Tükendi

Towards an Understanding of Islam An Intellectual Debate
 We live in a global world. This has some important implications for cultures and religions. Despite the fact that millions of Muslims live in countries such as Europe, America and Canada, unfortunately, Muslims are lacking in expressing and expressing themselves. During the years I lived in Europe, I felt that there was a huge knowledge gap about Islam. Our interlocutors only express their own prejudices in the name of Islam and try to support this with biased media reports.

While the catechism books written by Muslims for themselves contain practical information for Muslims, the thought books focus on the intellectual problems of Muslims. Both types of publications are far from informing non-Muslims. These books do not take into account the basic assumptions and thoughts of foreigners, nor their prejudices. In fact, when they are unconsciously translated into foreign languages, they do more harm than good.
This book, which we have prepared in order to reduce the increasing communication problems and to break the existing prejudices, only aims to give a preliminary information and idea about Islam. The book begins with the background and reasons for the interest in Islam and offers a way and method for understanding Islam. In the following, these problematic issues that foreigners are most curious about and confused about Islam are discussed. These issues undoubtedly require a wider discussion. However, we have provided some insights and ideas that touch the heart of the matter and have taken a first step towards further reading. If the book contributes even a tiny bit to breaking prejudices and presenting a new perspective on Islam, it will have served its purpose.


Basım Ayı/Yılı : 5/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 120
Ağırlık : 120
En / Boy : 11 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺60,00
Tükendi

Bir toplumun tarihinde ortaya çıkmış olan önemli belgeler, sözleşmeler ve antlaşmalar birer göstergedir. Bu göstergeler tarihin dönemeçlerine işaret ederler ve geçmişi yansıtırlar. Bizler bu belge ve göstergelere yaslanarak kendi geçmişimizi hatırlar ve nereden nereye geldiğimizi anlarız. Peki, Mecelle bugünkü gençliğe neyi hatırlatmakta ve ne anlama gelmektedir? Sanırım pek çoğu bunu duymamıştır, duyanlar da okumamıştır, okuyanlar da anlamamıştır! Duymayanlar haklıdırlar, çünkü Mecelle tarihimizin önemli bir belgesi olarak anlatılmaz! Duyup da okumayanlar da haklıdırlar, çünkü önemini kavrayamamışlardır! Okuyup anlamayanlar da haklıdırlar, çünkü okuyabilecekleri bir metinle karşılaşmamışlardır! Yeniden anayasa tartışmalarının yapıldığı bu dönemde Mecelle konulu çalışmamızın yayınlanıyor olması birkaç açıdan anlamlıdır: İlk olarak elinize sadeleştirilmiş bir şekilde okuyabileceğiniz ve anlayabileceğiniz bir metin sunulmaktadır; İkinci olarak elinizdeki çalışma Mecelle’nin sosyolojik ve felsefi bir yorumunu içermektedir; Üçüncüsü okuyacağınız bu çalışmayla dün ve bugün arasında bir ilişki kurabileceksiniz. Bu çalışma, öncelikle gençlere ama daha geniş olarak tarihsel belgelerin ruhunu keşfetmek isteyen herkese hitap etmektedir.


Basım Ayı/Yılı : 12/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 208
Ağırlık : 208
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺70,00
Tükendi

Bir sosyolog olarak hep sunu merak etmisimdir: Nasil olup da dünyaya dezavantajli bir statüde gelen bir çocuk tarihin en önemli kisilerinden biri olup çikmistir? Eger küçük Muhammed, Mekke sokaklarindaki insanlara “Bir gün gelecek tüm dünya beni taniyacak ve milyonlarca insan benim teblig ettigim dinin ilzeyicileri olacaktir!” deseydi, ona kim inanirdi? Isin tuhaf tarafi, bir gün gelip peygamber oldugunda ve kendini bu unvanla tanittiginda Mekkeliler ona hiç mi hiç inanmadilar! Etrafindaki en yakin akrabalari basta olmak üzere Mekke’nin ileri gelenleri onunla alay ettiler, onu küçümsediler ve ilerleyen süreç içinde acimasiz bir biçimde ona saldirdilar ve onu yalniz birakmaya çalistilar.
Fakat simdi geriye dönüp baktigimizda pek çok insan Mekke’nin kodamalarindan olan Ebu Cehil’i lanetle anarken, Hz. Muhammed’i saygiyla ve rahmetle yad etmektedir. Sadece onun izleyicisi olanlar degil, onun peygamberligini kabul etmeyenler de ona saygi duymakta ve onun hakkini iade etmektedirler. Hz. Muhammed’in içinde bulundugu imkansizliklar ile ulastigi nokta dikkate alindiginda mucize olarak adlandirilabilecek bir basari elde ettigni söyleyebiliriz. Peki bunu nasil basarmistir?
Iste, bu kitap bir yetim çocugun tüm imkansizlara ragmen önlenemeyen yükselis hikayesini anlatmaktadir. Bu açidan diger siyer ve biyografi kitaplardan farklidir. Bu çalismanin kendine özgü bir sorusu ve yöntemi bulunmaktadir. Çogu siyer kitabinda bulunan malzeme ve Kur’an’da Hz. Muhammed’in hayatina iliskin olarak verilen bilgiler, kitapta belirli bir soru dogrultusunda yeniden ele alindi ve sonuçta bu kitap ortaya çikti.


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 152
Ağırlık : 152
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺70,00
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı