Mükemmel fotoğraflar, kolay anlaşılır haritalar ve ülkeyi keyifle gezmenize yardımcı olacak her türlü bilgi...
Nereye Gidilir? Japonya’nın görülmeye değer yerleri, Fuji Dağı, Tokyo, İmparatorluk Sarayı, Kyoto, Osaka ve ilgi çekici mabetler…Ne Yapılır? Geleneksel törenlerden tutun da en son teknolojik ürünlere kadar geniş bir yelpazede ülkeyi yaşamanın güzel yolları…Kültürel İpuçları: Şinto mabetleri, şogunlar ve samuraylar, sumo güreşleri ve dövüş sanatları …Pratik Bilgiler: Konaklama olanakları, yeme içme ile ilgili bilgiler; toplu ulaşımdan nasıl yararlanılır, güvenilir ve ayrıntılı öneriler…
Bugün bize apaçık gelen sayı fikri aslında uzun bir soyutlama çabasının ürünü. Doğal sayıları belirtmek için insanlar tarih boyunca sayı simgeleri -rakamlar- buldu ve az çok işe yarayan incelikli maddi düzenekler geliştirdi: abaküsler, sayı boncukları, khipu’lar... MS 5. yüzyılda Hint matematiğinin dehası sayesinde "konumlu" denen bir sayılama ortaya atıldı: sıfırı içeren bu sayılama yalnızca on rakam (0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9) kullanmakla birlikte dünyanın bütün sayılarını gösterebiliyordu. Bu harika sistem yazıyla hesap arasındaki mesafeyi kapattı. Uzun süre ayak sürüyen Batı dünyası Arap matematikçilerinin yaygınlaştırdığı Hint sayılamasını 15. yüzyıldan başlayarak benimsedi. O dönemde ortaya çıkan matbaa "Hint-Arap" rakamlarının kullanımını zorunlu kıldı ve kitlelere ulaştırdı. Göreceli sayılar, rasyonel, gerçel, sanal, karmaşık, hatta transandantal ve gerçeküstü sayılar: hesaplamayla ilgili gereksinimler ve kuramsal ilerlemelerle sayıların imparatorluğu topraklarını genişlettikçe genişletti. Denis Guedj bizi insanlığın en güzel buluşlarından birinin harika oluşum sürecini izlemeye çağırıyor: sayıların. Aritmetiğin madeninden elmaslar çıkaran sanat yapıtları, insan biçimli sayılar, bütün kültürlerden hesap aletleri, matematikçi yazıları, portreler... Sayının macerasını anlatmak için 150’yi aşkın belge.
Mürekkebi kim bulmuştur? Zincifre ya da sidiktorbası yeşili ne demektir? Blue-jean’in kökeni nedir? Çividin en niteliklisi hangisidir? Zırnık sarısı neden tehlikelidir? François Delamare’la Bernard Guineau Mısır gömütlerini süsleyen ressamlardan Jouy kumaşlarının renklendirilmesine, kitap bezeklerinin renklerinden araba boyamada kullanılan sedefli pigmentlere, ortaçağ tariflerinden resim analizi sonuçlarına uzanıp renk gereçlerinin gizli dünyasının tarihini anlatıyorlar. Bilimsel, teknik ve ekonomik, müthiş bir serüven: pigmentlerle renklendiricilerin öyküsü.
Bu site Ticimax® Gelişmiş E-Ticaret sistemleri ile hazırlanmıştır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.