Tükendi

Düşüncenin Sınırları, spiritüel önder J. Krishnamurti ve ünlü fizikçi David Bohm arasında geçen etkileyici bir dizi diyalogdan oluşuyor.

Bu merak uyandıran fikir teatisinin başlangıç noktasını şu soru oluşturuyor: Şayet gerçek, hakikatten farklı bir şeyse, o halde günlük hayattaki eylemlerin gerçek ve hakikatle ilişkisi nedir? Eserde, Bohm ve Krishnamurti’nin bilincin doğasını ve insanın hükmünü keşfedişini görüyoruz. Bu aydınlatıcı diyaloglar gerçek meselesini, arzu bilincini, gelenek ve aşk gibi konuları irdeliyor.

Düşüncenin Sınırları, iki saygıdeğer ve önemli düşünürün diyaloglarını derleyen önemli bir kitap. Krishnamurti ve Bohm’un, varlığımızın özüne dair en temel soruları nasıl irdelediğini görmek isteyen herkes, bu muhteşem esere büyük ilgi duyacak.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 232
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2018
₺77,08
Tükendi

“Bu denli hastalıklı bir topluma iyi uyum sağlamak, sağlıklı olmanın bir ölçütü olamaz.”

“Şüpheli, kafa karıştırıcı, ukala ve sömürgeci olanlardan bariz şekilde ayrılan, kendisine adeta tutulduğum bir isim var: Krishnamurti. Günümüzde ‘gerçekliğin efendisi’ olarak adlandırılabilecek tek kişi. 

Onunla hiç tanışmadım, ama dünyada tanışmayı büyük bir ayrıcalık sayacağım başka biri daha yok. ‘Dünya Öğretmeni’ adını hak eden bir kişi varsa, o da Krishnamurti’dir. Ama benim gözümde onun en önemli yanı, kendini bir üstat veya öğretmen gibi değil, sade bir adam olarak görmesidir.

İnsan, kavraması kolay olanı kabul etmeye isteksizdir; bir aracı tarafından kurtuluşa götürülmeyi ister, kendine rehberler, danışmanlar, liderler, sistemler, ritüeller arar. Öğrenmeyi bilgeliğe, gücü ise ayrım yapma sanatına tercih eder. Ama her şeyden önemlisi, öncelikle dünyanın ‘özgürleşmesi’ gerektiğini savunarak, kendi özgürlüğüne giden yolda çalışmayı reddeder. Ancak Krishnamurti’nin de defalarca belirttiği gibi, dünyanın problemi bireyin probleminden doğar.

Ey insanlık, nedir böylesine azimle kurtarmaya çalıştığın? Küçücük egon mu? Ruhun mu? Kimliğin mi? Ancak bunları kaybettiğinde kendini bulursun. Tanrı için endişelenme; o kendine nasıl bakacağını çok iyi bilir. Sen kendi şüphelerinin üzerine git, her türlü deneyimi kucakla, arzulamaya devam et. Ne unutmaya ne de hatırlamaya çalış; deneyimlediklerini özümse yeter, çünkü hakikat daima olduğu yerdedir.”

- Henry MIller


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 368
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 8.2016
₺100,86
Tükendi

Şiddetle dolu bir toplum inşa ettik ve insanlar olarak şiddet doluyuz; içinde yaşadığımız çevre ve kültür bizim çabalarımızın, mücadelemizin, ıstırabımızın, korkunç vahşiliğimizin bir sonucudur. Bu yüzden en önemli soru şudur: insanın içindeki bu muazzam şiddetin sona ermesi mümkün müdür?

Şiddetliyiz. Varoluş boyunca insanlık şiddetle dolu oldu ve halen de öyledir. Bir insan evladı olarak şunun iç yüzünü anlamak istiyorum. Bu şiddet nasıl aşılabilir, bu şiddetin ötesine nasıl geçilebilir? Ne yapmalıyım? Şiddetin şu dünyada neler yaptığını, ilişkinin her türünü nasıl da yok ettiğini, kişide ne gibi derin ıstıraplara, perişanlığa neden olduğu görüyorum tüm bunları görüyorum. Ve kendime diyorum ki, “Sevginin o derin coşkunluğunun olduğu gerçekten de huzur dolu bir hayat yaşamak istiyorum. Tüm bu şiddet ortalardan yok olmalı…”

O halde ne yapmam gereklidir?

- J.Krishnamurti


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 208
En / Boy : 12,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2015
₺81,18
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı