Hıkmatlarda Olamcha Ma’na
Hıkmatlarda Olamcha Ma’na

Hıkmatlarda Olamcha Ma’na (9786057147127)

0,00


Semerkant Devlet Üniversitesi Profesörü, filoloji bilimleri doktoru Muhiddinov Muslihiddin Kudbiddinoviç, 5 Mayıs 1945’te Semerkant bölgesinde doğdu.

M.K. Muhiddinov, araştırmasında klasik edebiyatta mükemmel insan fikrinin yorumlanmasına büyük önem vererek, bir dizi önemli kitap yayınladı. Özellikle  “Yorumlarda Evrensel Anlam”, “Yaşayan gelenekler”, “Özbek klasik edebiyatında hümanizm meselesi”,“İki dünyanın ışığı”,“Ali Şir Nevayi ve seleflerinin eserlerinde mükemmel insan yorumu”,“Hamse’lerin ilk destanlarında kamil insan imgesi”.

“Edebi gelenek ve yaratıcı özgürlük”,“Kâmil insan edebiyatın idealidir”,“Parlak kalplerin gülşeni”,“Ahenkli hikmetler”,“Halk kitapları ve klasik edebiyat”, Almanya’nın Lambert Yayınevinde yayınlanan “Perfect human concepts”, in the first novels of the”, “Hamsa”,“Fars-Tacik şairlerinin eserlerinde kâmil insan yorumu”,“Kalbin harikaları” gibi araştırmaların sonuçları Nevayi araştırmacılığı ve edebiyat araştırmacılığının gelişimine katkıda bulunuyor. Bilimsel faaliyeti sırasında 11 monografi, 17 ders kitabı, 300 den fazla bilimsel ve teorik makale yayınladı. 


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 224
Ağırlık : 224
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı