Tükendi
Seçme Yazılar

“Evet, tuhaf hikâyeler yazmaya yedi buçuk-sekiz yaş civarında, idolüm Poe’yla ilk karşılaşmamdan sonra başladım. Yazdıklarım berbattı ve çoğu da yok olup gitti. Ama yine de elimde sekiz yaşımdayken yazdığım iki gülünç örnek var: The Secret of the Grave (Mezardaki Sır) ve The Mysterious Ship (Gizemli Gemi). On dört yaşıma dek gerçekten elle tutulur denilebilecek bir hikâye yazmadım. Sekiz ve dokuz yaş arasında tüm zevkim birdenbire değişti ve bilimlere, özellikle de kimyaya büyük bir ilgi duymaya başladım. Mahzende bir laboratuvar kurdurdum ve tüm harçlığımı araç gereçlerle ders kitaplarına harcadım.”

- Bana Gelirsek

“Köpekler ve kediler söz konusu olduğunda seçimim o kadar belli ki şimdiye dek ikisini karşılaştırmak aklıma bile gelmedi. Nasıl maymunlara, insanlara, zencilere, ineklere, koyunlara ya da pterodaktillere olumsuz duygular beslemiyorsam köpeklere karşı da bu türden hisler beslemiyorum. Ama çocukluğumun ilk yıllarından beri kedilere özel bir saygı ve yakınlık duymuşumdur. Kedinin o kusursuz zarafeti ve kendi kendine yetmedeki üstün becerisinde evrenin mükemmel güzelliğini ve sade tarafsızlığını görüyorum; benim için bilinmeyenin tüm büyüsü ve cazibesi onun sessiz, gizemli havasında saklı. Köpek basit, yüzeysel duygulara hitap ediyor; kedi ise insan aklının kozmik algısına ve hayal gücünün en derin pınarlarına. Düşünmeyi seven Mısırlıların ve Poe, Gautier, Baudelaire ve Swinburne gibi daha sonra gelecek olan şair ruhların hepsinin de bu kıvrak, kadim cadının sadık kulları olması hiç de tesadüf değildir.”

- Kediler ve Köpekler


Basım Ayı/Yılı : 2019
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 128
Ağırlık : 128
En / Boy : 13 / 20
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺41,25
Tükendi

Öykülerinde yaratmış olduğu atmosfer ve Cthulhu Mitosu ile bugün edebiyattan sinemaya kadar birçok alanda insanları etkilemiştir. Weird Fiction (Tuhaf Kurgu) tarzını kullanarak yazdığı eserleriyle kendine has bir okur kitlesi oluşturmuştur. Genel olarak öyküleriyle bilinen ama çok yönlü bir yazar olan Lovecraft özellikle mektup, şiir yanı sıra; felsefe, bilim ve edebiyat incelemeleri yazmıştır.

“Edebiyatta Doğaüstü Korku” adlı incelemesi korku edebiyatında kendine has, önemli bir yeri olan çalışmadır. Korku edebiyatının kökenlerinden kendi çağdaşlarına kadar korku türünü çalışmasına konu edinmiştir.

Ann Radcliffe, E. F. Benson, Edgar Allan Poe, Horace Walpole, Lord Dunsany , William Beckford ve diğerleri..


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 96
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2018
₺26,25
Tükendi

“Bizi korkutacağından emin olduğumuz çok az canavar vardır”
Andre Gide

Müzik, edebiyatın içine çok az eserde bu denli kusursuz ve tedirgin edici biçimde girebilmiştir. Lovecraft bize benzersiz bir müziği dinleterek, ruhumuzu korkunun doruklarında dolaştırıyor. Bu müziğin büyüleyici etkisiyle ayaklarımız yerden kesiliyor, başımız dönüyor. Korkunun bütün yardımcıları iş başında.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 32
En / Boy : 11 / 16,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2016
₺4,25
Tükendi

"Hayvanların temel Tuzları öylesine hazırlanıp korunmuş olabilir ki, marifetli bir adam kendi Harasında Nuh’un Gemisi’nin tamamına sahip olabilir ve kendi zevkine göre onun küllerinden Hayvanın kusursuz bir Bedenini oluşturabilir; ve Bilgili bir kişi benzeri bir yöntemle, insanın temel Tuzlarının Tozundan, hiçbir yasadışı Ölücanlandırma yapmaksızın ölü Atalarından herhangi birini, gövdesi yakılıp kül edilmiş olsa bile Bedenleşmeye çağırabilir." Asla yaşlanmayan ve çalışmaları yüzünden toplum dışı kalmış bir adam. Onun soyundan gelen, geçmişe meraklı, hırslı, genç bir araştırmacı. Neler olduğunu anlamaya çalışan yaşlı bir doktor. Ve Yog-Sothoth... Saf Korkunun Diyarında gerçekleşen yasaklanmış ayinler. Alemlerin ötesinden gelen karanlık güçler, diriltilen isimsiz varlıklar.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 238
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2000
₺11,73
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı