Tükendi

İddialı, özenle araştırılmış ve derin. Övgüye değer bir çalışma.

-New York Times

Donanım ve yazılıma boğulmuş bir şekilde yetişip "dijital çağ çocuğu" diye anılan App kuşağının kimliği, dostluğa yaklaşımı ve hayal gücü bugün yeni baştan şekilleniyor.

Ortaya çıkan yeni sosyal bağlantı ve etkileşim şekilleri belki de insanoğlunun doğasını değiştiriyor. Peki, aplikasyonlar dünyasındaki yaşam, türlerin ve gezegenin geleceğine dair ne tür sinyaller veriyor olabilir? Üç milyonu aşkın aplikasyonun erişilebilirliği, yaygınlığı ve gücü zamanımızın gençlerini ne bakımdan farklı ve özel kılıyor?

Harvard'lı büyük bir ekibin yedi yıllık araştırma programına liderlik eden eğitim profesörü Howard Gardner ve Katie Davis, geleceğimize dair çetrefilli soruları artık bir kâhin gibi yanıtlamaya hazırlar.

Teknolojinin hayatlarımızda nasıl bir kuantum sıçraması yarattığına kafa yormaya hazır olan herkesin ileriye bakışını kolaylaştıracak App Kuşağı, ebeveynler, eğitimciler ve politika yapıcılar için de yeni kapılar aralıyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 240
En / Boy : 14 / 22
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2014
₺23,15
Tükendi
"Howard Gardner’ın sentezleyici zihni ve engin bilgeliği, ele aldığı herhangi bir konuyu heyecan verici bir düşünsel maceraya dönüştürebilir. Bu manifesto, kulak verdiğimiz takdirde, çocuklarımızın geleceği için muazzam bir fayda sağlayacaktır." -Mihaly Csikszentmihalyi- Howard Gardner’ın bireysel yetkinliğe vurgu yapan olağanüstü tezi, klasikler arasında gösterilen eseri Zihin Çerçeveleri’nin yayınlandığı yirmi yıldan bu yana eğitimin çehresini değiştirdi. Bugün binlerce eğitimci, ebeveyn ve dünyanın dört bir yanından araştırmacı, çoklu zekâ teorisinin ortaya koyduğu pratik çıkarımları ve uygulamaları hayatına dahil etmiş durumda. Müziksel zekâdan içsel zekâya uzanan geniş bir zihinsel yelpazeyi gözler önüne seren Gardner’ın devrim yaratan tespitleri, insanoğlunun kendini anlamasına hizmet edecek bir kapıyı araladı. Çoklu Zekâ’nın bu yeni baskısı, 1993 yılında yayınlanmasından bu yana dahil edilmesi gereken tüm gelişmeleri kapsıyor ve bugüne kadarki en kapsamlı içeriği sunuyor. Gardner, mevcut muhafazakâr eğitim sisteminin karşısına bir kez daha zengin ve yepyeni kanıtlarla çıkıyor. "Zekânın bir ‘zekâ testi’nden elde edilecek IQ derecesiyle ölçülemeyecek kadar karmaşık olduğunu düşünenler için, Gardner’ın kitabı iç rahatlatıcı bir çalışma ve insanoğluna yepyeni bir gözle bakabilmenin kapılarını aralayan bir yapıt." -Isaac Asimov-
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 330
En / Boy : 14 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 2.2013
₺28,24
Tükendi

"Garder’in Zihnin Çerçeveleri isimli kitabıyla başlayan çığır açıcı görüşleri, bu muhteşem kitapta yeniden vücut buluyor." -Warren Bennis- "Howard Gardner’ın sesinin kolektif sahnede olması hepimiz için ilham verici." -Peter Galison- Harvard Üniversitesi Antik çağlardan bu yana, filozof, teolog ve sanatçılar medeniyeti tanımlayan erdemleri tarif etmek ve sınıflandırmak için çalıştılar. Hakikat, Güzellik ve İyilik’te, tanınmış eğitim profesörü Howard Gardner büyük teknolojik ilerlemelerle ve ahlaki görüşlerin derinden sarsılmasıyla ifade edilen çağımızda, üç erdemin anlamını keşfe çıkıyor. Kontrolsüz, kafa karıştırıcı ve büyük ölçüde incelenmemiş bir etik ortamında doğru davranışı nasıl bulacağız? Neyin hakiki ve güzel olduğuna kim karar veriyor? Hakikat, Güzellik ve İyilik, neyin esas olduğunu, neyin yok edilemeyeceğini ve yok edilmemesi gerektiğini, neyin artık geçerli ve haklı olmadığını, ve neyin geleceği aktarılmadan önce yeniden düşünülmesi gerektiğini gözden geçirmek için eşine az rastlanır bir çalışma.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 240
En / Boy : 14 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2012
₺20,37
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı