Homo Faber
Homo Faber

Homo Faber (9789750760211)

0,00
Marka : Max Frisch


İnsanların yaşantıdan söz ederken neyi kastettiklerini kendi kendime çoğu kez sormuşumdur. Bir teknisyenim ve her şeyi olduğu gibi görmeye alışkınım. Onların sözünü ettiği şeyi çok iyi görüyorum. Kör değilim ya (…) Neden korkayım? Eski vahşi hayvanlar artık yok oldu. Neden bunları düşüneyim? Ne taşlaşmış melekler ne de şeytanlar görüyorum.
UNESCO teknisyeni Walter Faber aklın üstünlüğüne güvenen pragmatik bir insandır. Mantığa, analize, rakamlara inanır. Korkunun, ümidin ya da sevginin işleyişini etkileyemediği makineye hayranlık duyar. Başına gelen tuhaf olaylar, onun olgulardan ibaret dünyasını alaşağı edecektir.

20. yüzyılın en önemli ve en çok okunan metinlerinden biri olan Homo Faber, modern insanın yapıtaşlarını tek tek yerinden oynatan muzip ve cesur bir roman. Katı mantığın ve teknolojinin insanı sokabileceği çıkmazları gösteren bir modern klasik.

“Faber, talihten ve kaderden muaf olduğuna inanan teknik varoluşun kusursuz bir örneğidir. Elli yaşını geçen Mr. Faber, Frisch’in sistemli bir şekilde teknikdışı, mantıkdışı dünyayla çarpışmasına izin veriyor.”
Darmstädter Echo

#almanedebiyatı #teknoloji #trajedi #masumiyet #kader #sanat


Basım Ayı/Yılı : 5/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 9
Sayfa Sayısı : 224
Ağırlık : 224
En / Boy : 12,5 / 19,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı