Grafiktisat
Grafiktisat

Grafiktisat (9789750409288)

0,00


Başladığınızda, elinizdekinin ne olduğunu anlamayacaksınız. Bitirdiğinizde ise, ne olduğunu anlamanız gerekmediğini fark edeceksiniz. Çünkü bir şey gibi değil, kendi gibi… Disiplinler arasında gezinen bir adamın, iktisadın moleküllerini önce dağıtıp sonra topladığı bir çalışma bu. Bravo Caner, bilim insanlarından önce bulmuşsun ışınlamayı.
Aslı Şafak
   
İktisat esasında fayda üzerine kurulu bir faaliyettir. Bu faaliyetin merkezinde ahlak bulunur. Ahlakın belki de en doğru tecelli ettiği yer ise estetik, sanat ve tasarımdır. Estetik ve iktisadın beraber yer aldığı bu güzel çalışmanın parçası olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duydum. Daha nicelerine…
Prof. Dr. Emre Alkin

Hikayeler insanların hayatını değiştirebilir. Hikayelerin nasıl anlatıldığı da öyle. Ekonomiyi karmaşık tablolardan gündelik hayata taşıyan da hikayelerdir. Enflasyonun ne demek olduğunu, büyümenin nereden geldiğini, doların nasıl yükseldiğini bize en iyi hikayeler anlatır. Sevgili Caner Özdurak işin içerisine çizgilerini de katarak hikâye anlatıcılığının birkaç basamak üzerine çıkmış. Grafiktisat ekonomi anlatıcılığına değer katan müthiş bir kitap olmuş. Toplumun finansal okur yazarlığına önemli katkı koyacak bu çalışmanın geniş kitlelere ulaşmasını dilerim.
Hande Demirel

Genç beyinlerin doğru yetişmesi için bu ülkede her gün emek veren güzel insan Caner hocamdan yeni bir klasik. On parmağında on marifet denince aklıma gelen ilk insanlardan.
Işık Ökte

 

 

 


Finansal okuryazarlık son dönemlerde sektörün tüm paydaşlarının üzerinde katkı vermeye çabaladığı, emek harcadığı önemli bir konu. Ve biliyoruz ki; piyasaların sağlam temeller üzerinde yükselmesi finansal okuryazarlıktan geçiyor. Caner Özdurak, sevgili Mine Uzun ile yazdığımız “Yoksa O Sen misin?” isimli kitabımıza çizgileri ile harika bir kapak çizmişti. Şimdi akademisyen kimliği ile yazdığı “Grafiktisat” kitabına yine harika bir kapak çizmiş, hatta beni de çizmiş (gerçi hala sakallı ve şişman çiziyor ama). Sektöre katkısı için Caner Hoca’ya teşekkür ediyor, okurunun bol olmasını diliyorum. 
Mert Yılmaz

Anlaşılması zor kavramları, bu denli neşeli anlatabilen bir isim Caner Özdurak. Çizgileriyle hayat verdiği İktisat Kantini’nin ardından şimdi de Grafiktisat ile okuyucusuyla buluşuyor. Kapağında olmaktan onur duyduğum Grafiktisat’ı tek bir cümle ile tanımlamaya çalışsam bu cümle “ince espriler, küçük dokunuşlar hakikaten paha biçilemez” olurdu. Yolu açık olsun.
Mine Uzun


İçindekiler;

•    Econ 201
•    1 Mayıs 4.0
•    Yöresel Demans
•    Menemen Endeksi: Hissedilen Eflasyon Ölçümü ve Enflasyon Beklenti Yöntemi için Alternatif Bir Yöntem
•    Küresel Demans
•    Satoshi ya da Dijital Prometheus
•    İktisat Kantini: En İyi 10
•    Deliler-Ön İzleme
•    Eskiz Defteri


Basım Ayı/Yılı : 5/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 108
Ağırlık : 108
En / Boy : 15 / 23
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı