Kapitalizmin Kavram Haritası
Kapitalizmin Kavram Haritası

Kapitalizmin Kavram Haritası (9786058282056)

0,00
Fiyat : ₺15,40

“Yaklaşık son 300 yıldır hayatımızın her yerine yerleşen, her anına nüfuz eden ve daha da önemlisi bütün dünya sistemini kontrol eden “şey”in adı kapitalizm. “Şey” diyorum çünkü onu tanımlamanın zorluğuna işaret etmek istiyorum. İşte Can Mustafa Çebi, var olduğunu bildiğimiz, bir şekilde hissettiğimiz fakat onu ele avuca bir türlü alamadığımız bu müphem kavramın hatlarını çiziyor. Kapitalizmin sınırlarını çizerek, onu hangi daire içinde anlayabileceğimizi gösteriyor. Kapitalizmi Siyasi, felsefi, toplumsal ve psikolojik açılardan ele alarak “kapitalizm”e bütüncül bir bakış açısı getirmeye çalışıyor. İçinde kaybolduğumuz, pusulamızın dahi olmadığı bir dünyanın haritasını çizerek nasıl yol almamız gerektiğini gösteriyor. Kapitalizmin korkunç heyulasına karşı Don Kişot vari bir mücadeleye girişmektense, Kapitalizmi ete kemiğe büründürerek -karşımıza yine de olağanüstü büyüklükte bir dev çıksa da- mücadele etmeye davet ediyor. Tam da bu yüzden, Kapitalizmi, yani dünyamızın son üç dört asırlık halini, anlamak isteyen herkesin okuması gereken bir eser.”

- Kadir Kaan Güler

“Hayatınıza önce kapitalist marketin hiç ihtiyacınız olmayan düşük bütçeli ürünleri girer ki eliniz alışmalıdır. Eliniz alıştı mı artık kapitalizmin devamlı müşterisi ve kölesisiniz. Bu kadar yoğun talep varken tüketime ne söylenebilir ki? Belirli aşamalardan sonra tarihsel evrimimize kapitalizm de dahil oldu. Bizi istediği yöne evirdi. Elinizdeki kitabın amacı gelecek için sisteme karşı durmak falan değil sadece sorgulayıp tartışmaya açmak.”

- Mesut Eşidir

“Dünya üzerinde ve insan ekseninde asırların biriktirdiği ve erittiği sistemlerin kronolojisinin bulunduğu bu eser modernite makyajının altında kalan insan tasviriyle bizi herkese anlatma konusunda gayet başarılıdır. Ayrıca bu kitap günümüzde para olarak karşımıza çıkan, üzerinde başkalarının fotoğraflarının bulunduğu kağıt parçalarından oluşan mutluluk(!) tablosunun hikayesidir.”

- Resul Ses


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Sivas
Sayfa Sayısı : 232
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 2.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı