Tam zamanında açmalısın kapını Hayatına girmek isteyenlere Tam zamanında başka bir şehre gidip Ayaklarının üzerinde durmaya çalışmalısın Tam zamanında dönmelisin memleketine -Can Yücel- Karataş Efsanesi gerçekleşiyor mu? Çocuklukları Foça’da geçmiş olan, şimdi biri Paris’te, biri New York’ta yaşayan Canan ile Haluk, Foça’daki Karataş efsanesinin ve kalplerinin sesini dinleyerek, doğdukları memlekete dönebilecekler mi?


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 120
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2011
₺88,20

Bir başka güzeldir aşk, Venedik’te... Ester Almelek, Roma’da yüksek lisansını tamamlayan ve tesadüf eseri ünlü bir eleştirmenle tanıştıktan sonra yolu Venedik’e düşen genç ressam Can Tanova ile üniversitede sanat tarihçisi olarak görev yapan Francesca Simionato arasında filizlenen aşkı anlatırken, 18. yüzyılda Venedik’te yaygın olan vedutismo sanat akımına da ışık tutuyor. Dönemin ünlü vedutist ressamları ve onların eserleri hakkında da bilgiler veren yazar, olayların geçtiği yerler ve mekânlar üzerine yaptığı kuvvetli betimlemelerle okuyucunun zihninde adeta bir ortaçağ tablosu canlandırıyor. Ayrıca geri dönüşlerle, Rönesans Dönemi’nde Venedik’in ünlü cortegianalarının (saraylı kadınlar) şaşaalı devrine işaret ederek onların ilginç yaşamlarını gözler önüne seriyor. Venedik’te Sanatın Gölgesinde Aşk Ester Almelek, Roma’da yüksek lisansını tamamlayan ve tesadüf eseri ünlü bir eleştirmenle tanıştıktan sonra yolu Venedik’e düşen genç ressam Can Tanova ile üniversitede sanat tarihçisi olarak görev yapan Francesca Simionato arasında filizlenen aşkı anlatırken, 18. yüzyılda Venedik’te yaygın olan vedutismo sanat akımına da ışık tutuyor. Dönemin ünlü vedutist ressamları ve onların eserleri hakkında da bilgiler veren yazar, olayların geçtiği yerler ve mekânlar üzerine yaptığı kuvvetli betimlemelerle okuyucunun zihninde adeta bir ortaçağ tablosu canlandırıyor. Ayrıca geri dönüşlerle, Rönesans Dönemi’nde Venedik’in ünlü cortegianalarının (saraylı kadınlar) şaşaalı devrine işaret ederek onların ilginç yaşamlarını gözler önüne seriyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 144
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2010
₺77,70

"Ester Almelek’in yazıları beni yıllar öncesine götürdü. İstanbul’un, Paris’in, Venedik’in, Viyana’nın geçen yüzyılın ortalarındaki gizemli havasını yeniden içime doldurdum. Ester Almelek, bu kentlerin zengin tarihinin kalıntılarını, şimdiki kuşaklara ince bir duygusallıkla anlatmaya çalışmış. Kentlerin iz bırakan yanlarını romantik bir ressam gözüyle kağıda dökmüş. Anlattıklarından etkileniyorsunuz. İstanbul’un o kültür zenginliğinin, çok sesliliğin, hoşgörünün, birlikte yaşamanın özlemini duyuyorsunuz." -Hıfzı Topuz-


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 142
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : .2009
₺175,70
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı