Faziletname Işığında Yemini
Faziletname Işığında Yemini

Faziletname Işığında Yemini (9786052262283)

0,00
Yayinevi : La Kitap


Derviş Muhammed Yemînî, XVI. yüzyıl Alevî-Bektâşî sahasına damgasını vurmuş bir tekke şairidir. Eski Anadolu Türkçesi’nin tesirini büyük ölçüde barındıran ve bir geçiş döneminin ürünü olan bu eser, toplamda on dokuz fazîletten oluşmaktadır. Eser, içerik itibariyle Hz. Ali’nin hayatını ve fazîletlerini anlatan bir biyografi ve nasihat kitabı niteliğindedir. Her ne kadar Fazîletnâme tercüme-telif bir eser olsa da Yemînî’nin hayatına yönelik birtakım bilgileri de içermektedir.

Fazîletnâme’nin temelini oluşturan, her biri kendi içerisinde müstakil bilgileri barındıran ve anlam bütünlüğünü muhafaza eden on dokuz fazîlet, şairin Ehl-i Beyt, On İki İmam ve Hz. Muhammed zeminine oturttuğu Hz. Ali sevgisini en üst derecede tutmaktadır.

Bu çalışma, Derviş Muhammed Yemînî'nin hayatına ışık tutacak birçok güncel bilgiyi ele almakla birlikte Fazîletnâmesi’ndeki on dokuzuncu sırrı da ortaya çıkartacak nitelikte hazırlanmıştır. Referansı, baştan sonra kerâmetlerle donatılmış bir mucizeler kitabı olan bu eser bir başvuru kaynağı olarak hakettiği yeri alacaktır.


Basım Ayı/Yılı : 2020
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 272
Ağırlık : 272
En / Boy : 14 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı