Kalbe Yolculuk
Kalbe Yolculuk

Kalbe Yolculuk (9789756698709)

0,00

Halvette 40 Gün’ün yazarı Dr. Michaela Mihriban Özelsel, Sufilerin "aşk yolu"na girişinin öyküsünü, "varoluşumun en yüksek ve en aşağı noktası" dediği hac deneyimi eşliğinde anlatıyor.

Batılı bakış açısından, hasta ve tamamen halsiz düşmüş bir halde Suudi Arabistan’ın tozlu yollarına yatışım, varoluşumun en aşağı noktalarından biri. Başka bir bakış açısındansa, varlığımın amacı ve anlamı haline gelmiş manevi yoldaki en büyük ibadetlerden birini gerçekleştirdiğim için, en yüksek noktam. Halvetim gibi bu hac yolculuğu da, mürşidime bu düzeyde ulaşamadığımdan beri, kendi insiyatifimle gerçekleştirdiğim bir girişimdi.

Halvette 40 Gün adlı kitabım Almanca, İngilizce ve Türkçe olarak yayınlandığından bu yana, dört kıtaya yayılmış birçok ülkeden, okuyucu mektupları alıyorum. Hemen herkes bana aynı soruları soruyor: "Evliliğinize ne oldu? Halvette edindiğiniz bilgiyi hayatınıza geçirebildiniz mi? O zamandan beri günlük yaşamınızda bir değişiklik oldu mu?

" İşte bu kitapta bana yöneltilen bu sorulara da cevap veriyorum. Allah yolunda yaşadığım bitip tükenmek bilmeyen çabaları, imtihanları ve başarısızlıkları anlatıyorum. Hikâyemde ümitsizlik, acı, koyverme ve şüphe var. Aynı zamanda iç huzuru, mutluluk ve emniyet hissi de var. Raslantılar, "mucizeler", sürekli dönüşen bedensel süreçler, bir başka deyişle "uyanan bir bilincin semptomları" ve bütün bunları günlük yaşamla bütünleştirme çabası var. Yeni ritüeller, yeni bir halvet ve aşk. her düzeyde Yaşanan...


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 224
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı