İmam-ı Gazali: Kalbin Keşfi
İmam-ı Gazali: Kalbin Keşfi

İmam-ı Gazali: Kalbin Keşfi (9786054962150)

0,00

İmam Gazali, sadece İslam dünyasında değil, özellikle Batı'da olmak üzere, tüm dünyayı ilmiyle, fikir ve eserleriyle etkileyen nadide alimlerdendir.

Gazali'nin öğrenme merakı onun çok sayıda dini ve fikri akımları araştırmasına neden oldu. Araştırmaları neticesinde, hakikati bulmak isteyen insanların dört bölüme ayırdı. Her birinin, hakikati kendi yolunda aradığını gördü. Bunlar; felsefeciler, kelâmcılar, sûfiler, ve bâtınîlerdi. Hepsinin görüşlerini inceleyerek; kelâm, felsefe ve Bâtınîlik yolunu eserlerinde detaylı olarak inceledi ve eleştirdi. Kendisi, sûfilerin yolu olan tasavvufa yönelerek hakikati bu yolda aradı.

İmam Gazâlî, yaşamını Kur'an ve İslam ahlâkında derinleşmeye adamıştır. Bu nedenle, susuz bir kimsenin çölde su araması gibi ilme sarılmış, ömrünü ilim yoluna adamıştır.

Bu yolculuğunda insanın en önemli meselesinin kalbi ile kurması gereken bağ olduğunu anlayan İmam Gazali tüm insanlar için 'kalbi keşfetme rehberi' hazırladı. Siz de kalbinizi keşfetmek ve hikmetli bir hayat yaşamak İmam Gazali'nin peşinden gitmeye ne dersiniz?


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 200
En / Boy : 14 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2014

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı