Eyvah Ödevim Var!
Eyvah Ödevim Var!

Eyvah Ödevim Var! (9786059795395)

0,00
Yayinevi : Elma Çocuk

Nehir Yarar, bu kez bilgi okuryazarlığı gibi güncel bir konuya eğiliyor. Kopyala-yapıştır dünyası ve kütüphaneler arasında mekik dokurken gündelik hayatımızın tam ortasındaki bilgi alışverişlerimiz ve sıcacık ilişkilerimizin güzelliğine de dikkat çekiyor.

Ne? Ödev yapmak ve kütüphaneler sıkıcı mı? Bir daha düşünün…

Öğretmenin verdiği ödev, Naci ve arkadaşlarının gözlerinde büyür, büyür, kocaman olur. Bu seferki biraz farklıdır sanki. Nereden başlayacak, hangi yollara sapacak, kılıktan kılığa giren doğru bilgiyi nasıl yakalayacaklardır? Derken iş öyle renklenir ki tanımadıkları çocukları sıcacık gülümsetmeye kadar gider. Naci çok heveslidir ancak ödev ekibi eğlence peşindedir. Buna bilgisayar meraklısı Müfide teyze ve diğer komşularıyla yaşadıkları komik anlar da eklenince çalışmak epey zorlaşır. Onca iş nasıl yetişecektir? Neyse ki Leyla ve misafirperver kütüphaneler yanındadır.

Tema: Kendimizi düzenleme biçimimiz

Kavramlar ve Anahtar Sözcükler: Bilgi okuryazarlığı, kütüphaneler, kütüphanecilik, haklar, etik, sosyal sorumluluk, okul yaşantısı, aile, komşuluk, arkadaşlık, iletişim, kanıt kullanma

Tutum ve Değerler: Hoşgörü, sevgi, saygı, yardımseverlik, sorumluluk, işbirliği, empati

Profil Öğeleri: Araştıran-sorgulayan, bilgili, duyarlı, dönüşümlü düşünen


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 144
En / Boy : 13 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı