Hisdüşüm Dergisi Sayı: 21 - Temmuz 2023


Basım Ayı/Yılı : 8/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 1
Ağırlık : 100
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺40,00

221B Dergisi Ağustos 2023


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 1
Ağırlık : 100
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺100,00

Derginin bu sayısında:

Hüseyin Hakan, Fatih Selvi ve Filiz Aydın öyküleriyle;

Zeynep Karatepe denemesiyle;

Sude Yavuz, Züleyha Selçuk, Hidayet Kara, Faruk Sarıkavak, Serdar Keskin, Batuhan Mehmet Dolu, Fatih Çatma, Hüsna Büşra Keres, Taha Ömer Bilik, Mizgin Teker ve Nazlı Övecek şiirleriyle;

Filiz Aydın, Zeynep Esra Dönbekçi, Emin Çığ ve Serdar Aydın incelemeleriyle;

Halime Betül Bayraktar “7 Soru 7 Cevap” serisinin ilk ikisi olan Sıddık Yurtsever ve Emin Gürdamur röportajlarıyla yer alıyor. 

 


Basım Ayı/Yılı : 6/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 48
Ağırlık : 48
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺40,00

Hisdüşüm Dergisi Sayı: 19 - Mayıs 2023


Basım Ayı/Yılı : 8/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 48
Ağırlık : 48
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺40,00

İnsanlık tarihi, devrimler, atılımlar, yer yer de krizler tarihidir. Her teknolojik buluş yahut toplumsal değişim içeren hamle, yeni bir insan tipi yaratmıştır. Bu kimi zaman insanlığın hizmetine olmuşken çoğu kere aleyhine, başka bir deyişle iktidarların çıkarları doğrultusunda şekil almıştır.
Tarım Devrimi insanın beslenme alışkanlığını değiştirdiği gibi, onu özel mülkiyetin keşfine, sınırlarını korumasına hatta ve hatta kent devletlerin kurulmasına kadar itmiştir örneğin. Bu insanlık tarihi için önemli bir atılımdır ve beraberinde kendi yeni insanını yaratmıştır. Bu yeni insan toprağın değerini keşfetmiş, artı ürün yetiştirmiş ve kendi içerisinde kast sistemi kurarak bunu marifet saymıştır.
İnsan her teknolojik hamlesinde, doğaya hükmettiğini düşünürken kendisini de esaret altına almayı bilmiştir. İnternet, akıllı telefonlar, kredi kartları hayatı kolaylaştırmaktadır. Bir yandan da insanı özel hayatı olmayan, izlenen, kamuya açık bir varlığa dönüştürmektedir. Makineleşme insanı fiziken yormamaktadır ama onu işsiz, geleceği belirsiz, nüfus fazlası bir ‘yeni insana’ dönüştürmektedir.
Son dönem yapay zekâ çalışmalarını ele alacak olursak, artık sadece mavi yakalılar değil, onu üreten beyaz yakalı mühendisler de ‘topun ağzında’. Yapay zekâ fiilen bir iş yapmanın ötesinde, bilginin üretimi konusunda da hayatımıza girmiş durumda. Ürettiği şeyler bilimle de sınırlı değil… Haiku yazan yapay zekâ robotlardan, şiir yazanlara, belli kodlamalar sonrasında kendi ‘orijinal’ resmini çizenlere kadar envai çeşitten bahsedebiliriz. 
Yapay zekânın hayatımıza girmesiyle beraber çıkacak etik sorunlar nelerdir? İnsanlığı ve özelde üretici sınıfı nasıl etkileyecektir? Sanat kavramımızı ve sanatçıyı atıl duruma mı düşürecek yoksa bunlara katkı mı sağlayacaktır? Birçok kuramcı ve romancının işlediği üzere yeni bir insan tipi, uç bir örnekle yeni bir inanç dünyası mı yaratacaktır?
Bütün bu sorulara cevaplar aradığımız “Yapay Zekâ ve Yeni İnsanın İnşası”  dosya konulu 23. sayımızı değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz…


Basım Ayı/Yılı : 8/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 104
Ağırlık : 104
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺22,50

Sevgili Türk Edebiyatı Okurları, 

Söze kaybettiğimiz değerlerimizi anararak başlamak istiyorum. Ağustos ayında Hakk’a yürüyen merhum başkanımız Süleyman Servet Kabaklı’yı, destanlar şairi Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nu ve bu ay ebediyete irtihal eden tüm şair ve yazarlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. 
Bu ayki sayımızın büyük bölümünü XX. yüzyıl âşıklık geleneğinin zirve isimlerinden olan “Âşık Veysel”e ayırdık. Birbirinden değerli üstatların katkıda bulunduğu dosyamızın ilk yazısında İsa Kocakaplan; Âşık Veysel’in, vahdetivücut anlayışı etrafında dönen dörtlük örneklerini ele alıyor ve onun sade, rahat ve süsten uzak bir üslupla söylediği şathiye örneklerini inceliyor. Ömür Ceylan yazısında, babasının Âşık Veysel’le olan bir anısına yer vererek Âşık Veysel’in, babasının hayatına ne derece tesir ettiğini örnekleriyle anlatıyor. Mustafa Tatcı, makalesinde Tanrı’ya gönülden bakan Veysel’in tasavvufi yönü üzerinde duruyor. Metin Özarslan, yazısında Âşık Veysel’in Erzurum’la ilgili, pek bilinmeyen ve Faik Gözübüyük tarafından derlenen bir şiirini ele alıyor. Serdar Gürçay; makalesinde, Âşık Veysel’in şiirlerinde imge ve imajlar dünyasını inceliyor. Dosyanın son yazısında, Nuhan Nebi Çam ise mistik bir okulun öğrencisi olan Veysel’i ele alıyor. Ayrıca dosyamızda 1972-78 yılları arasında Ankara’da haftalık olarak yayımlanan Yedigün dergisinin 161. sayısında yer alan, N. Eröz’ün Âşık Veysel’le yaptığı bir röportaj da yer alıyor. Âşık Veysel’in hayatına dair bazı ilginç detayları içeren bu röportajı okurken eminim çok duygulanacaksınız. Bu vesileyle, ezelden aşka mahkûm Veysel’i, ebede uğurlanışının 50. yıl dönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.
Bu sayıda, M. Fatih Köksal, Türk ilim ve tefekkür dünyasının önemli isimlerinden Mehmed Ali Aynî’nin şairlik yönünü ele alarak onun “İğbirar” isimli şiirini inceliyor. Kâmil Uğurlu, hatırasıyla bizleri çocukluğunun geçtiği Karaman sokaklarında keyifli bir gezintiye çıkarıyor. Mehmet Erdoğan, ilk bölümüne geçen sayımızda yer verdiğimiz yazısında Sezai Karakoç’un Hatıralar’ına dair tespitlerde bulunuyor. Sema Uğurcan, bu yıl vefatının 90. yıl dönümü olan Ahmet Haşim’in gözüyle Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nu anlatıyor ve Yakup Kadri’nin eserleri hakkında Haşim’in görüşlerine yer vererek iki dostun sanata dair müşterek değerlendirmelerini siz okuyucuların dikkatine sunuyor. Ayşe Çifter ise makalesinde Latin Amerika edebiyatındaki los turcos olgusuna değinerek Márquez’in Yüzyıllık Yalnızlık romanını bu açıdan inceliyor.
Yahya Akengin, Esat Kabaklı, Suavi Kemal Yazgıç ve Esmer Hüseyinhan ise şiirleriyle bizlerle. Bu sayımıza hikâyesiyle katkıda bulunan Buket Uçar, dört harfli bir ölünün yükünü omuzlayan kahramanın buruk tren yolculuğunu anlatıyor. Birinci bölümü bir önceki sayımızda yayımlanan, genç şairlerle yaptığımız soruşturmanın devamı bu sayımızda yer alıyor. Kitaplık ve ajandamız da bu ay dopdolu. 
Herkese iyi okumalar dileriz.
İmdat Avşar
Genel Yayın Yönetmeni


Basım Ayı/Yılı : 7/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 19,5 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺66,50

Sessizce Şükrü Erbaş / Şiir

Sonsözleriyle İsyancılar Aydın Çubukçu

Denizler: Tarihin Birikmiş Başarısı Göksel Aymaz

Nurhaklar ‘68’in Zirvesi Ve Sonu Tevfik Taş

Şarkışla’ya Düşürmesin Allah Sevdiği Kulunu... Metehan Akbulut

68’imizin Kahramanları Daha İyi Bir Dünyada Yaşayalım Diye Ölüme Gittiler Söyleşi: Birkan Bulut

’68, Siyaset Ve Gençlik Mücadelesi Ender Şiar Argın

Her Yer Kırmızı! Kırmızı Yine Kırmızı! Dilek Karaaziz Şener

Ohannes Şaşkal / Çizim

Çizik Ceren Şepçi / Şiir

Ellerim Kırılsın Ki Uçardım İlyas Coşkun / Öykü

Kemal Aydoğan: Özerk Kamusal Tiyatroları Kapsayan Bir Akıl Ve Destek Modeli Gelmeli Söyleşi: Kübra Yeter

Altın Bilezik Erdal Sürmeli / Öykü

Yaşar Kemal’in üç Romanında Düş-Gerçek İlişkisi Ve Mitos Yaratımı Fırat Karadaş

Bir Anlatı Aracı Olarak Belirsizlik Matthıas Kyska

İnanılmaz Ama Gerçek Mert Dedecan

Fotoğraf Ercan Koç

7 Çarp Kasığına Saçlarımı Titresin Yedi Ceddin Okan Yılmaz / Şiir

Uyanmak Yılmaz Sarı / Öykü

Misak Medzarents / Şiirler (Ermenice Aslından Türkçeleştiren: Ohannes Şaşkal)

Canbala Emir Ali Yağan / Şiir


Basım Ayı/Yılı : 5/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺22,50
Merhaba Kardeşim - Hayal Bilgisi 9 Yaşında!

Hayal Bilgisi Dergisi Sayı : 32 İlkbahar 2019


Basım Ayı/Yılı : 2019
Basım Yeri :
Baskı Sayısı :
Sayfa Sayısı : 32
Ağırlık : 32
En / Boy : 19 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺19,00

VİRÜS’ün ilk on üç sayısını ilgiyle karşılayan, sesimize ses veren herkese teşekkür ediyoruz… “VİRÜS”ün 14. sayısı aşağıdaki dos-tlarımızla birlikte elinizde…


Basım Ayı/Yılı : 1/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 376
Ağırlık : 376
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺130,00

Sevgili Türk Edebiyatı Okurları, 

Günümüz Türk şiiri dosyamızı hazırlarken rüştünü ispat etmiş birçok kıymetli şairin görüşüne yer verdiğimiz bir soruşturma da hazırlamıştık. Bu dosya büyük bir beğeniyle karşılandı. Fakat hâlihazırda ilk eserlerini vermiş ve yaşça daha genç şairlerin ciddi talepleriyle karşılaştık, onları dosya dışı tutmak haksızlık olurdu. Bu nedenle birinci bölümünü bu sayımızda okuyacağınız yelpazesi hayli geniş ikinci bir soruşturma daha hazırladık. Bu soruşturma vesilesiyle gelecekte Türk şiirini nelerin beklediğini sanırım tahmin edebileceksiniz. 
Sevgili okurlar, bu ayki sayımıza Hakan Soydaş’ın Fransız edebiyatında modern hikâyenin doğuşunu anlattığı makale ile başlıyoruz. Soydaş ayrıca Fransız hikâyeciliğinin Türk edebiyatına olan etkilerini de örneklerle açıklıyor. Mehmet Erdoğan ise bizleri, Sezai Karakoç’un hatıralarına doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Kâmil Uğurlu, çocukluğunu geçirdiği Karaman’ı ve o devrin insanlarını anlatıyor ve çocukluğumuza dair buruk acı bırakıyor yüreğimize. Kaygılardan azade geçen bu çocukluk döneminin bir rüya gibi gelip geçtiğine tanık oluyoruz. Ayşe Tüfekçi, hikâyesinde bir evladın babasının mezarı başında kendiyle hesaplaşmasını konu ediniyor. Geçtiğimiz günlerde Saraçhane’deki Polieuktos kazısında 1700 yıllık bir Pan heykeli bulunmuştu. C. Cengiz Çevik de bizler için Pan’ın mitolojideki yerini ve edebiyata yansımalarını kaleme aldı. Mehmet Nuri Yardım ile Ümit Meriç, bir gönül ehli olan Fırat Kızıltuğ’un sanat yolculuğunu anlatıyorlar. Bu sayımızda ayrıca Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Semerkant’taki Türk Üniversiteler Birliği Rektörler Özel Toplantısı’ndaki konuşmasına da yer verdik. Sancar, konuşmasında Türk dünyasının geleceğine, bilim, siyaset ve din ilişkilerine dair çarpıcı tespitlerde bulunuyor, Türk dünyasının gençlerine birtakım sorumluluklar yüklüyor. Ayşe Göktürk Tunceroğlu da denemesinde müzik ile olan ilişkimize değiniyor. Bir müziğe hangi kıstaslara göre güzellik atfettiğimizi sorguluyor. Hüseyin Onur Ercan, geçtiğimiz ay yayınladığımız “her zaman taze konulara” bu sayımızda da devam ediyor. Furkan Abir, Fazıl Gökçek’in hazırladığı Çalışmaya Vakfedilen Hayat: Ahmet Mithat Efendi kitabını incelediği yazısıyla yer alıyor. Azerbaycanlı kalem dostumuz Pervin Nuraliyeva, yüz güzel sevgi şiirinden bir olarak gördüğü, Ataol Behramoğlu’nun “Ne Kadar Güzeldin Sen” adlı şiirini, “Bir Kadını Beklemek” adlı şiiriyle birlikte yorumluyor. Hanife Özer ise “Dergâh Mecmuasında Kadın ve Kadın Yazarlar” adlı yazısıyla bizlerle. Bu ay Mustafa Ruhi Şirin, Tarık Özcan, Mehmet Aycı ve bendeniz şiirlerimizle okur karşısına çıkıyoruz. 
Bu ay kitaplık ve ajandamız da dopdolu. Herkese iyi okumalar dileriz…

İmdat Avşar
Genel Yayın Yönetmeni


Basım Ayı/Yılı : 7/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 19,5 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺47,50

221B İki Aylık Polisiye Dergi Sayı: 35 Kasım - Aralık 2021

221B, 2021’in son sayısında kapağında “Dedektifin Dünyası” dosyasını ağırlıyor.

Polisiye edebiyat tarihinin kültleşmiş, farklı kültürleri temsil eden üç farklı roman kahramanını, hem yazarlarının hem de kurgusal dedektiflerin tüm detaylarına yer vererek yılın son sayısında, kapak dosyasında inceliyoruz. Bu sayıda incelediğimiz üç dedektif de birbirinden renkli: İtalya’dan tüm dünyaya yayılan ve en uzun soluklu çizgiserilerden olan, güzel ve zeki kriminoloğumuz Julia; İspanya’dan usta yazar Montalbán’ın gastronomi tutkunu, ayrıksı dedektifi Pepe Carvalho ve İsveçli büyük bir ustanın yarattığı unutulmaz Kurt Wallander. Üç dedektifin yaratım sürecinden yazarlarının politik görüşlerine, dedektiflerin akıl yürütme yöntemlerinden gastronomik tercihlerine bütün detaylar yeni sayımızda sizleri bekliyor.

**
Adli tıp uzmanı yazarımız Prof. Dr. Halis Dokgöz, yine çok ilgi çekici bir yazı ile aramızda: Paket Vücut Sendromu.
Üstadımız Erol Üyepazarcı, 2021’de yayımlanan telif romanlar ve polisiye edebiyattaki diğer gelişmeleri tüm detaylarıyla yazdı.
221B yazarları arasına Dr. Ece Yassıtepe Ayyıldız da tiyaro yazılarıyla katıldı, dergimizdeki ilk yazısında incelediği oyun “Bu Gece Bir Cinayeti Örteceğiz”.
Çağatay Yaşmut, Erdinç Akkoyunlu’nun Notos Kitap’tan çıkan Babamın Cinayet Defteri adlı romanını; Yurttan Sesler Korosu’nda Alper Kaya, Beyaz Eldivenli Hırsızlar adlı romanı; Mustafa Kömüş ise Altın Kitaplar’dan yayımlanan Cinayet Ustası’nı inceledi. Çaylak Kitap Dedektifleri’nin gündeminde ise Kar Kurdu romanı var.
“Dedektifler Ne Yer, Ne İçer?” köşesinde bu sayı konuk yazarlarımız var. YTÜ Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünden akademisyenler Lale Özcan ve Pınar Güzelyürek Çelik, Komiser Maigret’nin gastronomik tercihlerini irdeledi.
Armağan Tunaboylu, Öz Erenköy Kitap Kulübü’nde bu kez polisiye bir diziyi, İtalyan yapımı Nero a metà’yı inceledi.
Batuhan Cantürk, çizgi romanları incelediği köşesinde saygın bir çizgi romanı, Maus’u anlattı.
“Ekran Dedektifi” köşesinde Ezgi Özcan, GAİN’de yayınlanan etkileyici Trust dizisini inceledi.
“Çocuktan Al Haberi” köşesinde Anıl Ceren Altunkanat’ın gündeminde Özel Dedektif Bogart serisinin kitapları var.
“Gerçek Suçlar” köşesinde Ercan Akbay, ekstrem arzuları ve bu arzularla cinayet işleyen seri katilleri yazdı.
Fulya Turhan, GAİN’in yerli yapımı Hamlet dizisinin senaristi ve yönetmeni Kaan Müjdeci ile özel bir röportaj gerçekleştirdi.
Doruk Tatar, casusiyede yücelik/aşkınlık kavramını derinlemesine inceledi.
Gülce Başer’in tefrika öyküsü “Galata Soygunu”, çok keyifli bir bölümle devam ediyor.
221B editörleri olarak yine önerdiğimiz roman ve dizileri listeledik.

221B’nin 35. sayısı tüm Türkiye’de kitapçılarda, dergi reyonu olan zincir marketlerde ve e-kitap satış sitelerinde!


Basım Ayı/Yılı : 12/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 96
Ağırlık : 96
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺50,00

EDEBİYATI “ÇAT”LATAN YAZAR: LEYLA ERBİL

Yeni e dergisi, Kasım 2021 tarihli 61.sayısında NEYYA Edebiyat Grubu’nun geçen yıldan bu yana Leyla Erbil üzerine yaptığı edebiyat kazılarının katkısı ile okuyucu ile buluşuyor. Nükhet Eren’in editörlüğünde çıkan dosyanın yazarları arasında Fatoş Öcal Kara, Asil Şenol Topçu, Zeynep Pınarbaşı, Ayşen Cumhur Özkaya, Özlem Budak, Hacer Keleş, Alev Ramiz ve Özlem Gemici bulunuyor. Derginin editoryal sunusunda şu ifadeler yer alıyor:

“Türkçe edebiyatın çat’latan yazarı olarak adlandırdığımız Leyla Erbil, Kalan romanında hakikat arayışına girerken toplumsal hafızanın uzak-yakın travmalarını Üç Başlı Ejderha’dan itibaren yeniden biçimlendirdiği anlatı diliyle gözümüzün içine sokar. Yazarın hakikatinden yazılan metnin hakikatine yazarın özünden tözüne doğru hakikati ele geçirme çabasıyla diplerden çıkardığı Rosa’nın ortadan kırdığı kalemin “çat” sesinden geniş bir alana yayılır Kalan.”

Dergi, geçtiğimiz ay sanatçı Ahmet Güneştekin’in tartışma yaratan ve etkileri uzun süre de devam edecek gibi görünen Hafıza Odası isimli sergisi üzerine Vecdi Erbay’ın değerlendirmeleri ile açılıyor. Beste İrem Köse, medikal antropoloji literatürü üzerinden COVID-19 incelemelerinin ilk yazısı ile dergi sayfaları arasında yer alıyor. Dergide yer alan bir diğer yazı ise, Cem Keser’in kaleminden. Keser, Reşat Nuri Güntekin ve Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın eserlerindeki sınıfsallık izlerini takip ediyor.

Ulaş Töre Sivrioğlu, “Marx ve Hindistan” başlıklı yazısında özellikle Edward Said tarafından Marx’ın temel metinlerinin çarpıtılarak nasıl ‘oryantalist’ olarak yorumlandığını tartışıyor. İlyas Tunç “Kadınlardan Vergi Alınmaması Koşulu ile” diyor ve okuyucuyu sömürge Nijerya’ya, 1929 yılına götürüyor. Sinan Danacı ve Yasemin Felek, İstanbul Go Okulu kurucusu Mehmet Emin Barsbey ile gerçekleştirdiği söyleşiyle; Enver Topaloğlu, Arif Damar’ın şiirinde ve yaşamında sosyalist fikir ve edebiyatın nasıl kesiştiğini irdelediği yazısı ile yer alıyor dergide.

Sinan Araman, ‘Hakikat’ ve 1416 Şeyh Bedrettin başlıklı yazısı ile Hakan Alak’ın yönettiği Hakikat isimli filmi değerlendiriyor. İlhan Sami Çolak, “Yoktur Yeşil Elmadan Daha İyisi” isimli yazısı ile Norveçli şair ve çevirmen Olav H. Hauge’ın şiirleri üzerine denemesi; Gülizar Aytekin “Herkesin Bir Annesi Olurmuş” başlıklı öyküsü; Sevi Emek Önder, Paul Celan’ın “Ölüm Fügü” isimli şiiri üzerine denemesi ile dergimizde yer alıyor.

Yorgos Moleskis (Lale Alatlı çevirisiyle), Barış Yıldırım, Serdar Aydın, Nur Saka, Arife Kalender ve Niels Hav (Hüseyin Duygu çevirisi ile) bu sayımızdaki şairler arasında; Hıdır Murat Doğan, Gökçe Naz Köse, Esra Enis, Mina Persis ve Atilla Atala bu sayıdaki çizerler arasında yer alıyor. Dergimiz Yeni e, kitabevleri ve internet satış sitelerinde.


Basım Ayı/Yılı : 11/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı :
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺18,00

NAVEROK
04 Ziman û em! Yûnis Amedî 
06 Dahatû Berken Bereh 
07 Gula li ser devê riya meşa min? Rojen Barnas 
08 Hespê Birîndar û Bajarê Xeniqî Sabri Akbel 
10 Strana Biharê Sidîq Gorîcan 
11 Berî ku dîn û îman bişemite... Hafizê Şîrazî / Wergera ji Farisî: Hayrullah Acar 
12 Ji Devê Beko Çîroka Mem û Zînê Ömer Faruk Feyat 
14 Bimîze Osmanê min bimîze Felat Dilgeş 
16 Pêlava Sor Mutî 
17 RÊwî Muhammed Bozkoyun 
18 Anedol Ahmed Arif / Wergera ji Tirkî: Talat İnanç 
21 Rêwî Şukran Çaçan 
22 Dê virêkim Asyah Goyî 
22 Heskîf Sabri Akbel
DOSYA BERXWEDANA ARARATÊ 1926-1931 
Edîtorên Dosyayê: Mehmet Gültekin û Nihat Gültekin 
24 Berxwedana Araratê û Biro Hesikê Têlî Mehmet Gültekin 
30 Îhsan Nûrî Paşa û Kurtedîroka Rojên Îranê Hemê Kerîm Arêf / Ji Soranî: Mustafa Gökkan 
36 Serhildana Araratê ya Kurdan a sala 1930yî û salixdana wê di stranên dîrokî de Ordîxanê Celîl / Amadekar: Mustafa Kilicaslan 
43 Siha zebaniyan Muqades Agirî 
44 Serhildana Agiriyê Di çapemeniya Swêdê de (1930) Rohat Alakom 
52 Agirî Osman Sebrî 
54 Şahidiya Şahidan, Komkujiya Geliyê Zîlan Nihat Gültekin 
63 Derd û Xemên Ji Husna Dilberê Beyazidê Duwem / Ji Tirkiya Osmanî: M. Zahir Ertekîn 
64 Ronakbîrek ji salên berxwedana Araratê: Nûman Hulusî Efendî Mehmet Gültekin 
66 Yek ji lîderên Berxwedana Çiyayê Agirî: Xalis Beg Haluk Agrîn 
79 Çandiniya zeviyê xelkê J. Ahmed Yildiz 
79 Pepûle Kevok Mizgîn 
80 Nadir Beg Kemal Süphandağ / Wergera ji Tirkî: Aziz Tekin 
85 Şoreşa Araratê: Hevkêşiya Îran û Osmaniyan Cimoyê Merûf 
87 ‘Girîdax’, Berferatiyek û Kilameke Xerzan Evdî Hesqera 
88 Dîrok, şikêr, birîn û geliyê zîlan Azad Rêbiwar 
89 Mehmet Sadık Varli: Ji bermahiyên tevkujiyê kesên av bi wan germ bibe şandine Girtîgeha Edeneyê! Hevpeyvîn: Nihat Gültekin


Basım Ayı/Yılı : 5/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 1
Ağırlık : 100
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺25,00

Aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi Yeni e’nin Ağustos 2021 tarihli 58. sayısı yayımlandı. Bu ayki sayıda, Mithat Fabian Sözmen açılış yazısıyla geçmişle şimdiki zaman arasında süregelen tartışmalara ışık tutarak bir döneme damgasını vuran işçi olimpiyatlarını tartışıyor. Edebiyat eleştirmeni ve aynı zamanda hekim olan Ayşegül Tözeren küresel pandemiyi Edgar Morin’den esinlenerek yorumlamaya çalışarak konuyla ilgili yeni kitaplar öneriyor. Kıbrıslı yazar ve gazeteci Cenk Mutluyakalı ülkesinin gündemini, yaşadıklarını ve geleceğe dair düşüncelerini yazarken Kürt soprano Pevin Chakar, Ayşen Güven’in sorularına verdiği yanıtlarla sanatın ırkçılıkla mücadelesine değiniyor.

Nazlı Toprak derginin çizerlerinden Atilla Atala’nın Bodrum, Dibeklihan’da açtığı “Caz Performans” başlıklı sergisine dair söyleşisiyle okurların karşısına çıkıyor. İlyas Tunç tek sayfalık yazılarıyla şiddetin katlandığı hayatlara ışık tutmaya devam ederken Sevda Karaca, Arturo Giovannitti’nin “Birlik Üzerine Söylev” şiirinden yola çıkarak işçi sınıfının tarihteki deneyimlerini şimdiye taşımaya çalışıyor. C. Hakkı Zariç ise yakın zaman önce yeni kitabı yayımlanan Türkan İldeniz’in şiir serüvenine dikkat çekiyor. 

Derginin bu ayki sayısında Mehmet Kaya, resimlerinden yola çıkarak Cengiz Savaş üzerine bir yazı kaleme alıyor. Kadir Yüksel öyküleriyle Dursun Akçam’a dair geniş bir inceleme yazısını sayfaya taşıyor. Zekeriya Şimşek “Masailer’de Gündelik Yaşam ve Aile” üzerine, Deniz Efla ise yakın zaman önce yayımlanan Ali Eşref Dervişyan’ın 18. Hücre romanına dair yazıyor. Ömer Demircan da bu sayıda Türkçenin sorunlarını irdelemeye devam ediyor.

Ahmet Erhan’ın 2001 yılında Ağır Ol Bay Düzyazı dergisinde yayımlanan ve kitaplarına girmeyen bir şiiri Yeni e’nin bu ayki sürprizleri arasında. Bir diğer sürpriz ise gazeteci Mustafa Kuleli’nin Bertolt Brecht’ten yaptığı bir şiir çevirisi. Bu sayıda yer alan şairlerin isimleri ise şöyle: Tuğrul Keskin, İrfan Temel, Mustafa Seyfi, Nazan Şahin, Nusret Gürgöz, Özge Sönmez, Uğur Akkaş, Önder Karataş ve Yusuf Yağdıran. Athina Papanikolaou (Alya Zampounidou’nun Yunanca aslından çevirisiyle), Sinem Hızarcı, Kasvet Ulu, Fatma Işık Tuğcu, Demet Eker, Barış Akkurt da öyküleriyle bu sayıda yer alıyor. Kapak resmi ressam Habip Aydoğdu’nun “Cambaz”ı. Gökçe Naz Köse de bu sayıda çizer olarak sayfalar arasında.


Basım Ayı/Yılı : 8/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 19,5 / 27,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺18,00

Aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi Yeni e’nin Ekim 2021 tarihli 60. sayısı yayımlandı. Dergi bu sayısını geçtiğimiz aylarda yitirdiğimiz dost Yunan halkının dirençli sesi Theodarakis ve ülkemizin önemli tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy’a ithaf ediyor. “Mikis Theodarakis: Direnişin Şarkısı” başlığıyla, Yunan besteci ve müzisyen ama aynı zamanda anti-faşist mücadelenin ön saflarında bir komünist olan Mikis Theoradakis’i gündem eden dosyanın yazarları arasında Barış Yıldırım, Mata Kaloudaki (Bengi Çakmak’ın çevirisiyle), Mahir Ergun, Seyit Aldoğan ve Fehmiye Çelik yer alıyor. 

“Rönesans’ın Son Ustası” başlıklı yazısında Barış Avşar, Ağustos ayında yitirdiğimiz Ferhan Şensoy’u ‘Rönesans insanı’ yapan özelliklerini tiyatro ve edebiyata katkılarından yola çıkarak değerlendiriyor. Dergideki bir diğer dikkat çeken yazı ise Aydın Çubukçu’nun kaleminden. Çubukçu, oyun yazarı ve devrimci Celal Perk’in eserlerinden yola çıkarak okuyucuyla Celal Perk’in hakikat anlayışını yeniden tanıştırıyor. Nuray Sancar ise Zeynep Aliye’nin Cumhuriyet Kitaplığı’ndan çıkan yeni kitabı Kavşakta üzerine değerlendirmesiyle dergi sayfalarında.

Dilan Mine Uğurlu, “Kukla Üzerine Bir Özgürlük Tarifi” isimli yazısıyla dergi okurunu radikal kuklacılığın tarihine götürüyor. Korcan Evgin, Samuel Beckett’in önemli eseri Godot’yu Beklerken üzerinden kolektif bilinç ve örgütlenme üzerine bir denemesiyle dergide. İlyas Tunç tek sayfalık bu yazısında Porto Riko’ya götürüyor okuyucuyu. Musa Yazıcı’nın, Halim Şafak ile Bireylikler dergisi üzerinden dergicilik serüveni ve edebiyat üzerine gerçekleştirdiği söyleşi de Yeni e’nin Ekim sayısında. Ulaş Töre Sivrioğlu ise bu sefer Yeni Osmanlıcı tarih yazımının tanınmış temsilcilerinden biri olan Ahmet Yaşar Ocak’ın Türkler, Türkiye ve İslam adlı çalışmasını ele alıyor.

Ermeni şiirin en büyük isimlerinden Rupen Sevag’ın Ohannes Şaşkal tarafından çevrilen şiiri “Esrik Aşk” bu sayımızın sürprizleri arasında. Ayrıca Cevahir Bedel, İdris Sezgin, Arife Kalender, Önder Karataş, Enver Topaloğlu, Anıl Cihan, Gökhan Arslan, Serdar Koçak, Mustafa Bıyıklı ve M. Mahzun Doğan bu sayımızdaki şairler arasında. Tekgül Arı, Umut Çetin, Zekeriya Şimşek, Onur Gürleyen ve İlkay Yılmaz ise öyküleriyle dergimizde yer alıyor.


Basım Ayı/Yılı : 10/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı :
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺18,00

Sevgili Türk Edebiyatı Okurları, 
 
Ülkemizi derinden sarsan depremin yaraları henüz kabuk bağlamamışken, buruk bir bayramı da geride bıraktık. Kederin gölgelediği bayram sevinciyle hazırladığımız bu sayımızda, günümüz Türk şiirini mercek altına almaya çalıştık. Daha önce günümüz Türk hikâyesi adlı dosyamız ilgiyle karşılanmıştı. İnşallah ileride günümüz Türk romanı ile ilgili bir dosya da yapacağız. Bu ayki dosya konumuza Bâki Asiltürk’ün şiirimizde bireyler kuşağı eleştirisiyle başlıyoruz. Önceki kuşaklara ve şiir topluluklarına dikkat çeken Asiltürk, günümüz şiirinin topluluktan öte âdeta içe kapandığını daha bireysel bir hâle üründüğünü anlatıyor. Ayrıca yazısında dikkate değer gördüğü genç kuşak şairlere de yer veriyor. Tarık Özcan ise Türk şiirindeki benzerlikler üzerinde duruyor ve özellikle Garipçiler ile İkinci Yeniciler arasındaki yakınlığa temas ediyor. Ercan Yılmaz, günümüz şiirini değerlendirmede âdeta bir mihenk taşı olarak gördüğü Hilmi Yavuz’un poetikasına eğiliyor; Yavuz’un şiirindeki derûnî âhenge değiniyor, onun poetikasını tahlil ediyor. Buzkoduz dergisi ile Türk şiirinde önemli bir konuma erişen Hayriye Ünal günümüz şiirinde avangart hareketleri inceliyor. Günümüz şiirinde avangarda karşı yeni arayışlara giren şairlere ve dergilere yer veriyor. Nagehan Uçan Eke geçmişe köprü kurarak başladığı yazısında günümüz Türk şiirinde klasik Türk şiirinin izlerini sürüyor. Kimliksiz ve köksüz yakıştırmaları yapılan günümüz şiiriyle ilgili bu tip yazıların önemli olduğu aşikâr. Emel Koşar ise günümüz şiirinin öncü kadın şairlerini ele aldığı yazısında Türk şiirindeki kadın sesine kulak veriyor ve bu sesi dinletiyor bizlere.
Dosyamızda ayrıca günümüz Türk şiiri üzerine hazırladığımız bir soruşturma da yer alıyor. Bu soruşturmaya katılan Şükrü Erbaş, Enis Akın, Ali Ayçil, Hüseyin Ferhad, Tuğrul Tanyol, Haydar Ergülen, Nurullah Genç, Hüseyin Akın, Nazım Payam, Yahya Akengin, Bahadırhan Dinçaslan ve Bleda Yaman’a teşekkür ederiz.
Bu ay aynı zamanda Yedi Meşaleciler’in tek hikâyecisi olan Kenan Hulûsi Koray’ın 80. ölüm yıl dönümü. Kenan Hulûsi Koray kısacık ömrüne birçok hikâye sığdırmış bir isim. Fakat eserlerinin ancak ölümünden sonra toplu hâlde basılabilmesi, dönemi için erken sayılabilecek korku hikâyelerini kaleme alması gibi vesilelerle geri planda bırakılmış bir isim. Ümit ediyorum ki gelecek yıllarda edebiyatımızda Kenan Hulûsi’nin varlığını daha çok hissedeceğiz. Necdet Ekici, nahif bir hikâyeyle selamlıyor sizleri. Ekici, hikâyesinde aşkın insanı gururundan, inadından nasıl vazgeçirebileceğine ve sevginin ruhumuza nasıl şifa olabileceğini anlatıyor. Sema Uğurcan, makalesinde Ahmet Haşim’in nesirlerindeki kadınlara odaklanıyor. Bu noktada şiirlerindeki kadın ve nesirlerindeki kadın olmak üzerine Haşim’in zihninde iki ayrı kadın portresi olduğu fark ediyoruz. Iain Thomson’ın Martin Heidegger üzerine kaleme aldığı yazıyı dergimiz için tercüme eden Ali Tacar’a şükran borçluyuz. Heidegger’in felsefesine ilgi duyanlar için yazıda ufuk açıcı tespitler mevcut. Dergimize şiirleriyle renk katan şairlerimize teşekkür ediyorum. Kitaplık ile ajandamız da bu ay dopdolu ve hayli renkli. 
İyi okumalar dileriz…


İmdat Avşar
Genel Yayın Yönetmeni

 


Basım Ayı/Yılı : 5/2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 19,5 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺47,50

Hisdüşüm dergisi olarak "ustaya vefa" özel sayımızı Bülent Parlak'a ithaf ettik. Gittikten sonra olan biten her şeyi anlatmaları için de dostlarını, sevenlerini bir araya getirmeyi denedik.

Dergimizin bu sayısında;

- Mustafa Kutlu, Hüseyin Hakan, Abdullah Harmancı, Turan Karataş, Mustafa Uçurum, Hüseyin Akın, Fatma Nur Uysal Pınar, Naime Erkovan, Necip Fazıl Kızılkaya, İsa Çolaker, Berat Karataş, Musa Yaşaroğlu, Halil Ecer ve Enes Melih Sofuoğlu Bülent Parlak dosya konulu yazılarıyla;

- Yasin Kara ve Güven Adıgüzel Bülent Parlak konulu dosya söyleşisiyle;

- Taha Ömer Bilik, Yakup Diker, Şura Aykan, Şevval Demirbaş, Ozan R. Kartal, Kürşat Küçük, Kadir Tepe, Züleyha Selçuk, Muhammed Faruk Ayata ve Cüneyd Ensari şiirleriyle;

- Halime Betül Bayraktar, Faruk Sarıkavak ve Buket Uçar öyküleriyle;

- Serdar Aydın, Zeynep Esra Dönbekçi ve Emin Çığ incelemeriyle;

- Enes Önbaş kapak çizimiyle yer alıyor.

"Bülent Parlak'a gelince, derin özlem ve bir gün kavuşmak ümidiyle…"

 


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 48
Ağırlık : 48
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺30,00

Hisdüşüm Dergisi 16. Sayı (Franz Kafka)


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 1
Ağırlık : 100
En / Boy : 19 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺30,00

Mavi Gök Kültür Sanat Edebiyat Dergisi Sayı: 12 Nisan 2023


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 48
Ağırlık : 48
En / Boy : 20 / 29
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺60,00

    • DOSYA: ‘ASRIN KAPİTALİZMİ’ FELAKETİN SÜREKLİLİĞİ
    • Deprem ve Devlet: Neoliberalizmin İzdüşümü Olarak Sentor-Devlet Kansu Yıldırım
    • Rıza İle Zorun Çatlaklarından Sızan Gerçeklik: Felaketin Sıradanlığı Ekinsu Devrim Danış
    • Hayırsever Devlet Melike Özbay 
    • Bir Parola: Birlik Mücadele ve Dayanışma Zehra Özöcal
    • ‘Yanılsamanın Hayal Kırıklığı Yarattığı ve Gücün Çözüldüğü Yerde Fakirler Nasıl Çalıştırılır?’ Ceren Sözeri
    • Toplumsal Belleği Yaşatarak Hayatı Yeniden İnşa Etmek; Sistem İçi Onarımla Mı, Başka Bir Kamusalı Kurarak Mı? T. Gül Köksal
    • Mekânlardan Taşan Yaşam Mücadelesinin Adresi: Kentler Metin Berk Süer
    • Ketrin Köprü: ‘Öyle Bir Memleket ki Bu İnsanı ile Gönül Bağı Var’ Söyleşi: Suzan Demir
    • Yıkılan Kentler Geri Gelir mi? Barış Avşar
    • İşçiler Arasında Deprem Tesellisi: Din ve Kader Meryem Elataş 
    • Sende Önlük Yok, Örgüt Yok, Tabii Üşürsün Mahmut Sezgin Memiş / Öykü
    • Fragmanlar Rahmi Emeç / Şiir
    • 1914 Sarıpınar’dan 6 Şubat’a: Değirmen O. Aytuğ Tolu 
    • Zamanın Issız Kuleleri Mustafa Eroğlu / Şiir
    • Felaketin Ardından Sağ Kalan Utanç Servet Kaplan 
    • Katrina-Sonrası New Orleans Caz Festivali Üzerine Düşünceler Bengi Çakmak 
    • III. Richard’ın Vicdanı Önder Kulak
    • Mor Saatler Ömer Asaf Tosun /Şiir
    • Özcan Alper: “Karanlık Gece Bir Günah Çıkarma Değil, Yüzleşme Filmi” Söyleşi: Suzan Demir
    • Karanlık Gece Ne Kadar Karanlık Şeyma Akcan
    • Martin Eden Arda Erkara
    • Parkta Gülizar Aytekin / Öykü
    • Bizden Kalanlar Neslihan Altun / Şiir
    • Vantriloklar Değil, Kadınlar Şiir Yazıyor Ayşegül Tözeren 
    • Ebu Nuvas ve Abbasi Dönemi Arap Şiiri (III) Ulaş Töre Sivrioğlu
    • Sosyalist Gerçekçiliğin Unutulmaz Yazarı: Yuri Krimov Mariya Belousova (Çeviri: Ahmet Açan) 
    • Defter Aytek Soner Alpan / Şiir
    • Haymarket, Red Gym ve Kısa Bir Amerika Tarihi Gökcan Tatlı
    • Beyaz Kan Tesi Baila (Yunanca Aslından Çeviri: Lale Alatlı) / Öykü
    • Hayata Muktedir Olmak Ayfer Karakaş / Şiir
    • Öğretmenin Çığlığı: Sesimi Duyan var mı? Ahmet Akarsu / Öykü
    • Taziye İsmail Güney Yılmaz / Şiir
    • GDO’nun Ekonomi Politiği II Kaan Biçici
    • İstanbul Mektupları-III (Osmanlıcadan Çeviri: Mutlu Dursun)


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 136
Ağırlık : 136
En / Boy : 21 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺36,00

VİRÜS’ün « on dört » sayısını ilgiyle karşılayan, sesimize ses veren herkese teşekkür ediyoruz… “VİRÜS”ün 15. sayısı aşağıdaki dostlarımızla birlikte elinizde…
            
Ahmet Telli Cemil Kavukçu Antonio Cisneros Cevat Çapan Gündüz Vassaf Charles Simic Sinan Fişek Ali Cengizkan Ferruh Tunç Adil İzci A. Ömer Türkeş Ercan Kesal Barış Önder Haydar Ergülen Engin Turgut Sezai Sarıoğlu Furûg-i Ferruhzâd Mehmet Kanar Semiramis Yağcıoğlu Hüseyin Ferhad Oğuz Demiralp Horacio Quiroga Tozan Alkan Özge Cengiz Şeref Bilsel Cevahir Bedel Paul Verlaine Kenan Sarıalioğlu Hayri K. Yetik Tuğrul Keskin Vecdi Çıracıoğlu Makbule Aras Eyvazi Emel İrtem Pelin Özer İsmail Cem Doğru Semih Çelenk Doğan Göçmen Betül Dünder C. Hakkı Zariç José Maria Heredis y Campuzano Ayşe Nihal Akbulut Hüseyin Köse Mete Özel Kıymet Erzincan Kına Yevgeni Dolmatovski Uğur Büke Aykar Sönmez Ümit Yıldırım Mesut Aşkın Ozan Öztepe Esat Şenyuva Arkadi Averçenko İnna Ossiptsuk Edward Lear Murat Erenel Faris Kuseyri Mesut Barış Övün Ekin Köklü Çerkes Karadağ


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 368
Ağırlık : 368
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺150,00

VİRÜS’ün ilk on bir sayısını ilgiyle karşılayan, sesimize ses veren herkese teşekkür ediyoruz… “VİRÜS”ün 12. sayısı aşağıdaki dostlarımızla birlikte elinizde…

Doğan Paksoy Rıfat Ilgaz Doğan Hızlan Ahmet Telli Akif Kurtuluş Fazıl Say Cemil Kavukçu Bianca Tarozzi Cevat Çapan Emirhan Oğuz Haydar Ergülen Ali Cengizkan Oğuz Demiralp Turgay Fişekçi Gustavo Adolfo Bécquer Tozan Alkan Özge Cengiz Mehmet Yaşın Paul Eluard Kenan Sarıalioğlu Semiramis Yağcıoğlu Mahmut Temizyürek Dulce Maria Loynaz Ayşe Nihal Akbulut Alexis Panselinos Fulya Aktüre Hüseyin Ferhad Aykar Sönmez Ümit Yıldırım İsmail Cem Doğru Cihan Oğuz Şeref Bilsel Ayça Erkol Türkan Elçi Mehmet Kanar Hilmi Tezgör Soner Demirbaş Emel İrtem Elias Petropulos Sinan Fişek Reha Yünlüel Oya Baydar Gülce Başer Gülümser Çankaya Ozan Öztepe Hüseyin Köse Emel Çarkçı Adnan Caymaz Sergey Arno Uğur Büke Hicran Aslan Süreyyya Evren Abdullah Ezik Ayşe Nâlân Esat Şenyuva Solmaz Şerif Tamer Gülbek Emin Gürdamar Gizem Pınar Karaboğa Sibel Ateş Yen-gin Erkan Karakiraz Göktuğ Canbaba Faina Grimberg Erdem Erinç Semih Çelenk Tamer Levent


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 432
Ağırlık : 432
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺130,00

VİRÜS’ün ilk on sayısını ilgiyle karşılayan, sesimize ses veren herkese teşekkür ediyoruz… “VİRÜS”ün 11. sayısı aşağıdaki dostlarımızla birlikte elinizde…

İbrahim Çallı, İsmail Mert Başat, Doğan Hızlan, Ahmet Telli, Mahmut Temizyürek, Cemil Kavukçu, Ali Cengizkan, Gündüz Vassaf, Carlos Drummond de Andrade, Cevat Çapan, Ayşe Nihal Akbulut, Emirhan Oğuz, Hüseyin Ferhad,  Haydar Ergülen, A. Ömer Türkeş, Akif Kurtuluş, İnci Aral, Neslihan Önderoğlu, Malcolm Lowry, Sinan Fişek, Horacio Quiroga, Tozan Alkan, Özge Cen-giz, Şeref Bilsel, Cengiz Kılçer, Makbule Aras Eyvazi, Tamer Gülbek, Uğur Büke, William Saroyan, Nilüfer İlkaya, Alphonse de La-martine,  Kenan Sarıalioğlu, Didem Kardegül, Deniz Tuğçözen, Yiğit Bener, Duygu Kankaytsın, Semiramis Yağcıoğlu, Ali Hikmet Eren, Jeffrey Kahrs, Merve Emirbuyuran, İlayda Tekküpeli, Mete Özel, Süleyman Paşazade Sami Bey, Mehmet Kanar, Miren Agur Meabe, Aykar Sönmez,  Ümit Yıldırım, Nilüfer Altunkaya, Berivan Kaya, Tatyana Stoyanova, Engin Yavuz, Soner Demirbaş, Ozan Öztepe, Lenar Şaeh, Levent Karataş, Semiha Durak, Bircan Çelik, İlay Bilgili, Toprak Şems Tezcan, Mehmet Kazım, Zerrin Saral, Sadık Türksavaş, Nesimi Aday, Fuat Eren, Mehmet Güreli, Sercan Meriç, Semih Çelenk, Tamer Levent, Richard Whelan


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 480
Ağırlık : 480
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺130,00

VİRÜS’ün ilk dokuz sayısını ilgiyle karşılayan, sesimize ses veren herkese teşekkür ediyoruz… “VİRÜS”ün 10. sayısı aşağıdaki dostlarımızla birlikte elinizde…

Ayetullah Sümer, Kemal Özer, Doğan Hızlan, Ahmet Telli, Cemil Kavukçu, Gündüz Vassaf, Ali Cengizkan, Oğuz Demiralp, Neşe Yaşın, Haydar Ergülen, Ayşe Sarısayın, Mahmut Temizyürek, Yiğit Bener, Jack Kerouac, Sinan Fişek, Alev Bulut, A. Ömer Türkeş, İsmail Mert Başat, Akif Kurtuluş, Charles Pierre Baudelaire, Kenan Sarıalioğlu, Ferruh Tunç, Semiramis Yağcıoğlu, Neslihan Önderoğlu, Başar Başarır, Cristina Peri Rossi, Ayşe Nihal Akbulut, Makbule Aras, Tozan Alkan, Mehmet Sarsmaz, Hüseyin Ferhad, Reha Yünlüel, Hilmi Tezgör, Altay Öktem, Gülce Başer, Çiyil Kurtuluş, Erkan Karakiraz, Ozan Öztepe, Serdar Aydın, Derya Sönmez, Şeref Bilsel, Olga Bragina, Uğur Büke, Hakan Sarıpolat, Burak Abatay, Delfina Gochez Fernandez, Emirhan Oğuz, Mihriban İnan Karatepe, Paula Bozalongo, Özge Cengiz, Lola Ridge, Gülsüm Karacan, Pelin Şanlı, Atakan Yavuz, Swetlana Mosova, Yener Çetin, Camille Aubaude, Barış Önder, Nejat Yavaşoğulları, Sadık Türksavaş, Semih Çelenk, Zafer Toprak


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı :
Sayfa Sayısı : 448
Ağırlık : 448
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺130,00

VİRÜS’ün ilk altı sayısını ilgiyle karşılayan, sesimize ses veren herkese teşekkür ediyoruz…

“VİRÜS”ün 8. sayısı aşağıdaki dostlarımızla birlikte elinizde…

Salih Urallı, Ülkü Tamer, Doğan Hızlan, Ahmet Telli, Gündüz Vassaf, Ali Cengizkan, Gülseli İnal, A. Ömer Türkeş, Louis Aragon, Kenan Sarıalioğlu, Gültekin Emre, Oğuz Demiralp, Mario Benedetti, Ayşe Nihal Akbulut, Cemil Kavukçu, Hüseyin Ferhad, İsmail Mert Başat, Emirhan Oğuz, Haydar Ergülen, Akif Kurtuluş, Yiğit Bener, İvan Bunin, Uğur Büke, Altay Öktem, Tozan Alkan, Artur Cravan, Sinan Fişek, Alev Bulut, Reha Yünlüel, Charles Simic, Nazmi Ağıl, Ozan Öztepe, Dinoz Siotis, Arzu Eker Roditakis, Emel İrtem, Atakan Yavuz, Fadime Uslu, İsimsiz, Seyrânî, Mehmet Kanar, Haşim Hüsrevşahi, Joseba Sarrionandi, Faris Kuseyri, Defne Suman, Neslihan Önderoğlu, Hilmi Tezgör, Süreyyya Evren, Soner Demirbaş, Azad Ziya Eren, Levent Turhan Gümüş, Mustafa Ergin Kılıç, Yelena Kalaşnikova, Marianne Cohn, Mahir Ergun, Efe Duyan, Gökhan Arslan, Şeref Bilsel, Sinan Kaban, Jean Salkilld, Özge Cengiz, Berna Durmaz, Bircan Çelik, Bahri Vardarlılar, Sonia Sanches, Efrahim Nevzat, Adnan Caymaz, Mesut Barış Övün, Çağla Meknuze, Robert Bly, Tamer Gülbek, Cenk Kolçak, Özge Doğar, Sri Aurobindo, Bora Ercan, Cahit Berkay, Barış Önder, Semih Çelenk, Ali Kabaş, Özlem Tohumcu


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 464
Ağırlık : 464
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺130,00

VİRÜS’ün ilk sekiz sayısını ilgiyle karşılayan, sesimize ses veren herkese teşekkür ediyoruz… “VİRÜS”ün 9. sayısı aşağıdaki dostlarımızla birlikte elinizde…

Mehmet Pesen Refik Durbaş Doğan Hızlan Ergin Sander Eugenio Montale Cevat Çapan Ahmet Telli Cemil Kavukçu Gündüz Vassaf A. Ömer Türkeş Ali Cengizkan William Carlos Williams Sinan Fişek Hüseyin Ferhad Selim İleri Ayşe Sarısayın Akif Kurtuluş İsmail Mert Başat Mahmut Temizyürek Haydar Ergülen Sarojini Naidu Bora Ercan Faruk Duman Neslihan Önderoğlu Miguel Hernandez Gilabert Ayşe Nihal Akbulut Pablo Neruda Wicente Aleixandre Jorge Guillén Tozan Alkan Mevlânâ CelâleddÎn–î Rûmî Mehmet Kanar Aleksandr Yevsükov Uğur Büke Semiramis Yağcıoğlu Jean–Theodore Brutsch Kenan Sarıalioğlu Prafull Shiledar Özge Cengiz Levent Turhan Gümüş Turgut Toygar Ozan Öztepe Murat Ertel Barış Önder Mihail Arkadyeviç Svetlov Esra Erdoğan Tamer Gülbek Halil Şahan Hrisa Spiropulu Tanos Zarangelis Aydanur Saraç Serkan Türk Ayça Erdura Bircan Çelik Zehra Görgel Tunç Kurt Oğuz Demiralp Tamer Levent Evrim Altuğ


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 400
Ağırlık : 400
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺130,00

Sebilürreşad bu sayısında Hamdullah Suphi Tanrıöver’i kapağa taşıyarak dosya konusu yaptı. Birbirinden kıymetli yazarların yine bir araya geldiği Sebilürreşad’ın bu sayısında yer alan yazarlar ve yazı başlıkları ise şöyle:

Sebilürreşad Yeni Döneme Hazırlanıyor
Fatih Bayhan

Tefrik Etme Hazinemizin Mimarı: Hamdullah Suphi Tanrıöver
Dr. Lütfü Şehsuvaroğlu

Kurumsallaşan Yeni Devlet Düzeninde Türk Ocakları ve Hamdullah Suphi Misyonu
Berat Sarıtop

Akif’in Dava Arkadaşı, İstiklal Marşı’nın Hatibi: Hamdullah Suphi
Nizameddin Duran

Uygur Türklerinin Tarihi ve Kültürü
Prof. Dr. Beyhan Asma

Fotoğraf / Işıkla çizmek
Yusuf Seki

Ölüm Tiyatroyu Yener
Selimcan Yelseli

Bir Söz Üzerine
Ayşe Buluç

Memleketin Acıklı Manzarası
Erdal Noyan

Yüzyıl Önce ve Sonra
Selahattin Uzan

Mehmet Akif’in Safahat’ındaki Duygusal Zekânın Temelleri-IV
Prof. Dr. İlhan Genç

Mehmet Akif’in Mısır’dan Çocuklarına Mektupları - II
Mehmet Akif Işık

Filistin Topraklarını Satmadılar, Yavaş Yavaş İşgal Edilen Kudüs-I
Fatma Türk Toksoy

Tek Tanrılı Dinler Karşısında Kadın
Muhammed Işık

Mazlum Dilekçe
Bestami Yazgan

Safahat Şerhi
Eyyüp Azlal

Deizmden Korona’ya
Prof. Dr. Ahmet Onay


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 32
Ağırlık : 32
En / Boy : 24 / 33
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺48,40

Doğu'nun ve Batı'nın saygıyla andığı bir otorite; Halil İnalcık
Sebilürreşad Temmuz sayısıyla karşınızdayız. Sebilürreşad, vefat yıldönümünde “Türk Tarihçiliğini rayına oturtan adam, Halil İnalcık” dosyasıyla çıktı.

Dosyanın en aksını oluşturan yazı ve söyleşiler Halil İnalcık Hocamızın yakın talebesi ve onunla 20 yıl gibi uzun bir zaman geçiren Prof. Dr. Bülent Arı hocamız oldu. Bu sayı için adeta dosya direktörümüz gibi emek verdiği için hocamıza ayrıca müteşekkiriz.
Neden Halil İnalcık?

Çünkü yakın zamana kadar Türk Tarihi böylesine önemli bir tarihçiyi ve tarihimize katkı veren bir kurmay tarihçiyi maalesef yetiştiremedi. O nedenle arzu ettik ki bu denli emek veren bir isim hem Sebilürreşad’ın kaydına girmiş olsun, hem de kamuoyunda yeniden gündeme gelmiş olmakla dikkatleri çeksin.

İnalcık anıldığında birkaç şeyi de beraber konuştuğumuzu bu sayıyla yeniden fark ettik. Birincisi; Belge ve tarih ilişkisi, ikincisi; tarih ve sosyo-ekonomik veriler ilişkisi.

Hoca’nın belge ve tarih yaklaşımını özetleyecek bir cümle kursak, herhalde şunu söyleyebiliriz; “Osmanlı tarihi için birinci ve doğru kaynak belgedir. Belgeyi ancak belge düzeltir ve belge doğru okunmalıdır.”

Halil Hocaya dair önümüzdeki yıllarda çok daha nitelikli biyografiler, hatıralar, kayıtlar okuyacağımıza inanıyorum. Bu alanda çok fazla sayıda tez, araştırma dosyası beklentimizi açık edelim.

Hocaya dair çok detayları bu sayıda okuyucuyla buluşturmaya çalıştık. Editörün seçtikleri bölümü kenar okumaları bağlamında okura eşlik edecek veriler sunuyor. Bunun yanında yine Hocanın yakın talebelerinden Prof. Dr. Mustafa Safran hoca bu sayı için özel bir söyleşi verdi. Hoca’nın Osmanlı tarihçiliğine dair yaklaşımını da yorumlayan Safran Hoca’nın söyleşisi okunmaya değer.
İbrahim Yüksel’in ve Prof. Dr. Beyhan Asma’nın biyografik okumaları okuyucuda Halil İnalcık izleri bırakacaktır. Dosyamıza emek veren yazarlarımıza teşekkür ediyorum.

Temmuz sayısında yine çok dikkat çeken yazılar yer aldı. Prof. Dr. Saleh Sultansoy Hocamızın CERN’de yürüttüğü çalışmalar ve Asım kitabında Akif’in bahse konu yaptığı atıfla ilgili yeni bir yaklaşım sizi şaşırtabilir. Mehmet Serhat Bıçak’ın 15 Temmuz tahlili, Nizameddin Duran’ın Cemil Meriç’e dair dibacesi oldukça kıymetli. Ahmet Belada yine keyifli bir tarih okumasıyla bu sayımızda yer alırken, Selimcan Yelseli, Erdal Noyan, Muhammed Işık her ay olduğu gibi yine tadında bir bilgi şöleniyle sizi karşılıyor.
Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Yeni bir sayıda görüşmek ümidiyle…

Bu sayıda yazılarıyla yer alan isimler şöyle;
Büyük bir hikâye için iki şeye ihtiyacımız var; Tarihçi ve tarih
Fatih Bayhan,
Münevver İlim Adamı Halil İnalcık’ı Anlamak
Prof. Dr. Beyhan Asma,
Halil İnalcık ve Son Araştırmaları
Prof. Dr. Bülent Arı,
İnalcık Hoca’nın Osmanlı Tarihçiliği Yaklaşımı,
İbrahim Yüksel,
Söyleşi,
Prof. Dr. Mustafa Safran; Belgelere Dayalı Osmanlı tarihçiliği O’nunla Başladı,
Vefatının 34. Yıldönümünde Cemil Meriç’i Anmak,
Nizameddin Duran,
Takvimde 15 Temmuz Yazıyordu,
Mehmet Serhat Bıçak,
Tuğrul ve Çağrı Bey,
Ahmet Belada,
Kurtuluş Reçetesi,
Erdal Noyan,
Bizim Yunus,
Hızır İrfan Önder,
Antikite Tiyatrosu,
Selimcan Yelseli,
Yazarın Ayakta Kalma Mücadelesinin Hikâyesi: Martin Eden,
Muhammed Işık,
Aşiyanı Akbabalar Talan Etti,
Selahattin Uzan,
Asım’ın Nesline Çağrı!
Prof. Dr. Saleh Sultansoy,
Mehmet Akif’in Mısır’dan Çocuklarına Yazdığı Mektupları
Mehmet Akif Işık,
Hasbihal,
Safahat Şerhi,
Eyüp Azlal,


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 32
Ağırlık : 32
En / Boy : 24 / 33
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺48,40

Sebilürreşad geleneksel Mart sayısına uygun bir içerikle hazırlandı. İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy, şiiri ilk kendi dergisi Sebilürreşad'da yayımlamış ve Mustafa Kemal Paşa'nın talimatıyla TBMM Matbaası'nda basılarak cephelere dağıtılmıştır. 100 yıl sonra, "İstiklal Marşı Yılı" nedeniyle Sebilürreşad'ın elinizdeki nüshası yine TBMM tarafından bastırılmıştır. Bu tarihi sahneyi yeniden canlandıran TBMM Başkanı Mustafa Şentop Beyefendi'ye teşekkür ederiz.

Mehmet Âkif’in “İstiklâl hareketi”nin, Türk Milleti’nin verdiği Millî Mücadele’nin devam ettiği idrakiyle günümüzde yayımını sürdüren Sebîlürreşâd Mart 2021 sayısını “İstiklâl” dosyası olarak belirledi ve bu sayının basımı TBMM tarafından gerçekleştirildi. Mehmet Âkif ve Eşref Edib’in yayımladığı Sebîlürreşâd, Milli Mücadele döneminde Meclis tarafından basılmış, cephelere kadar gönderilmişti.

Yüz yıl sonra TBMM ile Sebîlürreşâd yeniden buluşarak Millî Mücadele’nin hatırasını yâd etmektedir. İslâm âleminde siyasî, iktisadî, içtimaî her türlü birlik tasavvurunun meşruiyet mahallinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu düşünüyoruz. TBMM, İslâm âleminin icma-i ümmeti’dir. Bu his ve duygularla “İstiklâl davası”nın erleri olarak Sebîlürreşâd’ın renkli ve 96 sayfalık 1062. “İstiklal” özel sayısını takdim ediyoruz.


Bu Sayının Yazı Başlıkları Ve Yazarları İse Şöyle:

İstiklâl’in Yolunda
Selma Ersoy Argon

Nasrullah Kürsü’sünde İstiklal daveti!
Fatih Bayhan

İstiklâl Marşı’nın Hikâyesi
Oğuz Afşar

Mütareke ve İşgal Günleri
Ahmet Belada

İstiklal Mücadelesi’nde Mehmet Akif, Sebilürreşad ve İstiklâl Marşı
Nizameddin Duran

Âkif’in İşgaller Karşısındaki Tavrı
Ayten Dirier

İmkânsız Millet, İmkânsız Akif veya “Hadi Yeni Baştan”
Ali K. Metin

Tek Millet Fikriyatı ve İstiklal Marşı
Metin Önal Mengüşoğlu

Bilge Tonyukuk Yazıtı’ndan Mehmet Akif Ersoy’a İstiklâl Düşüncesi
Levent Ağaoğlu

Milli Mücadele’nin Manevi Mimarları
İhsan Açık

Sen Kara Fatma!
Fatma Türk Toksoy

Milli Mücadele Saflarında Anadolu’nun Yavuz Anaları
Gülsen Saray

Âkif’in Gözünde İstibdat ve Hürriyet
Taha Akyol

İstiklâl Marşı: Bir Aşk Uğruna
Meral Bozoğlu

İstiklâl Marşı’nın Naz Sahibi Talepkârı: Hamdullah Suphi
Mehmet Serhat Bıçak

İstiklâl Kelimesinin Anlam Boyutları
Mustafa Özçelik

İstiklâl Hikâyemizin Bir Parçası: Türkistan
İsmail Mansur Özdemir

Ümmetin İstiklali İçin Akif Berlin’de
Mehmet Poyraz

Asım’ın Nesli Berlin’de Ne Arar?
Yasin Aktay

İstiklalin İçin Korkma!
Cağfer Karadaş

İstiklâl Marşı, Anayasa ve İnsan Hakları
Süleyman Arslan

İsmet Özel’in İstiklalYürüyüşü: Bir İdeoloji-Bir Dua
Lütfi Bergen

Türkiye’nin İktisadi İstiklalinin Tahlili
Yusuf Dinç

Mehmed Âkif’in Şehirleri
Mehmet Mazak

Mehmed Âkif Çankırı’da
Şükrü Altın

Üstat Mehmet Akif Ersoy, Antalya’da
Mahmut Öz

Bilmezin Gevezeliği
Erdal Noyan

Hadisler ve İstiklal
Muhammet Ali Asar

Bağımsızlık, Bu Milletin Tarih, İnanç ve Kültürünün Kadim Ruhudur
Necmettin Çalışkan

Daha İyi Bir Gelecek İçin Kurtarıcı Zihin Yapısı Arayışı
Mehmet Barca

Mehmet Akif'in Safahat'ındaki Duygusal Zekânın Temelleri
İlhan Genç

İstiklâl’in Marşı İstiklâl’in Dersi Olmalı!
Abdurrahman Şen

Bir milletin diriliş stratejisi: Ya İstiklal Ya Ölüm
Muhammed Işık

Üç Kitapta Mehmet Âkif
Mehmet Poyraz

Akifsiz Türk Sineması
İbrahim Demirkan

Diriliş Zamanı
Bestami Yazgan

Bin Mukabele
Abdurrahim Zararsız

Mehmet Akif ve İstiklal Marşı
Esra Ballım

Zamandan Mekâna, Ruh Dünyamızı
İmar Eden Bir Mefhum: "İstiklal"
Selimcan Yelseli

İstiklal Marşı, İstikbal Manifestosudur
Halit Yıldırım

Edebî İstiklâl
Mehmet Kahraman

"Korkma Sönmez..." Şairi
Osman Aktaş

Sebîlürreşad Okuyucusuyla Hasbihal
Fatih Bayhan


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 96
Ağırlık : 96
En / Boy : 24 / 34
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺48,40
Posthümanizm

Eleştirel İnsanötesi Bilimler İçin Kuramsal Bir Çerçeve - Rosi Braidotti [Çeviri: Çiğdem Taşkın Geçmen]

Sekülerötesi İmgelemde İnsanötesinin Tezahürü - Elaine Graham [Çeviri: Murat Öznaneci]

Posthümanizmi İmleyen Bir Giriş: Orpheus’un Parçalanışı: Postmodern Bir Edebiyata Doğru - Emel Aras

İnsan Ötesine Geçiş, Dile Getirilemez Sözcüklerle: Primo Levi ve Dino Buzzati Örnekleri - Bülent Ayyıldız

İnsan-Ötesi Manzarada Distopik Meyiller - Özgür Taburoğlu

“Antroposen” - Müge Yılmaz

Öte-İnsan Bedenleri: Nesneler, Ekolojiler ve Moleküller - Kerim Can Yazgünoğlu

Hayvan Meselesi Bağlamında Deleuze ve Guattari’de Nietzscheci İnsan-Sonrası (Posthuman) İzler - Zülfükar Emir Özer

Antroposen, Kapitalosen ve İnsan Sonrası Düşünce - Öznur Karakaş

Devlete Kuirliğimizi Emanet Etmeli miyiz? Posthüman Kuir Bakış Açısından bir Hümanizm Eleştirisi - Olcay Özdolanbay

“Ayı Ayak / Bear Foot” - Funda Susamoğlu

Posthümanist Uygulamalı Dilbilim Bakış Açısının Dil Öğretmenliği Programlarında Gerekliliği - Tan Arda Gedik

Yapay Zekânın Motivasyonu - Burak Furkan Mermer, İrem İçin, Neslişah Baykaldı
CRISPR, Posthüman Aktör ve Genetik Geliştirme Etiği - Yunus Tunçel


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 264
Ağırlık : 264
En / Boy : 17 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺120,00

Natama Dergisi Sayı: 36 Ekim - Aralık 2022


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı :
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺35,00

Bu sayı, Türkiye’de ve hatta kendi memleketi Rusya dahil olmak üzere birçok ülkede daha çok romanlarıyla bilinen Andrey Platonov’un şiirleri üzerine Sabri Gürses tarafından hazırlanan bir dosyayla açılıyor.

17. İstanbul Bienali Şiir Hattı Programı kapsamında 2013 yılından beri yayınlanmakta olan Natama dergisi editörlerinin katılımıyla, “Şiirde Yeni” başlıklı çevrimiçi panel 6 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşmişti. Natama dergisinin iyi ve yeni şiiri nasıl ölçtüğü ve anladığıyla ilgili fikirlerini ve yordamlarını açmayı hedefleyen paneldeki konuşmaları genişletilmiş haliyle bu sayımızın sayfalarına taşıdık. Süreyyya Evren, Enis Akın, Mehmet Öztek, Davut Yücel ve Canan Yaka, “Şiirde Yeni” hakkında söz aldılar.

Sabit Kemal Bayıldıran önceki sayımızda ilkine yer verdiğimiz Yahya Kemal hakkındaki yazılarına bu sayıda da devam etti:  “Yahya Kemal’i hayranları gözüyle okumak”.

Görsel dosya serimizin bu sayıdaki konuğu; eserlerinde aşk, tutku, cinsiyet kimliği, yeryüzü, şefkat ve eko-seksüellik temalarını kuir-erotik imgelerle işleyen Şafak Şule Kemancı… Çağla Bölek “Home Alone – Evde Kendi Kendime” başlıklı ön yazısıyla Kemancı’nın çalışmalarını değerlendirdi.

Aytek Sever, “Şiirde zaman pratiği üzerine poetika fragmanları” başlıklı yazısıyla hayali isimler üzerinden günümüz şiirinde gördüğü aksaklıklara ışık tutuyor.

Bu sayının şairleri: Mehmet Öztek, Aysu Akcan, Davut Yücel, Süreyyya Evren, Canan Yaka, Gül Abus Semerci, Enis Akın, Sadık Akfırat, Betül Aydın, Alper Öz, Esra Asar, Gökhan Bakar, Mert Can Aksoy, Gökalp Payanda, Merve Sena Sevindik, Batur Ozan Tugay, Şura Aykan, Lokman Kurucu, Yiğit Bağcı ve Çağrı Bayındırlı.

Bu sayıda ayrıca Hasan Rua’nın kısa öykü ve düzyazı şiir olarak da okunabilecek disiplinler arası metinlerine yer verdik.

Kitap değerlendirme bölümünde Alper Öz “İncelikle Örülmüş Öfke Fragmanı” başlıklı değerlendirmesiyle Neslihan Altun’un ilk kitabı “Anmadan Olmaz Düğün Çiçeklerini”; Erkan Karakiraz ise enderemiroğlu’nun “travma terapi” adlı kitabı hakkında yazdı.


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı :
Sayfa Sayısı : 1
Ağırlık : 100
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺45,00

Ecinniler: İki Aylık Kültür ve Edebiyat Dergisi Sayı: 19 2000 Sonrası Türkçe Şiir Ocak - Şubat 2023


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 128
Ağırlık : 128
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺40,00

Sanat, insanın estetik yaratımında başat rol oynar. Etkileyici ve dönüştürücü bir etkiye sahiptir. Sanat aynı zamanda direnişleri, hak arama mücadelelerini toplumsal gerçeklikle ele alarak hem direniş sürecine katkı sunar, hem de toplumsal belleğin inşa sürecinde köprü rolü oynar.
Sanat çoğunlukla doğadan beslendiği gibi felsefe ve siyasettir de... Devrimci-direnişçi sanatçı, sanat eseriyle egemen sanat anlayışının karşısında yer alırken bir nevi sanatın tahakkümüne, eşitsizliğine, aklına, gerçekliğine de başkaldırır. Sanatı örgütleyen devlete, onun resmi tarihine sergi ve müze anlayışına, ana akım edebiyat anlayışına, tüketimi esas alan piyasa gibi kurumlara ve onların arkasındaki tüm siyasal-toplumsal sistemlere başkaldırır... Peter Weiss, Direnmenin Estetiği adlı yapıtında “Sanatın yanıtları her zaman müthiş olmuştu. Çünkü bir tek sanatın yanıtları çağın tezlerini çürütmeye cesaret edebiliyordu. Onlar örtükte olsa kendi zamanlarını aşmış ve yanılsamaların karşısına hakikati çıkarmışlardı.” der. 
Sanatın tarihsel yolculuğu incelendiğinde sanatın sermaye ve aracı kurumlarla arasındaki ilişki hepimizin malumudur. Sanatçının, düşüncesini somutlaştırdığı sanat eserini toplumla, kitleyle buluşturmasının önünde ekonomik, yasal ve politik engeller mevcuttur. Paris Komünü’nde sanatçılar birliğinin şehri, barbar kapitalist savaş çığırtkanlığından çıkarıp yeniden dizayn ettiği gibi, sermayenin baskısı altında olan sanat ve sanatçı da elbette ki bu boyunduruktan  kurtulmaya çalışacak ve bir direniş biçimi sergileyecektir. 
Biz de bu sayımızda  “ Sanatta Başkaldırı ve Direnmenin Estetiği” başlığıyla bu konuyu inceledik… 


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 112
Ağırlık : 112
En / Boy : 21 / 30
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺22,50
Tükendi

Hayal Bilgisi'nden Müştehir Karakaya Özel Sayı

Metropolde Bir Kelebek: Müştehir Karakaya

Ayşe Ünsal ve Cihat Albayrak yönetiminde yayın hayatını 9 yıldır sürdüren Hayal Bilgisi Edebiyat ve İyilik Dergisinin 33. sayısı çıktı. Müştehir Karakaya Özel Sayısı olarak çıkan Yaz 2019 tarihli dergi, şair Müştehir Karakaya’nın önce İstanbul Cağaloğlu, ardından Van merkezli edebi yolculuğunu 80 sayfalık içeriğiyle okura sunuyor.

Karakaya’nın 40 yılı aşan edebi hayatında yer eden pek çok yazar ve şair dergide yazıları ile yer alıyor. D. Mehmet Doğan, İbrahim Tenekeci, Nurullah Genç, Nurettin Durman, Ahmet Kurbani, Mürsel Sönmez, Hüseyin Akın, Tayyib Atmaca, Fahri Tuna, Abdurrahman Adıyan, Nurullah Ulutaş, Behçet Gülenay, Eyyüp Azlal, Arif Onur Solak, Cihat Albayrak, Mustafa Işık, Leyla Mihrinaz Engin, Karabeyeser Abdulbari, Erdal Şahin, Halit Yıldırım, Mehmet Feyat, Bekir Oğuzbaşaran, Melih Erzen, Mustafa Uçurum Hayal Bilgisi’nin Müştehir Karakaya Özel Sayısında yer alan yazar ve şairler. Dergide, Karakaya’nın en eskisi 1979’a ait olan toplam 33 adet fotoğrafı bulunuyor.

Karakaya, dergideki biyografisinde kendisini şu sözlerle tanımlıyor: “Gençliğini hiç yaşamamış, hastalıklarla boğuşmuş, akademik bir kariyer yapmamış, kendine has bir delilikle İstanbul’da at koşturmuş, ihanete uğramış, üç günlük dünyasında üç gün üst üste hiç karnı doymamış, aristokrat bir aileden gelen ama ne şehirli olabilmiş ne köylü kalabilmiş, ölümle yaşam arasında gelgitleri olan, nirvanayı arayan, Kaf Dağına doğru kanatsız yola çıkan bir meczup…”

Geçmişte çok sayıda derginin kuruluşunda yer alan ve yayın yönetmenliklerini yapan, yerel gazetelerin çıkarılmasına öncülük eden, 40 yılı aşan edebi hayatında çok sayıda yazar ve şairin ilk eserlerini yayınlayan, kendilerine yol gösteren Müştehir Karakaya ile ilgili dostlarının yazıları yanında, dergide çeşitli istatistiki bilgilere ve listelere de yer veriliyor. Müştehir Karakaya kronolojisi, biyografi, kitaplarının yayınevleri ve basım yıllarının da detaylandırıldığı listesi, kendisiyle yapılan çok sayıdaki söyleşiden alıntılar, kendisine ithaf edilen şiirler, Fahri Tuna ve Bekir Oğuzbaşaran tarafından kaleme alınan iki adet portre, öncülük ettiği ve emek verdiği dergilerin listesi, kendisinin kaleme aldığı anıları, Ocak 2012’de Hayal Bilgisi’nde kendisiyle yapılan ilk söyleşi, kitaplarıyla ilgili tahliller ve daha pek çok metin Hayal Bilgisi’nin 33. sayısında yer alıyor.

Özel sayı Cihat Albayrak, Ahmet Kurbani, Nurettin Durman, Mustafa Işık ve Behçet Gülenay’ın yaklaşık iki aylık çalışması sonucu hazırlanmış. Derginin kapağında yer alan Müştehir Karakaya portresini Ahmet Uzun çizdi, dizgi ve görsel tasarımı Yunus Ünsal yapmış.


Basım Ayı/Yılı : 2019
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 20 / 28
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺19,00
Tükendi

Ayşe Ünsal ve Cihat Albayrak’ın yayın yönetmenliğini yaptığı Hayal Bilgisi, 30. sayısında.

Hayal Bilgisi ve Ercişli Emrah 2018 Ödüllerinin sonuçlarının açıklandığı derginin yeni sayısında ayrıca Ercişli Emrah Şiir Ödülü 2018'de finale kalan çok sayıda şiir ile ilk üçe giren şiirler de yayınlanmış.

Hayal Bilgisi’nin 30. sayısında yer alan yazar ve şairler:

Halit Yıldırım, Nurullah Deveci, Yaşar Bayar, Abdurrahim Zararsız, Adem Yağmur, Cihat Albayrak, Ayşe Ünsal, M Furkan Canlı, İdris Kalkan, Mustafa Işık, Selami Özkan, Coşkun Oba, Mikail Demir, Kevser Evsen, Kadir Huylu, Hüseyin Güzel, Gülşen Doğramacı, Ali Çınkılıç, Dicle Baran, Hüseyin Çekin, Mustafa Özke, Merve Kuşcu, Perihan Berberci, Mücahit Akıncı, Rukiye İsmayilov, Timur Sarı, Tuğba Avcı, Aysel Kaymaz, Cebrail Ödemiş, Faruk Güven, Furkan Deniz, Tarık Eşref, Hatice Meraklı, Fuat Oskay, Fatma Nur Kasapoğlu, Serpil Akçay, Rukiye Önler, Mikail Çelik, Samet Zenginoğlu, Rıfat Eroğlu, Tunay Özer


Basım Ayı/Yılı : 2018
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 56
Ağırlık : 56
En / Boy : 20 / 28
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺19,00
Tükendi

Bir dergi ne kadar güzel olursa İzdiham’ın 37. Sayısı da o kadar güzel olmuş.

Bu dünyayı yakarsa garipler yakacak diyor İzdiham 37. Sayısında.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 64
En / Boy : 26 / 31
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2018
₺13,50
Tükendi

Ve... Nüktedan artık 1 “yaş”ında!

Geçen sene bu zamanlarda Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesinde tanıtımını yaptığımızda, toprağa “filiz”i dikmiştik.

Şimdi o filiz yaş attı. Toprağa kök saldı. Toplumun sorunlarına Çözüm üretmeye çalıştı. “Temiz Edebiyat” şiarıyla; “Edebiyat”ımızı, “Edep” sınırları içinde muhafaza etti.

Neşe, Dert, Aşk ve Bizim Yunus derken geldik Nasreddin Hoca’ya!

Anadolu’muzun değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Topluma yanlış tanıtılan değerlimize hak ettikleri itibarı geri vereceğiz.

Nasreddin Hoca’mız ne de güzel söylemiş;

“Bizde kibir yoktur, dağ yürümezse abdal(kul) yürür.”

Bu Sayımızda Yazar Cem Sancar ile güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 48
En / Boy : 23,5 / 30,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 6.2018
₺14,00
Tükendi

“Hayaller’e 5 Kala..”

Sevgili Okuyucularımız;
İnsan kıymet bilmeli. Vefalı olmalı!

Unutmamalı yapılan bütün iyilikleri. Herkesin kendince bir dünyası vardır.

Nüktedan Dergimizin dünyasına tekrar hoş geldiniz.

2. Yılımızda “Temiz Edebiyat” sloganımızla edebiyatımıza ve kültürümüze yeni bir heyecan getireceğimizi düşünüyoruz. Bu sayımızda “Hayaller ve Samimiyet” üzerine bir dosya çalışmasıyla karşınıza çıktık. Bu sayımızı hazırlamamızın en temel gayesi; samimi ve hayalperest Nüktedanı tanımanızı istememizdir.

Hayal kurmayan insan başarılı olamaz. Samimiyet ise insanın mayasından gelir. Yürüdüğümüz yollarda bizlere şahit olan kıymetli okurlarımızla bir seneyi devirmenin haklı sevincini yaşıyoruz. Büyüyoruz, sizlerle birlikte güçleniyoruz. Şimdi hep birlikte saatlerimizi hayallerimize göre kuruyoruz.
Ve...
“Hayallere beş kala...”
Gönüller’inizde buluşuyoruz.
Yeni ve nice sayılarda buluşmak dileğiyle...
Nüktedan 2. Yılında...

Ahmet Turgut – Sözün Tamamını Dinlemek
Aykut Artan – Çayım Yine Soğuyor
Atife Batur – Samimiyet
Bahadır Yenişehirlioğlu – Bir İnsan Kanamaya Başlarsa Cemiyette Kanar İnan
Bestami Yazgan – Hangi Kumaştayız?
Bekir Tuncer Salihoğlu – Sensiz Asla
Bilal Sami Gökdemir – Bir Salıncak Hikayesi
Demirhan Kadıoğlu – Sonsuzluğun Sırrını Bilmek Hayallerden Geçiyor
Erhan Karaman – Yollar
Elif Sönmezışık – Ruhu Çalınmış Gerçeklik: Beyaz Bant
Elif Pınar – Hayali Cevdet Efendi
Ebru Aytekin – Mavi’nin Çığlığı
Fatma Gülşen Koçak – Mardin Seyahati
Tolga Akpınar – Hayal
Uğur Canbolat – Hayal Ortaklığı
Harun Aydın – Tik Tak
Mahmut Bıyıklı – :Büyük Rüyaları Görmeyi Öğreten Adam
Mahmut Topbaşlı - Ben
Mücahid Şen – Gece Gözlerin
İbrahim Özgün – Buluşma
Prof.Dr. Nevzat Tarhan – Öfke Cinayetlerinden Kopya Cinayetlere
Salih Doğan – Hayalini Yorganına Göre Uzat
Yavuz Çelik – Ben
Yusuf Samet Çakır – 30. Durak
Zeynep Gül – Yara


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 48
En / Boy : 19,5 / 27,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2018
₺16,00
Tükendi

Nüktedan 8. Durağında!

Bu sayımızda bizlere ana, yar ve diyar olan insanlığın anası kadınlarımıza farkındalık oluşturacak bir sayıyla karşınızdayız

Merhum Sanatçılarımızdan Neşet Ertaş’ın da dediği gibi; “Kadınlar insandır. Biz insanoğullarıyız.”

Nüktedan pozitif ayrımcılığı destekleyen bir dergidir.

Bizler kültürümüzü ve medeniyetimizi kadınlar üzerinden İnşa edeceğimize inanıyoruz. İlk eğitim ailede başlar ve ilkokul

Her zaman annedir!

Kadın medeniyet demektir!

8.Sayımızda sizleri güneşin toprakla buluşmasına şahit tutacağız.

Güneşin topraklarımızı ısıttığı bu pastırma sıcaklarında

Sizlerin içini öykülerimizle, şiirlerimizle ve deneme yazılarımızla ısıtmaya çalışacağız.

“Bizim topraklarda önce kadınlar uyanır sonra güneş doğar”

Bu sayımızda TV programcısı, sunucu ve editör Nesrin Songül Yardım ile Edebiyatımız hakkında güze bir söyleşi yaptık.

Ahmet Turgut – Kavramların Dili
Aykut Artan – Susmak Sessiz Çığlık
Bahadır Yenişehirlioğlu – Yaşamaya Devam Edebilmek İçin Kendinizi Öldürmekten Vazgeçin!
Bestami Yazgan – Tek Sermayem Yüreğimdir.
Behçet Gülenay – Eğilsen Yerdeki Taşa Kurtulur Kudüs!
Demirhan Kadıoğlu – Ana-Dolu Kadını Olmak!
Duygu Karakaş – Sessizliğin İkindisi
Erhan Karaman – Hadi Işıldasın Gözlerin
Elif Sönmezışık – Dehayı Dünya ile Sınamak: Amedeus
Elif Pınar – Duvardaki Kalp İzi
Ebru Aytekin – Şükür Kapısı
Fatma Gülşen Koçak – Zarifoğlu’nun Ardındaki Kahraman Berat Zarifoğlu
Turgut Akpınar – Bu Can Fanidir!
Tolga Akpınar – Kalp Oyuncak Değildir Kırılınca Yenisini Alamazsın!
Ufuk Cengiz – Hayal Atına Binmeyen Seyr-i Süluk Edemez Şu Hayatta!
Uğur Canbolat – Şahnazı
Kader Keskin – Bir Sevda Türküsüdür Annelik
Mahmut Bıyıklı – 10 Yıl Sonra Erdem Bayazıt
Mahmut Topbaşlı - Mecnunla Yanan Benim.
Mustafa Özçelik – Neden Şiir Okuruz?
Mücahid Şen – Ama Gitmen Gerekliydi
Öme Faruk Bilmiş - Zatına
İbrahim Özgün – Sezgi
İbrahim Akçay - Hayat
Prof.Dr. Nevzat Tarhan – Beynin Ruhani Yanı
Salih Doğan – Ehliyet - Liyakat
Yusuf Samet Çakır – Bu Bendeki Bildiğiniz Gibi Değil!


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 48
En / Boy : 19,5 / 27,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2018
₺16,00
Tükendi

Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 247
En / Boy : 17 / 25
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 6.2018
₺20,00
Tükendi

Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 83
En / Boy : 19 / 27
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 12.2018
₺14,25
Tükendi

Haldun Şeker
Yitik Hazinenin Kaşifi
Prof. Dr. Fuat Sezgin
Zeynep Özcan Şeker
Oyuncak Dikiş Makinesi
Ali Değirmenci
Vicdanı Ayağa Kaldırmak
Şafak Ergün
Sayısal Aşk
Bilgin Erdoğan
Albatros
Mustafa Acungil
Bugünkü Kararlarınızın Çoğunu Yıllar Önce Aldınız
Zeynep Gülsen Pişmiş
Duymak İstiyorum
Huriye Meral Değirmenci
Acı Bilinci
Muhsin Küllüoğlu
Limonlu Çay
Mustafa İslamoğlu
Aşk Bilinci
Sinan Canan
Evrim Bilinci
Süleyman Serbest
Daron Acemoğlu’nu Hangi Perspektiften Değerlendirmeliyiz ve Anlamalıyız?
Feriduddin Aydın
Müslümanlık Tasavvuf İlişkisi
Şahin Doğan
Felsefe Ve Ölüm
Mustafa Çevik
Niçin ve Nasıl Müslüman Olmalıyız?
Eflatun Saygılı
Hangi Batı?
Neslihan Çakmak
Birtakım Tanılar
Abdulaziz Yılmaz
Ne Mutlu Özgürüm Diyene!
Çetin Kılınçarslan
Hep Seni Aradım...


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 48
En / Boy : 21 / 26
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2018
₺7,92
Tükendi

Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 83
En / Boy : 19 / 27
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2018
₺10,45
Tükendi

Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 83
En / Boy : 19 / 27
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 6.2018
₺10,45
Tükendi

“Ete kemiğe büründüm, Yunus diye göründüm.”

“Aşkın aldı benden beni, bana seni gerek seni…”

Bizim Yunus gönül diliyle, gönlümüzün sesi oldu. Umut oldu bizlere, günümüz yazarlarının ilham kaynağı olan Yunus Emre’mizi bu sayımızda misafir edeceğiz. 3. Sayımızın değerlendirme toplantısında İbrahim Özgün hocamız bizlere bir Yunus Sözü etti. Ve hep birlikte 4. Sayımıza orada karar verdik. Yayın Danışmalarımızdan, Koordinatörümüze ve Kurul Üyelerimize kadar hep birlikte bu sayımızın Yunus Emre Özel Dosyası olması gerektiğini düşündük. Hiç vakit kaybetmeden kolları sıvadık, işte sizlerleyiz... Mustafa Özçelik hocamızla yapılan güzel bir söyleşinin ardından bu sayımızda Sinan Yağmur hocamız aramıza katıldı. Koca Yunus kaleminden döküldü bu satırlara. Nüktedan Dergisi olarak bizler var gücümüzle Milletimize ve Medeniyetimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Zeytin dalı güzeldir.

Nüktedan bir ağaç olsaydı Zeytin ağacının dalı olurdu…

Dördüncü Sayımızda Mustafa Özçelik hocamızla Yunus Emre konulu güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

Ahmet Turgut - Ömer Ağabey
Aykut Artan - Bizim Yunus
Ayşe Yolcu - Mustafa Özçelik Röportajı
Bahadır Yenişehirlioğlu - Ruhum Kaldı Filistin’de
Bestami Yazgan – Gül’ü İncitme Gönül
Demirhan Kadıoğlu - Himmetten Hizmete… Hizmetten Hikmete Bir Gönül Eri: Yunus
Ebru Aytekin - Gül’ün Efendisi
Elif Pınar - Meydan-I Aşk İçre
Elif Sönmezışık - Soğuk Savaş’ın Serbest Bölgesi: Dr. Garipaşk
Fatma Gülşen Koçak – Özüne Tutkuyla Bağlı Bir Fikir İşçisi Safiye Erol
Gökhan Oğuz - Sosyal Ağlarda Gerçek İnsanlar
İbrahim Özgün - Zamanın Diliyle Yunus Emre
Mahmut Bıyıklı - Tek Başına Bir Kültür Ordusu: Dursun Gürlek
Mahmut Topbaşlı - Hayaller Yükledim
Ömer Faruk Bilmiş - Acz Beyanım
Uğur Canbolat – Hey Koca Yunus!
Prof.Dr. Nevzat Tarhan - Yunus Bize Sevmeyi Öğretti!
Safiye Kuyumcu - Kendinizi Bir Bağımlının Yerine Koyun
Salih Doğan - Madde Ve Mana Kökünde İnsan
Serdar Gün - Çağımız Hastalıkları: Hırs – İnat - İflas
Seyhan Murtezan İbrahimi - Ey Yarenler, Ey Kardaşlar!
Sinan Yağmur - Gel Gör Beni Yunus Neyledi.
Tolga Akpınar - Kafiyeli Ölümler
Yusuf Samet Çakır – Son Bakış


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 48
En / Boy : 23,5 / 30,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 2.2018
₺14,00
Tükendi

“Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için”

Bu yollar yürümekle biter mi?

Yolun gülü dikeni sarar ayağımızı, yolun dikeni var diye, hiç gülden vazgeçilir mi?

Nüktedan 5. Sayısında, 5. İstasyonunda. 2017 Ağustos ayında yola çıktığımız da çok bekletmiştik sizleri, şimdi zaman ne kadar da çabuk geçti. 1. yılımıza 1 sayı kaldı. Nüktedan filizleniyor. Büyüyor. Sizlerle birlikte köklü bir Çınar olacak. Ülkemizin geleceğinde Nüktedan insanlar olacak. 4. Sayımızda yayınladığımız manifestomuzun diğer dergilerde de karşılık bulması, bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Başka Türkiye yok! Milli ve yerli olduğumuz sürece doğru yoldayız! Bu şiarla hareket eden bütün kişi ve kurumlara kapımız sonuna kadar açıktır. Bu vesileyle 5. Sayımızı kahramanlarımıza ithaf ediyoruz. “Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için!“ Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet ve milletimize sabır diliyoruz.

Bu Sayımızda Dursun Alil Taşçı Hocamızla güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 48
En / Boy : 23,5 / 30,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2018
₺14,00
Tükendi

Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 83
En / Boy : 19,5 / 27
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2017
₺10,45
Tükendi

Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 80
En / Boy : 19 / 27
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : 3.2018
₺9,90
Tükendi

Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 56
En / Boy : 19 / 27
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : 12.2017
₺11,88
1 2 >
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı