Evliya Çelebi Hac Yolunda Mekke

"Başım açık yalın ayak, düştüm Kâbe yollarına...” diye diye Mekke'ye vardık elhamdülillah. Kâbe'yi tavaf edip cennet pınarı zemzem suyundan doya doya içtik. Hac vazifemiz için Arafat'a gitmek için hazırlanıyorduk. Başı göğe değen Mekke dağlarını görünce, "Göklerin ve yerlerin anahtarları O’nundur," ayet-i kerimesini sesli okumaya başladım. Beni duyan Melekli çocuklar, koşarak yanıma geldiler. Öyle sorular sordular ki neredeyse aklım duracaktı: “Göklerin ve yerlerin de mi anahtarı varmış?” “Bence dünyanın anahtarı, dünyanın etrafında dönen kuş şeklinde bir şey olurdu… Yerlerin anahtarı da demirden olurdu, sapasağlam...” “Göklerin anahtarı da yıldız şeklinde bulutların içinde saklı olabilir..."
Peki, sizce yerlerin ve göklerin anahtarı olsaydı nasıl bir şey olurdu? Gerçek anahtarı merak edenler için… Cevabı, bu kitabın sayfalarının birinde saklı!


Basım Ayı/Yılı : 6/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 132
Ağırlık : 132
En / Boy : 13,5 / 19,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺70,00

Bendeniz dünya gezgini, insan dostu Evliya Çelebi. Atım Küheylanta çıkacağımız yepyeni bir seyahate hazır mısınız?

Bu kez Anadolu'nun en güzel köylerinden geçecek, şiddetli bir kar fırtınasına yakalanacak, aç kurtlarla mücadele edeceğiz. Asıl hikaye ise birdenbire etrafımı saran haramiler gelince başlayacak!

Kendinizi gizemli ve heyecan dolu bir serüven içinde bulmak istiyorsanız bu kitap tam size göre.


Basım Ayı/Yılı : 2017
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 3
Sayfa Sayısı : 72
Ağırlık : 80
En / Boy : 15 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺47,00

Dünyanın birçok yerini gezip gören Evliya Çelebi, padişahın emanetleriyle mübarek topraklara doğru yola çıkıyor. Bu yolculukta kendisine dostu Sailî Çelebi ve hizmetlisi Kazım Efendi eşlik ediyor.

Hac kafilesi, Medine’ye varana kadar yağmur, fırtına, soğuk, çöl fareleri ve eşkıyalar gibi birçok zorlukla karşılaşıyor. Yüce Allah’ın yardımıyla tüm zorlukların üstesinden gelen Evliya Çelebi, Peygamber şehri Medine’yi dostlarına anlatmanın mutluluğunu yaşıyor.

Evliya Çelebi’nin heyecan dolu bu kutlu yolculuğunda siz de yerinizi alın.


Basım Ayı/Yılı : 2017
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 168
Ağırlık : 200
En / Boy : 15 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺70,00

Bu eserde; dünyaca ünlü gezgin Evliya Çelebi’nin Istanbul’dan Kırım’a yaptıgı gizemli ve heyecan dolu yolculuk anlatılıyor. Fırtına isimli bir ticaret gemisiyle yola çıkan Evliya Çelebi yolda birçok macera yasıyor.

Kadriye Bayraktar’ın yazdıgı ve resimlerle süslenen bu eserle yasadıgınız dünyanın ne kadar küçük; insan ruhunun ne kadar güçlü oldugunu göreceksiniz.


Basım Ayı/Yılı :
Basım Yeri :
Baskı Sayısı :
Sayfa Sayısı : 120
Ağırlık : 120
En / Boy : 14 / 20
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺62,00

Kadriye Bayraktar’ın yazdığı, Cemile Yıldırım’ın resimlediği Evliya Çelebi Kudüs, Mavi Uçurtma Yayınları’nda!

Evliya Çelebi serisinin bu dördüncü kitabında büyük gezgin Evliya Çelebi, hac yolculuğunu tamamlamak için kafilesiyle Mekke’ye doğru yol alırken, hiç beklemediği bir şey oluyor. Medineli dostu Bilal ile onun kızıl sakallı dedesi, hac için kafileye katılmak istiyor. Yolculuk esnasında Bilal’in Kudüs’le ilgili gördüğü gizemli rüyası ise; dünya gezgini Evliya Çelebi’yi bile hayrete düşürüyor.

Bu kitapta, bir yandan Mekke’ye varabilmenin heyecanıyla hac kafilesine eşlik edecek; diğer yandan, Bilal’in esrarengiz rüyasını dinleyerek, Kudüs’le ilgili birçok şey öğreneceksin.


Basım Ayı/Yılı : 2019
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 88
Ağırlık : 88
En / Boy : 14 / 20
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺50,00
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı