Kalbine Hatırlat
Kalbine Hatırlat

Kalbine Hatırlat (9786051626666)

0,00

Tasavvuf, kendi müntesiplerini her zaman kalbi bir yola davet eder. Manevi ve kalbi yöntemlerle seyr-u sülük kapılarını aralar. Bunu yaparken aklın sorgulaması, düşünmesi, manevi hakikatleri kavramaya çalışması söz konusu değildir. Tavsiye edilen tefekkür ise daha ziyade kalbi ve ruhidir. Halbuki bu kitapta akıl da devreye konulmakta, aklî ilimlerde kullanılan hafıza fotografları tekniği ve çağrışım metodu bu çalışmanın temelini teşkil etmektedir. Yani akıl ve kalp bütünlüğü içinde tasavvufi ahlaki kavramların "hafıza çivileri denilen anahtar kelime ve kavram tekniği" ile okuyucu tarafından özümsenmesi hedeflenmektedir.

Aslında bu yöntemin hafızayı ve zekayı geliştirme yönü de söz konusudur. Bir diğer ifadeyle, bir yandan tasavvufî kavramlara dair eğitim verilirken, diğer yandan zeka ve hafızanın eğitimi de söz konusudur.

Elinizdeki kitapta uygulanan fotografik hafıza teknikleri sayesinde herkes, tasavvufi kavramları ve bu kavramların şekillendirdiği değerler sistemini çok daha hızlı, çok daha etkin bir özgüven içinde öğrenebilecektir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 240
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2015

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı