Faust
Faust

Faust (9786054523849)

0,00

1749-1832 yılları arasında yaşamış olan ünlü Alman ozanıi oyun yazarı Johann Wolfgang von Goethe'nin Faust aadlı şiirsel oyunu dünya klasikleri arasında önemli bir yer tutar. Faust Goethe'nin eserlerinin bir birleşimi olarak kabul edilir. Faust Goethe'nin neredeyse tüm yaşamı boyunca yazarak tamamladığı bir yapıttır.

Urfaust adıyla on sekiz yaşında başladığı oyunu 1806'de Faust I ve 1832'de Faust II adıyla iki büyük bölüm halinde yazarak seksen üç yaşında ölümünden kısa bir süre önce bitirebilmiştir.

Goethe, Faust'un konusunu çok eski bir öyküden almıştır. Şeytanla bahse giren insanoğlu teması önceki yüzyıllarda da birçok öyküye ve oyuna konu olmuştur. Goethe'den önce bir çok yazar tarafından defalarca işlenmiş bir konu olan Faust, daha önce de usta bir İngiliz yazarı olan Cristopher Marlove tarafından Doktor Faustus adıyla işlenmiştir. Aynı konudan hareket etmelerine karşın iki oyunun olay örgüsü çok farklı biçimde gelişir ve sonuçlanır. Marlowe, Faust'u şeytanla girdiği anlaşmayı kaybeden biri olarak ele almıştır. Oysa Goethe Faust karakterini şeytan Mefistoteles'e yenilmeyen bir insan olarak incelemiştir. Goethe, Faust'unda evrensel bir insan tragedyası ortaya koymuştur.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 543
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 8.2012

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı