Ichigo Ichie
Ichigo Ichie

Ichigo Ichie (9786257671910)

0,00
Yayinevi : Nepal Kitap


Her An Bir Kere Yaşanır

Japonların Her Anı En İyi Şekilde Yaşama Sanatı

“Bütün karmaşasına, doğumlara ve ölümlere karşın doğa bile kusursuz değilken siz neden olasınız? Her başarısızlık farklı bir yol denemeniz gerektiğini söyleyen bir işarettir. Her kusur pırlantayı parlatmanız için bir davettir. Eğer gelişmek isterseniz kusurlu olmak mükemmel bir fırsattır.”

Her anı bir kez yaşarız ve kayıp gitmesine izin verirsek onu sonsuza dek kaybederiz. Temeli on altıncı yüzyıldaki Japon çay seremonilerine dayanan, her karşılaşmanın benzersiz ve özel olduğunu ifade eden ichigo-ichie kavramı da bu noktada yepyeni bir farkındalık kazanma fırsatı sunuyor.

Aslında her birimiz dikkatli, diğerleriyle uyumlu ve yaşam sevgisiyle dolu bir hayata kapı açabilecek bu anahtara sahibiz. Beş duyumuzu şimdiye odaklanabileceğimiz şekilde kullanmanın yöntemlerini anlatan bu eser, sözkonusu asırlık geleneğin açtığı yolda ilerlemek isteyenlere ışık tutuyor.

Uluslararası çoksatan Ikigai'nin yazarlarının bizlerle buluşturduğu, bu Japon sanatını eksiksiz anlatan kılavuz niteliğindeki Ichigo-Ichie’yle her anı eşsiz bir deneyim haline getirebileceksiniz.

"Yalnızca bir kez yaşarsınız ama hayatın doğrularıyla yaşarsanız o da yeterlidir."


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 160
Ağırlık : 160
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı