İPA İstanbul Dergisi 2022 / 006
İPA İstanbul Dergisi 2022 / 006

İPA İstanbul Dergisi 2022 / 006 (4440000002948)

0,00
Marka : İnkılap


İPA İstanbul Dergisi’nin altıncı sayısı yayımlandı. Kentin farklı alanlarını ve meselelerini disiplinler arası bir yaklaşımla elen alan derginin yeni sayısının “Metropolde Geçinmek” başlıklı kapak dosyasında, içinden geçtiğimiz ekonomik krizle beraber zaten eşitsizliklerin yoğun olduğu birer tüketim merkezi konumundaki metropollerde geçimin nasıl olumuz yönde etkilendiği ve nelerin yapılabildiği (veya yapılamadığı) sorularına yanıt aranıyor.
 
İPA İstanbul’un altıncı sayısı ayrıca İstanbul’un gecelerini konu ediyor ve kentin kendine özgü bir kamusallık ve ritim ile süren gece yaşamında çalışma alanlarını, sokaklarını inceliyor. “Gece de Yaşayan İstanbul” başlıklı dosyada, elektrikle birlikte 19. yüzyıldan bu yana yaşanan dönüşüm, günümüz gece çalışma koşullarına toplumsal cinsiyet ve haklar üzerinden incelemelerle birlikte tartışılıyor. 
 
Bu sayıda ayrıca Temmuz ayında açıklanan İstanbul Vizyon 2050 Strateji Belgesi’nden İstanbul’un sokak otlarına, İPA Gençlik Platformu’ndan  kentin yaşadığı iklim krizini farklı veçheleri ile inceleyen akademik çalışmalara çeşitli İstanbul ve kent meseleleri konu ediliyor.


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 1
Ağırlık : 100
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı