Joseph Walser’in Makinesi ve Bir Adam: Klaus Klump
Joseph Walser’in Makinesi ve Bir Adam: Klaus Klump

Joseph Walser’in Makinesi ve Bir Adam: Klaus Klump (9786059658423)

0,00

Portekiz edebiyatının son yıllardaki en üretken ve ayrıksı ismi Tavares, ödüllü “Krallık” dörtlemesine merkezleri aynı iki anlatı olan Joseph Walser’in Makinesi ve Bir Adam: Klaus Klump ile devam ediyor.

Bir yanda tuhaf bir adam: Dünyanın en sıradışı koleksiyonuna sahip, çalıştığı fabrikadaki gizemli makinesine büyük bir tutkuyla bağlı, çalışma rutininin en küçük dişlisi. Diğer yanda işgal altındaki bir kentte, sürdürülemez hale gelen eski alışkanlıklar ve kopan ilişkiler. Gonçalo M. Tavares, siyasi entrikalar, yıkılan evlilikler ve sıradanlaşan şiddetin gölgesindeki bireylerin günlük yaşam döngüsündeki kırılmayı edebiyata kusursuzca aktarmayı başarıyor.

“Tavares büyük bir ustalıkla çok özel bir dil kullanıyor, ve bu özel dili öyle bir uyguluyor ki onun artık bir kriter olduğunu söylemek abartı sayılmaz; artık kurmaca yazında Gonçalo öncesi ve sonrasından söz ediliyor. Sanırım ona sunabileceğim en büyük övgü bu. Bence otuz yıl sonra, hatta belki daha da önce Nobel Ödülü’nü alacaktır, bu bir kehanet ama sanırım doğru çıkacak. Ancak ödülü aldığında onu kucaklamak için buralarda olamayacağıma üzülüyorum.”

- Jose Saramago, Defterler

“Sıradışı bir yetenekle donatılmış, şiirsel ve cüretkar düzyazısı, felsefi matrisi ve imgelem gücüyle çağdaşları arasında kıyas kabul etmeyen biri.”

- Andres Sanchez Magro, La Razon


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 232
En / Boy : 14 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı