Dört Talmud Okuması
Dört Talmud Okuması

Dört Talmud Okuması (9786051714073)

0,00

İsrail’in sözlü geleneğinin yazıya geçirilmiş hali olan Talmud, Yahudiliği kabul eden Yahudilerin gündelik ve ritüel hayatlarını olduğu kadar düşüncelerini de düzenler. Talmud’un bilgeliği ve amacı evrenseldir. Levinas’ın bu kitapta yaptığı tefsirin amacı, İsrail’in ulusal tarihi denilen şeyden alınan verilerin Yahudileri içine kapattığı bariz tikelcilikten evrensel bir bakış çıkarmak ve Talmudistlerinin uzun zamandan beri unuttukları felsefi problemlere geri dönebilmektir. Etiğin ve dinin özünün sorgulanması amacıyla anlamın derinliklerini arama çalışmasıdır. 

Dört Talmud Okuması, Dünya Yahudi Kongresi Fransa kolunun düzenlediği Yahudi Entelektüelleri Kolokyumu’nda 1963’ten 1966’ya kadar verilen konferansların metninden oluşmaktadır.

Bu Talmud okumaları, Levinas’ın Yahudi entelektüellerine verdiği “derslerin” derlemesidir. Levinas burada geleneksel Yahudi tarzı bir metin okumasının birkaç örneğini sunuyor. Levinas’ın bu kitabı yazması için şüphesiz ki bir halkın yaşamından yüzyıllar, bir insanın hayatından da yıllar geçmesi gerekmişti. 

- Le Nouvel Observateur, 1968


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 200
En / Boy : 12 / 20
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 2.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı