Yıl 1948. Türkiye-Sovyetler Birliği sınırındaki köyler...

İki ülke ilişkilerinin gergin olduğu günler yaşanıyor. Açlık sınırındaki insanların yaşama tutunma çabası içinde bir aile dramı... Hakkında casusluk dedikoduları bulunan Rüstem’i zor günler bekliyor. Yaşamı sorgulayan Safiye, canı kadar sevdiği Rüstem’inin arkasından koşuyor...

Yıllar önce yazarından öyküyü dinleyen ünlü yönetmen Halit Refiğ romanı sinemaya uyarlamak istemişti. TRT için “Büyük Sürgün Kafkasya” adıyla dizi filmi çekilen Sınırdaki Sır, Soğuk Savaş’ın başlangıcında yaşanmış gerçek bir casusluk olayından esinlenilerek yazılmıştır.
Altiva Yayınları daha önce 9000 satan bu muhteşem eserin gözden geçirilmiş yeni baskısını okurlarına sunmaktan iftihar eder.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 360
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2018
₺26,24
Tükendi
....Artık sevdikleriyle arasındaki tek ortak nokta gökyüzüydü. İkinci Dünya Savaşı’nın ardından Türkiye ve dünyanın ekonomik buhranda olduğu zor yıllar.... Rusya ve Türkiye arasındaki politik ve askeri gerginliklerin tam ortasında kalmış bir sınır köyü: Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Demirkapı... Açlık sınırında yaşayan köylüler geçimlerini sağlamak için tüm güçleriyle çalışmaktadır. Kendi halinde bir adam olan Rüstem de, eşi Safiye’yle birlikte tarla işlerini yürütmekte, ara sıra da ticaret için komşu köylere gidip gelmektedir. İşlerinin düzelmesini çekemeyen bazı köylüler onun Rus casusu olduğu dedikodularını yayar. Ve Rüstem bir gece evinden alınıp köy yakınındaki birliğe götürülür. Safiye, son görüşü olduğunu bilmeden sarılır kocasına, sonraları, üç çocukla onsuz kalacağımı bilsem daha sıkı sarılırdım, diye düşünecektir. O puslu gecede, gizemli bir şekilde ortadan kaybolur Rüstem. Bazıları onun Rus casusu olduğuna ikna olur, bazıları Türkler tarafından öldürüldüğünü düşünür, bazıları da masum olduğuna ve yaşadığına inanır, en çok da Safiye. Gerçekler ise bir gün elbette ortaya çıkacaktır. Gürsel Balcı’nın gerçek bir olaydan etkilenerek kaleme aldığı Sınırdaki Sır, gözyaşları ve hasretle örülü, çam ve pelit kokan gizemli bir hikâye.
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 341
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2013
₺52,08
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı