Bir kitapçıya girdiğinizde iletişim ve ilişkiler üzerine yazılmış yüzlerce kitap bulabilirsiniz. Ama bu kitap, kadın erkek ilişkilerinin ardında yatan karakter ve kişilik yapısı üzerinde yazılan ilk kitap olma özelliğini taşıyor. Kadın erkek ilişkilerinin İyi gitmemesi sadece kadınların Venüs’ten, erkeklerin Mars’tan gelmesinden kaynaklanmıyor. Hatta aralarında eile tutulan belirgin bir sorun olmamasına rağmen bazı çiftler neden uzaklaştıklarına kendileri bile anlam veremiyor. Bu kitapta sadece kadın erkek ilişkilerinde değil, iş ve sosyal yaşam ilişkilerinde de insanların doğasındaki temel dinamiklerin işleyişini kavrayacak, kendinizi ve insanları tanıma açısından önemli yol kat edeceksiniz.
Alev Özkazanç, elinizdeki kitapta ağırlıklı olarak Judith Butler’ın eseri ve queer kurama dair teorik sorgulamaların yanı sıra feminist ve queer politikaya dair güncel tartışmalara odaklanıyor. Yazar, “feminist ve queer” olarak adlandırdığı teorik-politik konumunu netleştirmeye çalışıyor. Özkazanç, bunu yaparken Butler ve queer’i radikal demokrasi ve hegemonya kavrayışı çerçevesinde değerlendiriyor.
Kitapta savunulan teorik-politik perspektif, özellikle Türkiye’deki güncel tartışmalar eksenindeki yazı ve söyleşilerle de desteklenmiş. Bu çerçevede Erdoğan’ın açtığı kızlı-erkekli evler tartışmasında alınan konumlar, AKP döneminde toplumsal cinsiyet ilişkilerinin dönüşümü ve muhafazakârlaşma, aileci politikaların geleceği, cinsel taciz ve şiddete karşı mücadele, güncel feminist politikada eşitlik-farklılık ikileminde karşılaşılan çalışan anneler sorunu, 8 Mart kutlamalarına trans bireylerin katılımı konusunda çıkan tartışmalar gibi çeşitli konulara yoğunlaşan yazar, kitabını “herkes için” ve “herkesle feminizm” diyerek bitiriyor.
Feministler kimdi ve dünyayı hangi amaçlarla hangi doğrultuda değiştirmeye soyundular? Bu hareket kültürel ve siyasi köklerini neye borçluydu ve feminizmin bugünkü kültürel ve toplumsal çerçevede sahip olduğu yer neresidir? Tüm bu sorulara odaklanan bu çalışma, kadınların oy hakkı ve eşitlik talepleriyle başlayıp bugün çok farklı bir dünya görüşüne çevrilen bu hareketi başlangıcından itibaren sorguluyor. Sadece Avrupa ve Birleşik Devletler’deki kadın hareketlerini değil, üçüncü dünyayı ve islam dünyasını da içine alan kapsamlı bir feminizm incelemesi.
Bu site Ticimax® Gelişmiş E-Ticaret sistemleri ile hazırlanmıştır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.