Hak Muhammed Ali Yolu - Alevilik
Hak Muhammed Ali Yolu - Alevilik

Hak Muhammed Ali Yolu - Alevilik (9786055290375)

0,00

Alevilik hakkında son 30 yılda birçok şey yazıldı çizildi. Konu ile ilgisi olan da olmayan da Alevilerin inandığı ve yaşadığı Aleviliği değil de kendi muhayyilesinde kurguladığı ve görmek istediği ya da o şekilde yönlendirmek istediği bir Aleviliği yazdı.

Biz bu çalışmada bu yolun asıl kaynaklarına müracaat ettik. Ayrıca bu alanda yazılmış klasik ve çağdaş araştırmacıların eserlerinden alıntılar yaptık. Faydalandığımız her eserin adını ve kaynağını metnin içinde verdik yani ayrıca dipnot kullanmadık.

Bu çalışma 35 yıla uzanan bir araştırmanın ve okumanın ürünüdür. Kendi kişisel düşüncemizden bir şey katmadık. Mürşidi kamillerden yaşayarak öğrendiklerimizin yani inancımızın yazı ve belge dünyasındaki onayı ve tasdikidir bu kitap. Erenlerin, pirlerin nefeslerinde, malakatlarında, buyruklarında, vilayetnamelerinde ve menakıbnamelerinde olan belgeler ile birlikte, özellikle İslami konularda ve Alevilik alanında dünyaca tanınmış uzman ve otorite olan kalemlerin araştırmaları ile anlattığımız konuları belgelemeye çalıştık.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 720
En / Boy : 16 / 24
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı