İbn Arabi ve Hadis
İbn Arabi ve Hadis

İbn Arabi ve Hadis (9786051591933)

0,00

Keşf ve rüya yoluyla hadis rivayeti denilince ilk akla gelen isimlerden biri hiç şüphesiz Muhyiddin İbn Arabî’dir. Keşf yoluyla hadis rivayeti adeta onunla şöhret bulmuştur. Tasavvuf tarihinde özel yöntemlerle hadis rivayeti İbn Arabî ‘den önce bilinmekle birlikte bu kadar yaygın ve sistematik değildir.

Nizamiye Akademi Yayınları, İbn Arabi’nin özel yöntemlerle naklettiği rivayetleri, tesbit edildikleri metodun altı nda sıralayarak açıklayıp söz konusu hadisleri "iti katla ilgili hadisler, ibadetle ilgili hadisler, tefsirle ilgili hadisler ve tasavvufî muhtevaya sahip olan hadisler” şeklinde konularına göre tasnif etti.

Keşf ve rüya yoluyla hadis rivayeti denilince ilk akla gelen isimlerden biri hiç şüphesiz Muhyiddin İbn Arabî’dir. Keşf yoluyla hadis rivayeti âdeta onunla şöhret bulmuştur. Tasavvuf tarihinde özel yöntemlerle hadis rivayeti İbn Arabî ‘den önce bilinmekle birlikte bu kadar yaygın ve sistematik değildir.

 

Nizamiye Akademi Yayınları, İbn Arabî’nin özel yöntemlerle nakletti ği rivayetleri, tesbit edildikleri metodun altı nda sıralayarak açıklayıp söz konusu hadisleri "iti katla ilgili hadisler, ibadetle ilgili hadisler, tefsirle ilgili hadisler ve tasavvufî muhtevaya sahip olan hadisler” şeklinde konularına göre tasnif etti.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 320
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 6.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı