Muhtemelen Rönesans'ın felsefi düşüncesi üzerine en önemli yorumlayıcı çalışma olan bu kışkırtıcı eser, uzun zamandır bu sahada bir klasik olarak kabul edilmektedir. Rönesans ruhunun ortaçağ düşüncesini nasıl temelden sorguladığına ve zayıflattığına dair istisnai derecede kavrayışlı bir araştırma olarak değerlendirilir.

Rönesansın ilk dönemlerinde mayalanan değişimleri incelemekte yazar, felsefe, dil, sanat ve bilimin karşılıklı bağımlılığını ferasetle tasvir ederken engin bir bilgi birimi ve sanatsal kavrayış ortaya koyar, bireysel benlik bilincinin tanınmasını uzun uzadıya değerlendirir ve Leonardo da Vinci ve Galileo'dan Pico della Mirandola ve Giordano Bruno'ya kadar dönemin büyük düşünürlerini tartışır.

Ele alınanlar arasında başlıca; insanın Tanrı ve evren hakkındaki bilgisinin eksik doğasına vurgu yapan 15.yüzyıl filozofu ve bilgini Nicholas Cusanus'un çalışmaları; Rönesans felsefesinde özgürlük ve zorunluluk, ve Rönesans felsefesinde özne-nesne sorunu gibi konular yer alır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 264
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2018
₺64,00

 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 775
En / Boy : 13 / 20
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2003
₺80,00

Felsefenin Kısa Tarihi, felsefenin ne olduğunu merak edenler ve filozofların ne düşündüğünü bilmek isteyenler için açıklayıcı bir başlangıç kitabıdır.  

Aralarında Sokrates, Descartes, Locke, Spinoza, Kant, Nietzsche ve Derrida’nın da bulunduğu 18 çok önemli filozofun hayatının, fikirlerinin, düşüncelerinin ve kuramlarının anlatıldığı bu tarih kitabını okumak için felsefe konusunda uzman olmanıza gerek yok. Bu kitap zaten size temel bilgileri sunmayı vaat ediyor.

Üstelik bölüm sonlarında yer alan değerlendirmeler sayesinde, bahsi geçen filozofların düşünce biçimlerini kabul ya da reddedebilir, siz de bir filozof gibi düşünerek kendi felsefenizi şekillendirmeye başlayabilirsiniz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 256
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2016
₺105,84

Büyük felsefi kuramlar, genellikle günlük şeyleri izlemekle başladı. Manfred Geier, somut nesnelerin büyük fikirleri nasıl ateşlediğini ve büyük filozofların bu ateşin ortasında kalışını anlatıyor. Bu kitap, hem modern düşünce tarihi geleneklerine özgün bir giriş, hem de tüm felsefenin şaşkınlık duygusuyla başlamış olduğunun bir kanıtı!


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 186
En / Boy : 16,5 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2013
₺129,36
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 264
En / Boy : 16,5 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2011
₺134,40

Felsefenin Kısa Tarihi Almanya’nın en ünlü ve saygın düşünürlerinden biri tarafından kaleme alınmıştır. Otfried Höffe açık ve herkes tarafından kolaylıkla anlaşılabilecek bir biçimde felsefenin antik Yunan’dan başlayarak günümüze kadar aldığı yolu bizlere aktarmaktadır. Felsefenin bitmez tükenmez zenginliğinden en önemli konuları, kişileri, ekolleri ve yapıtları seçip çıkartmak suretiyle felsefi düşüncenin gelişimini canlı bir biçimde anlatmaktadır. Kitap aynı zamanda felsefeye giriş niteliğinde olup büyük düşünürlerin rehberliğinde okurların kendi kendilerine felsefe yapmayı öğrenmelerine yardımcı olacaktır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 390
En / Boy : 15 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2005
₺162,12
Bu kitapta, yazarın çeşitli dergilerde yayımlanmış makale, bildiri ve kitap tanıtma yazıları ve bir çevirisi yer almaktadır. Kitapta yer alan makale, bildiri ve kitap tanıtma yazılarının ortak yönleri, "mantık", "bilgi", "bilim", "tarih" ve "kültür" kavramlarını, birbirleriyle olan çok yönlü bağıtıntılarını gözeterek ele almış olmalarıdır. Bu yönleriyle yazılar, yazarın tüm telif çalışmalarında işlemeye ve yaptığı çevirilerle ülkemizde tanınmasına gayret ettiği tek bir tematiği mantık - bilgi - bilim - tarih - kültür bağıntısallığını ele almaktadır. Kitaptaki yazıların önemli bir bölümü, bu bağıntı temelinde, "izm" lerin, perspektiflerin, felsefi sistemlerin tarihselliğini, kültürelliğini ve buna bağlı olarak göreceliğini göstermeye yöneliktir. Buna bağlı olarak yazılar yazarın çalışmalarının büyük çoğunluğunda olduğu gibi, felsefenin kendisini de bir kültür öğesi ve bileşeni olarak görmeyi sağlayacak bir "üst-felsefe" tarzı olarak hermeneutik (yorumbilgisi) geleneği çerçevesinde kaleme alınmışlardır.
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 224
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : .2002
₺10,50
Tükendi

Ciddi olan her eser, üzerine düşünülmeyi gerekli kılar. Hele ki bu eser felsefi geleneğin geniş külliyatını tanıtmak ve felsefi düşünmenin yollarını öğretmek amacındaysa, bu, başlı başına zor bir iştir. Columbia Üniversitesi felsefe profesörleri olan John-Herman Randall, Jr. ve Justus Buchler tarafından yazılmış olan bu eser, bu zor işi hakkıyla başaran önemli bir felsefeye giriş kitabıdır. İlk kez 1982 yılında Ahmet Arslan’ın titiz çevirisi ile Türkçe’ye kazandırılmış olan kitap, aradan geçen 32 senenin ardından akıcılığından ve açıklayıcılığından hiçbir şey kaybetmeden yeniden okuyucusunun karşısına çıkmaktadır.

Kitap üç bölümden oluşmaktadır: “Felsefi Düşüncenin İnsan Hayatındaki Rolü”, “Felsefenin Analitik İşlevi” ve “Felsefenin Kurgusal İşlevi.” Ahmet Arslan’ın da belirttiği gibi: “Her bölümde ele alınan belli başlı görüş veya kuramların, hemen arkasından gelenEleştirel Düşünceler kısmı ilgili görüş veya kuramın başarı veya eksiklerinin daha iyi kavranmasında çok yardım edici niteliktedir.

Gereken yerlerde filozofların kendi yapıtlarından yapılan alıntılar akıllıca seçilmiş olup, ölçülü ve aydınlatıcı niteliktedir. Belki bütün bunlardan daha da önemli olmak üzere yazarlar kendi görüş ve tercihlerinin nereye gittiğini açıkça belirtmekten kaçınmamakla birlikte, ele aldıkları her kuram veya görüşe aynı ciddilik, ölçülülük ve hakkaniyetle yaklaşma erdemini göstermekten geri kalmamaktadırlar.”


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 455
En / Boy : 13 / 19
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2014
₺24,64 KDV Dahil
Tükendi

Türkiye’deki tiyatro uygulamalarında görülen yöntem boşluğu, bu kitapta tarif edilen çalışmanın ana çıkış noktasıdır. Rejisörün oyuncuyla iletişim biçimine yeni bir bakış açısı getirmeyi ve oyuncunun hareket potansiyelini geliştirmeyi amaçlayan çalışmanın temelinde, hareket ederek varolma düşüncesi yer alıyor. Oyuncunun hareket olasılıklarını çoğaltacak bir prova yöntemi geliştirilirken, hareketin odakta olduğu bir metne yaklaşım ve reji tasarımı anlayışı da ortaya konuyor.

Çalışmanın ilk esin kaynağı, Heidegger’in “varlık ve zaman” felsefesi. Bu felsefenin verileri; fizikte, mimarlıkta ve en nihayetinde tiyatroda hareket konusunu araştırmayı gerekli kıldı. Böylelikle, amaçlanan reji yöntemi için ipuçları elde edildi. Yöntem ana hatlarıyla oluşturulduktan sonra, sınanmak amacıyla uygulama aşamasına geçildi. Polonyalı yazar Slawomir Mrozek’in Eğlence adlı oyunu sahnelendi, provalar sırasındaki gelişmeler ışığında, reji yöntemi son halini alıyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 264
En / Boy : 16 / 23,5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 6.2014
₺22,50
Tükendi

Sokrates'in Savunması, Sokrates'in kutsala saygısızlık ve gençleri yoldan çıkarmak suçlamalarıyla Atinalıların karşısına çıktığı bu diyalog, insanlığın felsefeye karşı işlediği "ilk günah"ı gözler önüne seriyor.

Katı ve sağlam düşünme çerçevesiyle adım adım savunmadan uzaklaşıp dönemine esaslı bir eleştiri getiren Sokrates, yöneltilen suçlamaları bir yandan boşa çıkarırken öte yandan da gururu elden bırakmayan bir bilgelikle yazgısını kabullenir.

Sokrates'in Savunması satır aralarında dönemin mahkeme sistemini ve düşünme tarzını izah ederken, öte yandan tutuculuğun felsefe karşısında duyduğu korkuyu gözler önüne seriyor. Tam da bu nedenle elinizdeki kitabın güncelliğini koruduğunu söyleyebiliriz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 61
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2015
₺4,17
Tükendi

Friedrich A. Hayek'in Kölelik Yolu (The Road to Serfdom) adlı eseri 1945’te ilk yayınlandığı zaman, eleştirmenlerce John Stuart Mill’in ünlü Hürriyet Üstüne (On Liberty) adlı eseriyle eş tutuldu. Eldeki çalışmada Profesör Hayek bize, alan ve soluk itibariyle daha çok Milletlerin Zenginliği’ne (Wealth of Nations) benzer şekilde, özgür toplumun ilkelerinin pozitif bir ifadesini sunmaktadır. Genel okuyucuya yönelik yazılan Özgürlüğün Anayasası (The Constitution of Liberty) Batı uygarlığının gelişmesine kılavuzluk etmiş ve bunu sürdürmesi gereken özgürlük ideallerinin yeni bir ifadesini ortaya koymaktadır. Eğer özgür dünya yasayacaksa, her şeyden önce inandığımızın ne olduğunu, korumak istediğimizin ne olduğunu bilmemiz gerektiği ikazında bulunmaktadır.
F. A. Hayek ahlak ve antropolojiden, hukuk bilimi ve düşünce tarihine, oradan refah devleti ekonomisine uzanan sosyal felsefenin mükemmel bir açıklamasını sunar. Kısım 1’de özgürlüğün sadece bir değer olmayıp, tüm moral değerlerin koşul ve kaynağının yer aldığı özgür toplumun ahlaki temellerini tahlil eder. "Özgürlük ve Hukuk" üzerine olan Kısım 2'de Hayek, Batı insanının bireysel özgürlüğü temin için geliştirdiği kurumları inceler. Kısım 3'te de özel teşebbüs ile sosyalist teşebbüs arasındaki ilişkileri tartışır ve refah devletinin yöntemleri ve hedeflerinin, ihtimallerinin ve tehlikelerinin tam bir tasvirini verir. Bu şekilde, özgürlük ilkelerini, önemli iktisadi ve sosyal konulara uygulayarak test eder.

- Spectator

Temel bir eser: Özgürlük ile özgür olmama durumu ve bunların her birinden yana olan kurumlar üzerine derinlemesine düşünülmüş bir bildiri. Bildiri üç kısma ayrılmış. Bu üçlü yapı muhteşem bir başarı, birinci sınıf bir düşünürün yüksek bir idealin hizmetindeki eseri."

- Economist

Yazar F. A. HAYEK, hem hukuk hem siyasal bilimler alanında doktor unvanı aldığı Viyana üniversitesinde okudu. Birkaç yıl memuriyetten sonra, Avusturya İktisadi Araştırma Enstitüsünün ilk direktörü oldu. 1931’de LSE'de kendisine kürsü verildi. Ardından 1950’de Şikago Üniversitesine Sosyal ve Moral Bilimler profesörü olarak gitti. Dr. Hayek ardından Almanya Freiburg Albert-Ludwig Üniversitesinde ekonomi profesörü oldu. Bu üniversitede kendisine 1976’da da fahri profesörlük tevdi edildi. Ayrıca Şikago Üniversitesi fahri profesörlüğü, British Academy üyeliği ve birçok üniversitenin fahri doktorluk payelerine sahiptir. F. A. Hayek 1974’de Nobel Ekonomi ödülüne layık görüldü.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 783
En / Boy : 14,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 6.2013
₺57,20
Tükendi

Ciddi olan her eser, üzerine düşünülmeyi gerekli kılar. Hele ki bu eser felsefi geleneğin geniş külliyatını tanıtmak ve felsefi düşünmenin yollarını öğretmek amacındaysa, bu, başlı başına zor bir iştir.

Columbia Üniversitesi felsefe profesörleri olan John-Herman Randall, Jr. ve Justus Buchler tarafından yazılmış olan bu eser, bu zor işi hakkıyla başaran önemli bir felsefeye giriş kitabıdır. İlk kez 1982 yılında Ahmet Arslan’ın titiz çevirisi ile Türkçe’ye kazandırılmış olan kitap, aradan geçen 32 senenin ardından akıcılığından ve açıklayıcılığından hiçbir şey kaybetmeden yeniden okuyucusunun karşısına çıkmaktadır.

Kitap üç bölümden oluşmaktadır: “Felsefi Düşüncenin İnsan Hayatındaki Rolü”, “Felsefenin Analitik İşlevi” ve “Felsefenin Kurgusal İşlevi.” Ahmet Arslan’ın da belirttiği gibi: “Her bölümde ele alınan belli başlı görüş veya kuramların, hemen arkasından gelen Eleştirel Düşünceler kısmı ilgili görüş veya kuramın başarı veya eksiklerinin daha iyi kavranmasında çok yardım edici niteliktedir. Gereken yerlerde filozofların kendi yapıtlarından yapılan alıntılar akıllıca seçilmiş olup, ölçülü ve aydınlatıcı niteliktedir. Belki bütün bunlardan daha da önemli olmak üzere yazarlar kendi görüş ve tercihlerinin nereye gittiğini açıkça belirtmekten kaçınmamakla birlikte, ele aldıkları her kuram veya görüşe aynı ciddilik, ölçülülük ve hakkaniyetle yaklaşma erdemini göstermekten geri kalmamaktadırlar.”


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 455
En / Boy : 13 / 19
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2014
₺20,37
Tükendi

Dr. Michael Newton, danışanları ruhsal dünyadaki zamana götüren ruhsal regresyon teknikleri ile ünlüdür. En çok satanlar listesinde yer alan ve Dr. Newton’ın danışanlarının seanslarından alıntılar içeren iki kitabı Ruhların Yolculuğu ve Ruhların Kaderi, binlerce okuyucuyu ölüm sonrası hayatlarındaki maceralarını, ruh arkadaşlarını, rehberlerini ve hayattaki amaçlarını keşfetmeye yönlendirmiştir.

Dr. Newton’ın adım adım tüm tekniklerini anlattığı bu kitabı ise ilk defa basılmıştır. Ruhsal boyutlara karşı deneysel yaklaşımı, kim olduğumuza, nereden geldiğimize ve neden burada olduğumuza dair asırlık sorulara ışık tutmaktadır. Bu çığır açıcı nitelikteki rehber kitap hem regresyon uzmanları hem de meraklı okuyucular için hazırlanmıştır ve Dr. Newton’ın ölüm sonrası üçlemesini tamamlamaktadır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 248
En / Boy : 14 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 7.2017
₺30,00
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 608
En / Boy : 13,5 / 20
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : .
₺28,98
Tükendi

İlkin kavramına açıklık getirmek, çağdaş felsefe derken ne anlaşılabileceğini belirtmek istiyorum. Gerçi sözcüğü sözcüğü ile eşanlamlı. Batı dünyası felsefe geleneğinde Descartes´ la başlayıp Hegel sonuna dek süren tarih kesitine denmektedir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 279
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2000
₺60,48
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 247
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2016
₺87,36
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 288
En / Boy : 13,5 / 20
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .
₺10,89
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 207
En / Boy : 13,5 / 20
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .
₺8,17
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 188
En / Boy : 13,5 / 20
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : .
₺3,36
Tükendi

Yaşamış en büyük filozoflardan biri olarak görülen Voltaire’in fikirleri bugün bile o kadar günceldir ki, yazdıklarının hiçbirinde modası geçmiş ya da tanınmadık bir şeye rastlanmaz. Akla gelen her türlü yazın biçimini kullanarak üretkenliğinin doruğuna ulaşan Voltaire, dönemindeki sansür yasalarına rağmen toplumsal devrimin tok sözlü savunucularından biriydi. Yazılarında hoşgörüsüzlüğü, dini dogmayı ve yaşadığı dönemin güç sahibi kurumlarını sürekli eleştirmişti. Voltaire’in Felsefe Sözlüğü ilk olarak 1764 yılında basıldı. Aydınlanma çağının en önemli yapıtlarından biri olarak görülen Felsefe Sözlüğü, alfabetik sıraya göre düzenlenen bir dizi kısa ve radikal makalenin kullanılmasıyla oluşturulmuş, bir "cep sözlüğü" şeklinde hazırlanarak halkın bütün kesimlerine ulaşması amaçlanmıştı. Resmi ve dini yetkililer tarafından sürekli kınanan, çeşitli ülkelerde toplatılarak yakılan bu eserde, 18. yüzyıl Fransız düşüncesine egemen olan toplumsal ve dini fikirler zeki ve iğneleyici bir dille irdelenirken, Voltaire’in sağduyu ve adaleti ihtiraslı bir şekilde savunması ön saflara çıkıyor. Voltaire’in Felsefe Sözlüğü’nde değindiği konular genellikle hayatı boyunca tanık olduğu adaletsizliklerin toplamıydı. Dini fanatiklik yüzünden masum insanların karşılaştığı adaletsiz davranışlara ve baskılara tanık olmak, yaşadığı dönemdeki bütün tehlikelere rağmen Voltaire’in böyle bir eseri ortaya çıkarma konusundaki azmini ateşlemişti. Esprili, dürüst, eleştirici ve çağdaş bakış açısına sahip bir filozof olarak tanımlanan Voltaire’in bütün özellikleri bu mükemmel yapıtta karşımıza çıkar. Voltaire’in Katolik Kilisesi’nin adaletsizlikleri, hoşgörüsüzlük, fanatiklik gibi konulara karşı duruşuyla, yaratancılık, hoşgörü, basın özgürlüğü gibi konuları savunuşu bu eserin konuları arasındadır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 681
En / Boy : 16,5 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2011
₺157,92
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 161
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2000
₺35,28
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı