Gayrimenkul Yatırım Fonları
Gayrimenkul Yatırım Fonları

Gayrimenkul Yatırım Fonları (9786057662330)

0,00

Gayrimenkul sektörü, istihdama katkısı, ödemeler dengesi üzerindeki pozitif etkisi ve GSMH’deki payı dikkate alındığında ülkemizin büyümesinde dinamo görevi gören sektörler arasında yer almaktadır. Makroekonomik büyüme ile en çok ilişkili olan sektör gayrimenkul sektörüdür ve bu nedenle sektörde yapılacak iyileştirmeler doğrudan ekonomik büyümeye yansıyacaktır. Örneğin bankacılık sektöründe kullanılan kredilerin son 10 yıllık dağılımına bakıldığında, konut kredilerinin ihtiyaç kredisinden sonra en yüksek payı aldığı görülecektir.

Bununla birlikte sektörün hem girdisinin hem de çıktısının görece daha maliyetli olması sektörde orta gelir tuzağı olarak adlandırılan likidite problemini de beraberinde getirmektedir. Günümüzde sektörde en çok konuşulan konular arasında yer alan arz ve fiyat balonları bu problemin bir sonucudur. Buradan hareketle sektörün arz ve talep dinamiklerinin detaylı bir şekilde analizi çok önemlidir.

Sonuç olarak, ülkemiz için taşıdığı önem ve riskler birlikte ele alındığında gayrimenkul yatırımının diğer finansal enstrümanlarda olduğu gibi profesyonel bir şekilde yapılması gereği karşımıza çıkmaktadır.

Gayrimenkullerin bir finansal portföy yönetir gibi yatırımcısına gösterge getiriler kadar kazandıracak şekilde profesyonel yönetilmesi şarttır. Bu da gayrimenkul sektörü ile kurumsal finansman kavramını birlikte ihtiva eden Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF)’nı akla getirmektedir.

GYF, SPK’nın 03.01.2014 tarih ve III-52.3 sayılı Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği ile ülkemiz sermaye piyasasında yerini almış bir kurumdur.

Bu kitapta fon ve yatırım fonu kavramları ışığında GYF’ler açıklanmakta; GYF’lerin hukuki çerçevesi ilgili tebliğ doğrultusunda ayrıntılı olarak incelenmekte ve GYF’lerden beklentiler, GYF vs GYO karşılaştırılması ile GYF’lerin güncel problemler irdelenmektedir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 94
En / Boy : 16 / 23.5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 11.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı