ARKA KAPAK YAZISI

Türk Edebiyatı’nın kahraman kalemi Mehmet Akif Ersoy’un bu biyografisi İstiklal Marşı’nın 100. yılında genç okurlar için kaleme alındı.

“Doğacaktır, sana vaat ettiği günler Hakk’ın!.. Bu, ümitle, imanla yazılır. İmanım olmasaydı yazabilir miydim? Bu zamana kadar yazmış olduğum eserler, hep istiklâle kavuşmak için; fakat bugün başarılan inkılâpları gördükten sonra yazacağım eser de bir inkılâp eseri olacaktır. Vatan bizim, fikir bizim... Artık başımızda fikrimize balta vuracak, ayağımıza demir bağlayıp bizi denize atacak korkunç saltanat kuvvetleri yok!”

Milli mücadeleye, bağımsızlığa, bir karış vatan toprağına adanmış koca bir ömür. 

Mehmet Akif Ersoy’un doğumuyla Fatih’teki küçük evlerine neşe kattığı günden, güreşle ve şiirle geçen çocukluğuna; camilerde halka istiklal umudu aşıladığı gençliğinden, vatan hasretiyle “çıldıracak” hale geldiği sürgün yıllarına kadar uzanan yaşam öyküsü.

ÖZGEÇMİŞ

Ercan Dolapçı

1965 yılında Ardahan’ın Göle ilçesinde dünyaya geldi. Babasının öğretmenliği nedeniyle 1970 yılında Aydın’a yerleşti. İlkokulu Karpuzlu Tekeler’de, Ortaokulu Koçarlı Bıyıklı’da, Liseyi de Koçarlı Ticaret Lisesi’nde okudu. 1987 yılında Trakya Üniversitesi Kırklareli Meslek Yüksek Okulu muhasebe bölümünden mezun oldu. Lise yıllarında gazeteciliğe ilgi duymaya başladı ve çeşitli gazete ve dergilerde muhabirlik yaptı. Askerlik dönüşü Hürriyet Aydın Bürosu’nda aktif gazeteciliğe başladı. Bu sırada Aydın’ın en eski yerel gazetesi Ses’in de yöneticiliğini yaptı. 1995 yılında İstanbul’a yerleşti. Özel bir tekstil firmasında muhasebecilik yaptıktan sonra, tekrar yayıncılığa geçti. Cumhuriyet’in 75’inci yıl dönümü nedeniyle Kaynak Yayınları’nın başlattığı “Atatürk’ün Bütün Eserleri”nde, 1998 yılında araştırmacı olarak çalışmaya başladı. 2006 yılında tekrar gazeteciliğe döndü. Aydınlık dergisi ve gazetesinde arşiv sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Gazetede ayrıca Atatürk ve Cumhuriyet tarihi üzerine çok sayıda makalesi yayımlandı. Yazar evli olup Aydın (1999-2019) ve Emre’nin babasıdır.

 

Yazarın yayımlanmış diğer eserleri:

Büyük Vatan Savunması Çanakkale (2008) 

Milli Mücadele’de Kadın (2016) 

Göklerin Kızı Sabiha Gökçen (2017) 

Devrimin İki Yüzü/Atatürk ve İnönü (2017)

Devrimin Öncüleri  (2017)

Devrimin Fedaileri (2018)

Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’ndaki Rolü (2018)

Türü; BİYOGRAFİ

 

Kitap Adı

Vatan Bizim Fikir Bizim Mehmet Akif

Kitap Yazar Adı

Ercan Dolapçı

Editör

Mehmet Bozkurt

Yayıma Hazırlayan

Ezgi Hotalak Adalı

Kapak Tasarım

Ahmet Uzun

Kapak Uygulama

Şevval Ulusoy

Sayfa Tasarım

Şevval Ulusoy

Ön Sipariş Tarihi

12.03.2021

Dağıtım Tarihi

15.03.2021

Sayfa Sayısı

168

Ebat

13,5 x 19,5

Kağıt / İç Baskı

lll.Hm. 52 gr.

Cilt / Kapak

Amerikan Bristol 230 gr.

ISBN / Barkod

9789751041760

 

 

₺68,88
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı