Hukuk Zihniyeti
Hukuk Zihniyeti

Hukuk Zihniyeti (9786059221795)

0,00
Marka : Emir Kaya

Emir Kaya’nın Hukuk Zihniyeti kitabı son yıllarda okuduğum en ilginç kitaplardan biri. Emir Kaya samimî ve özgün bir yazar. Dr. Kaya, bizim şimdiye kadar fark etmediğimiz pek çok sorunu görmüş ve tartışmış. Emir Kaya, her şeyden şüphe ediyor ve cesurca sorguluyor. Sağda veya solda her eğilim ve her grup, Emir Kaya’nın eleştirilerinden payını alıyor. Eleştirilerinin Türk hukuk camiasını rahatsız edeceği açık. “Bilmeye cesaret eden” hukukçuları bu “cesaret edilmiş” kitabı okumaya davet ediyorum.

Kemal Gözler

Anayasa Hukuku Profesörü

Türk hukuku Türk lirası gibi: Sınırlarımızın dışında kıymetsiz, içinde pek ‘kıymetli’... Haliyle sahici bir kıymet değil bu. Türkiye’de hukuk -para gibi- simgesel anlam taşıyan bir kağıt, bir meta... Sürekli el değiştiriyor, türlü nimetler sunuyor. Çokları için de mahrumiyet ifade ediyor. Azdan çoğa erişmek mücadelesine kapılan milyonlar, vicdanları doyurmayan hukukun araçsallığıyla yetiniyor.

Hukuk zihniyeti, hukuka dair algılarımızı açıklayan bir kavram... Aşamadığımız korku ve haksızlık duvarlarını ayakta tutan şey... Küçük kazanımların ardında sürüp giden bocalamanın, adaletsizliğin, güvensizliğin nedeni…

Bu kitabın çağrısı şu: Artık imajlar üzerinden yaşamayı bırakalım; kurguları değil, gerçekleri konuşalım. Hukuku şaibeden kurtarıp, adalet ölçütü kılalım. Bunun için en başta kendi gerçeğimizle, zihniyetimizle yüzleşelim.

 

 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 572
En / Boy : 16 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı