kato, 13 yaşındaki sevgilisi Lidia, Batum hapishanesindeki arkadaşları, yeraltı yaşamından Kremlin’e geçişi, ikinci karısı Nadya’nın esrarengiz intiharı. Çok sevdiği Kirov’un öldürülüşü. Seul’e uzanan bir yolculuk. Buğulu tapınaklar, tuhaf rahipler, içinde ölülerin küllerinin saklandığı sıra sıra kavanozlar ve ölülere yazılan mektuplar. Ve tekrar Moskova, işkenceler hapishanesi Lubianka. İdam listeleri. Stalin’in ölüm makinesi yakışıklı Yezhov. Stalin’in ilk aşkı ve son gecesi. Bir fırtınanın hayatı.

Kayıp Gölgeler Kenti, edebiyat› edebiyat ad›na keflfetmek ve onun o basitlik görüntüsü arkas›ndaki karmafl›kl›€›n› anlamak bak›m›ndan efli bulunmaz bir kitap.

- Hasan Bülent Kahraman


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 260
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı