“İnsanlara karşı tavrımız tamamen onları ne kadar anladığımıza bağlıdır; bu nedenle insanın doğasını anlamak, sosyal ilişkilerin temelini oluşturmaktadır.”
Bireysel psikoloji ekolünün kurucusu Alfred Adler, aynı zamanda Sigmund Freud ile beraber Viyana Psikanaliz Topluluğu’nu kurmuştur. Freud’un insanı karamsar bir bakış açısıyla ele aldığı düşüncelerine karşıt olarak insanı, iradesi sayesinde eksikliklerini tamamlayabilecek bir varlık olarak tarif etmiştir. Sigmund Freud ile yaşadığı fikir ayrılıkları sonrasında kendine ait bir ekol kurarak konferanslar ve makaleler yoluyla kuramını geliştirmiştir.
Alfred Adler’in konuşmalarından derlenen İnsanı Tanıma Sanatı, bireyin günlük hayattaki problemleri ve bunların psikolojik kaynaklarıyla ilgilenmektedir. Toplumdaki aksaklıkların, bireyin psikolojik sorunlarından kaynaklandığını savunan Adler, toplumsal sorunların çözümünü bireyin hatalarını fark etmesine bağlamaktadır. Hatalarını anlayabilmek için insan öncelikle kendini tanımalıdır. Adler, insanı; aile, çocukluk, cinsiyet, karakter özellikleri gibi yönlerden inceleyip gerçek hayattan örnekler sunarak okuyucuyu kendini tanıma yolculuğuna davet etmektedir
Psikanaliz, hayatın sunduğu en büyük maceralardan biridir.
Kıskançlık, yas, suçluluk, sevgi ve tutku... Yaşam ve ölüm... Psikanaliz, sonu belirsiz olan tehlikeli bir yoldur. İnsan ruhunun derinliklerinde gizli olan sorunlara temas eder ve kimse bu yolculukta neyle karşılaşacağını bilemez.
Güney Amerika’nın en saygın psikanalistlerinden Gabriel Rolón muayenehanesine gelen hastaların gerçek hikayelerini ele aldığı bu kitapta, günlük hayatın detaylarındaki psikolojik şifreleri ustaca analiz ediyor. Bir Psikanalistin Notları, öz farkındalığı arttıran ve kendi gizemli dünyalarımıza açılan bir anahtar olan psikanalizle ilgili bilinmeyenleri gözler önüne seriyor.
Sayfalar arasında dolaşırken her vakada birbirinden enteresan psikolojik analizlerle karşılaşacak ve her adımda çözüme biraz daha yaklaştığınızı hissedeceksiniz.
“İlişkisel Örüntüler, Terapötik Varoluş” Psikoloji, Psikiyatri ve PDR alanlarında çalışan meslektaşlarımız ve bu alanlarda öğrenim gören öğrenciler tarafından defalarca okunması gereken bir başvuru kitabı. Kitabın orijinalinde yer almayan ancak eklenmesiyle kitabın araştırma alanını genişleteceğini düşündüğüm, Richard Erskine'in Obsesif Kompulsif Bozukluğun (OKB'nin) psikoterapisi çalışmasını da bu kitaba ekleme isteğim ve bu isteğimin de Richard tarafından kabulü ile Türkçe versiyonu İngilizce versiyonundan daha kapsamlı hâle geldi. Böylece tedavisi çok zor olan ve uzun süren hem borderline hem de OKB'nin psikoterapisini içeren bu eseri Türkçeye kazandırmış olduk.Bu kitap, farklı sorunlarla gelen her türlü vakada danışanlara nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda bizlere oldukça yol gösterici olacaktır. Bununla birlikte Richard Erskine'in 5 kitabını da Türkçeye çevirmiş olduk. Erskine'in kitaplarının en çok çevrildiği dil Tükçe olmuştur.
Türkçeye çevrilen diğer kitapları:• Empatinin Ötesi: İlişki İçinde Bir Temas Terapisi• İntegratif Psikoterapi Uygulamaları• Yaşam Kurguları: Farkında Olunmayan İlişkisel Örüntülerin Transaksiyonel Analizi• Modern Psikoterapide Transaksiyonel AnalizHepsi birbirinden değerli olan bu kitapları çeviri ekibine katkı veren arkadaşlarla Türkçeye kazandırdığımız ve Psikoloji, Psikiyatri ve Pdr alanlarındaki meslektaşlarımıza ve bu alanlarda öğrenim gören klinisyen adaylarına sunduğumuz ve bu muhteşem eserlerdeki bilgileri sizlerle paylaştığımız için çok mutluyuz. İnsanlığın yararına yaptığınız değerli çalışmalarınızda sizlere büyük katkıları olacağına inanıyoruz.
“Annem beni dinlemiyor, buna çok öfkeleniyorum.”“İstediğim şeyleri yapamadığımda çok sinirleniyorum.”“Sınav günleri bana bir şeyler oluyor, sürekli hastalanıyorum.”“Matematik öğretmenimi görünce, heyecandan midem bulanıyor.”
Seni duyuyorum Sevgili Düş Kurucu...Aslında bütün bu olanlar gayet olağan...Çünkü büyüyorsun! Ve büyüdükçe yepyeni duygularla tanışıyorsun. Öfkenin yokuşlu yollarıyla, mutluluğun uçuşan pamuksu bulutlarıyla ve hayatın gökkuşağı renkleriyle tanışıyorsun.Bütün bunlar sende gerginlik, dikkat dağınıklığı, aşırı hareketlilik ve stres yaratabilir.Ancak korkulacak bir şey yok... Çünkü her şey büyüme sürecine dahil.O halde sürece biraz eğlence, bilgi ve deneyim katmaya ne dersin?Bu kitap sana tam da bu noktada rehberlik etmek için kaleme alındı.Eğitmen ve masal anlatıcısı Dilara Duman’ın nefes atıştırmaları, imgelemeler, bedensel, zihinsel ve ruhsal aktivitelerle zenginleştirdiği Farkında Mısın Büyüyoruz içindeki çocukla birlikte büyümeye devam eden her yaştan okuru duygu farkındalığı ve yaşam disipliniyle buluşturuyor.
Normal ile anormal ayrımına gitmeyerek, insan davranışlarını bir devamlılık içerisinde inceleyen psikanalitik kuram, kişinin hem biricikliğini hem de öteki ile olan ile olan ilişkisindeki yeri belirlemektedir. Psikanaliz Konuşmaları çeşitli toplantılarda sunulan, psikanalitik kuramın uygulamalarını içeren bir dizi çalışmayı biraraya getirmektedir. Psikanalizin kliniğin yani sıra eğitim, edebiyat ve sosyal bilimlerin diğer alanları ile kurulan yakın bağlantısını tartışmaktadır.
Bu kitabın temel amacı, bilimsel olarak herkese depresyonu tanıtmak, depresyon hastalarının ve yakınlarının bunu nasıl yenebileceklerini göstermeye çalışmaktır. Bu nedenle, kitabın kolay okunur olmasına, salt kuramsal ve teknik bilgilerin toplandığı bir kitap olmamasına çalışılmıştır. Bir ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanının tedavisi ve önerileriyle birleştirince, yararlı bir kendine yardım kitabı olması amaçlanmıştır. Türkiye’de bu tür kendine yardım kitaplarının olmaması önemli bir eksikliktir. Bu nedenle, bu kitabın depresyon hastaları, hasta yakınları, hekim, psikolog, tıp ve psikoloji öğrencileri için yararlı olacağına inanıyoruz.
Bu site Ticimax® Gelişmiş E-Ticaret sistemleri ile hazırlanmıştır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.