İnsanı maddi ve manevi bütün yönleriyle açıklayan nobel ödüllü kitap
Dr. Alexis Carrel; bu kitabında ortaya koyduğu bilgilerle, insanları yetiştirip yönetmekle görevli olan herkese ve vücudumuzun, şuurumuzun, evrenimizin gizemini düşünenlere sesleniyor.
İnsan Denen Meçhul’e kaynaklık eden çalışmalarıyla Nobel Tıp Ödülü’nü kazanan yazar, sosyal ve psikolojik bir varlık olan insanı, maddi ve manevi bütün yönleriyle açıklayan bu eseri okuduğunuzda hem kendinizi daha iyi tanıyacak hem de hayatı daha iyi yorumlayacaksınız.
1972 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. 1983 yılında Adli Tıp Doçenti oldu. 1987 yılında Psikiyatri Doçenti oldu. 1989 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne Başhekim olarak atandı. Halen aynı hastahanede klinik şefi olarak görev yapmaktadır.
Kitap, Hacettepe Üniversitesi'nde yıllardır tıp öğrencilerine verilmekte olan nöroanatomi derslerinde elde edilen tecrübelerden ve çok sayıda kaynaktan yararlanılarak en yeni bilgileri içerecek şekilde hazırlanmıştır. Kitap entegre, problem çözme ve klasik tıp eğitimi gören öğrenciler için çok değerli bir kaynaktır. Tıp öğrencileri için hazırlanan bu kitabın uzmanlık eğitimi alan hekimlere ve ayrıca sağlık konusunda eğitim gören diğer fakülte ve yüksekokul öğrencilerine de yararlı olacağı umulmaktadır.
Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık Fakülteleri ve Sağlık Bilimleri ile ilgili yüksekokullara, Anatomi derslerinde yararlanacakları bir kaynak eser olarak hazırlanmıştır. Ayrıca klinik tıp bilimlerine hazırlık olmak üzere kısa açıklamalar yapılmıştır. Daha önce Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı tarafından hazırlanarak ODTÜ Yayıncılık tarafından yayımlanan Fonksiyonel Nöroanatomi adlı kitabı tamamlayıcı niteliktedir.
'Yorgunluk, algılarımızla ilgili bir durumdur. Organ ve sistemlerimizdeki algılayıcılar vücudun çeşitli yerlerinden gelen mesajları işler ve yorgunluk algılanır. Yorgunluğu genellikle enerjiyetersizliği olarak algılarız. Oysa, organizmada birhastalık söz konusu değilse, her zaman için yeterli miktarda enerji oluşturabilecek kaynağımız bulunmaktadır. Önemli olanbu kaynakları harekete geçirebilmemiz ve en ekonomik biçimde kullanabilmemizdir.
İnsan bedeninin temel işleyiş ilkeleri tarih boyunca hem bir merak konusu hem de bir tabu olmaktan geri kalmadı. Çağlar boyunca kat edilen mesafe, bilhassa yirminci yüzyıldaki baş döndürücü gelişmeler, hastalıklar ve tedavi yolları hakkında artan bilgimizin yanı sıra, önceleri bilinmeyen birçok komplikasyonun yarattığı bir meydan okumayla da biçimlendi.
Konunun en saygın uzmanlarından Bynum, hastanelerin tesis edilmesinden şaşkınlık uyandırıcı keşiflere, deneysel tıptan önleyici hekimliğe, tedavi ritüellerinden tıp tarihinin bundan sonra izleyeceği olası yollara dair sorgulayıcı bir çerçeve çiziyor. Klasik dönemden uzay çağına, Asya çıkışlı tedavi tekniklerinden Batı teknolojisine uzanan bir tıp tarihi.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.