Günah - Musibet Algıları
Günah - Musibet Algıları

Günah - Musibet Algıları (9786057005601)

0,00


Böyle bir eseri ortaya koymada etken olan temel düşünce, Günah helak ilişkisi üzerinde, kadim medeniyetlerde ve İslam kültüründe farklı yorumlar dikkatimizi çekmektedir. Bunlardan bir kısmı gerçeğe dayandığı gibi, bir kısmı da mitolojik veriler içermektedir. Bizim asıl amacımız mitolojik verilere dayalı algıların fazla güven içermemesi nedeniyle, bu tür algıların temeline inerek dinle mitoloji arasında ayrım yapma ve dini olanı netleştirme gayretleri yatmaktadır.

Ayrıca Kur’an’ın verileri ile diğer mitolojik unsurların içerikleri arasında bir karşılaştırma yaparak Kur’an’ın verilerinin temelinde yatan gerçeği de ortaya koymaya çalışacağız.

Bu çalışmamızda afet algılarına genel bir bakış yaptıktan sonra, kadim medeniyetlerin dinlerinde günah helak ilişkileri üzerinde nasıl algılar mevcuttur bunları ortaya koyacağız. Bunlarla Kur’an üzerinde karşılaştırmalar yapacağız. Ayrıca Anadolu Uygarlıklarında, Fenike Uygarlığında Hitit Uygarlığında, Yunan Uygarlığında ne gibi günah- helak ilişkisi yönünde algılar mevcuttur bunlar üzerinde duracağız. Bunun yanında günah-helak ilişkisinin Tevrat ve İncillerde, Kur’an‘da geçen kavimlerle ilgili kıssalarında nasıl yer aldığını inceleyeceğiz. Sosyal yapının itikadi yönden, ahlaki yönden bozulmasının medeniyetlerin çöküşünde ne gibi etkilerinin olduğu üzerinde de duracağız. Yine Sümer, Tevrat ve Kur’an’ın verilerinde gemi algısı nasıl yorumlanmış ve bu konuda yerel yorumcuların yorumu ile Kur’an’ın verilerinin örtüşüp örtüşmediği yönlerini de netleştirmeye çalışacağız.


Basım Ayı/Yılı : 2020
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 154
Ağırlık : 154
En / Boy : 16,5 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı