Elektronik Labaratuvarı Deneyleri

Elektronik Labaratuvarı Deneyleri (9786053209829)

0,00

Bu kitap, daha önce yazar tarafından yazılan Devre Analizi ve Ölçme Bilgisi Laboratuvarı Deneyleri adlı kitabın devamı ve tamamlayıcısı özelliğinde olup, bu alanda görülen eksiklik üzerine oldukça kapsamlı ve titiz bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkmıştır.

Kitabımız üniversitelerin çeşitli bölümlerinde Elektronik ve Sayısal Elektronik adı altında okutulan ders konularını ve buna ait deneyleri içermektedir. Aynı zamanda Elektronik I-II ve Sayısal Elektronik konularını içeren iki dönemlik ders müfredatına uygun olarak hazırlanmış yirmi adet deney bulunmaktadır. Deneylerden önce kısa konu anlatımları ve hazırlık soruları ile öğrencilerin konuyu araştırması ve deneye hazırlanması sağlanmıştır. Deneylerde kullanılan malzemeler, piyasada uygun fiyata kolayca bulunabilen ve tüm laboratuvarlarda yer alan ortak malzemelerden seçilmiştir. Kullanılan elemanlar ile bu deneylerin laboratuvar ortamında düzgün çalıştığı test edilmiştir. Deneyler seçilirken ülkemizde ve dünyada en faydalı ve en yaygın deneyler ele alınmıştır ve güç elektroniği gibi ileri çalışmaların da alt yapısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Uygulamada yaşanabilecek aksaklıklar ve deneyler kurulurken dikkat edilecek önemli noktalar özellikle belirtilmiştir.

Son olarak laboratuvar eksiği olan bölümler düşünülerek bilgisayar ortamında bu deneylerin benzetimleri yapılabilecek ve tekrarlanabilecek şekilde hazırlanmıştır. Bu amaçla bu kitapta “Multisim” benzetim programının nasıl kullanılacağı detaylıca anlatılmış ve deneylerle birleştirilmiştir. Tüm deneyleri tam olarak gerçekleştiren kişi, kapsamlı bir elektronik bilgisi, sayısal elektronik bilgisi ve Multisim programını kullanma bilgi ve becerisini kazanır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 184
En / Boy : 16 / 23.5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı