Dur Yolcu
Dur Yolcu

Dur Yolcu (9786055101985)

0,00
Marka : Salim Dağ

Çanakkale Şehitlikleri İnfografik Ziyaret Haritası Ekli

Daha dün diyebileceğimiz kadar yakın bir zamanda dört kıtanın tanımadığımız insanları, adını sanını duymadığımız milletleri, Çanakkale Boğazı önlerinde Osmanlı topraklarına hücum ettiler. Osmanlı milletinin her üç hanesinden bir körpecik fidanı, vatanı uğruna şehit oldu bu diyarda.
 
Milletimiz yediden yetmişe her gün biraz daha artan alaka ile Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Diyarı'na koşmakta; ceddini, tarihini, geçmişini aramaya yönelmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, kilometrelerce uzaklardan ziyarete gelen şehit torunlarına biz de bir nebze olsun yardımcı olmayı düşündük. Pek çok zahmete katlanarak planlanan ziyarette bastığımız toprakları, altındaki kefensiz yatan atalarımızı incitmeden adım adım dolaşalım istedik.
 
İstedik ki “Şehitler Diyarı”na gidemeyen insanımız da kitabın sayfalarını çevirmeye başladığında güncel ve tarihi fotoğraflarla yaşayan hadiseleri gözlerinin önüne getirebilsin ve satırların arasında savaşın şiddetini kalbinde hissetsin. Ve bilsin ki evinde koltuğuna rahatça yaslanabiliyorsa bedeli Çanakkale’de canla ödenmiştir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 104
En / Boy : 23 / 22
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : 9.2014

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı