İPA İstanbul Dergisi 2023 / 008
İPA İstanbul Dergisi 2023 / 008

İPA İstanbul Dergisi 2023 / 008 (4440000002950)

0,00
Marka : İnkılap

İPA İstanbul Dergisi’nin sekizinci sayısı yayımlandı. Kentin farklı alanlarını ve meselelerini disiplinlerarası bir yaklaşımla ele alan dergi, yeni sayısının kapak konusunda “Göçün Metropolü: Kentlere Doğru ve Kentlerden Doğru” başlığıyla İstanbul başta olmak üzere metropollerdeki kökleşmiş ve güncel göç hareketlerine farklı ölçeklerden, farklı yönleriyle ve farklı kesimler açısından bakmaya çalışıyor. Kapak dosyasında Suna Gülfer Ihlamur, Hazal Bölerek, Ayhan Kaya, Murat Öztürk, Mustafa Kahveci ve Bürge Elvan Erginli’nin yazılarıyla birlikte Murat Güvenç ile yapılan röportaj yer alıyor. 

Ayrıca, “İstanbul'da Çocukluğun Hakkını Vermek” başlıklı dosyada, çocukların yaşam alanlarında yaşadıkları sorunlardan karar alma süreçlerinde özne olabilmelerine, farklı konularda görüşlere yer veriyor. Çocuk işçiliği, okullarda yemek hakkının temin edilmesini başta pek çok başlıkta yazının yer aldığı dosyanın yanında Sahadan bölümünde ilgili sivil oluşumlarla röportajlar bulunuyor.

Bu sayıda ayrıca ulaşım zamlarından yerel-merkezi yönetim tartışmalarına dair önerilere, Beyoğlu’nun katılımcı vizyon plan hazırlığından Hızray projesinin kentin mekânsal gelişimine sunabileceği katkılara, kentlere dair pek çok mesele konu ediliyor.


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 1
Ağırlık : 100
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı