Disiplinlerarası Medya ve İletişim Çalışmaları
Disiplinlerarası Medya ve İletişim Çalışmaları

Disiplinlerarası Medya ve İletişim Çalışmaları (9786256450271)

0,00


Bu kitabın ortaya çıkış süreci farklı bilimdallarında uzmanlaşmış, medya içerikleri ve iletişim konularına ilgi duyan araştırmacıların bir araya gelmesiyle başlamıştır. Medya içeriklerini anlamlandırabilecek, iletişim tarihini tüm alanları kuşatıcı bir unsur olarak okumaya imkan sunacak multidisipliner bir eser isteğiyle yola çıkılmıştır. Medya ve iletişim konularında çalışmaları olan, bu konulara ilgi duyan araştırmacıların katkılarıyla elinizdeki kitap oluşmuştur. Bu kitap katkı sunan yazarların kendi alanlarıyla medya-iletişim arasında kurdukları ilişki üzerinden sordukları sorulara bir cevap olarak okunabilir. 

İletişim biliminin altında yürütülen doğrudan Medya ve İletişim çalışmaları dışında artık birçok disiplinin kendi alanı üzerinden yürütülen çalışmaların sayısı artmaktadır. İnsanlık tarihini içeren toplumsal değişim ve gelişimin tarihi iletişim tarihiyle iç içe geçmiştir ve bu yönüyle neredeyse bütün disiplinleri etkileyen bir güce ulaşmıştır. Bu durum çift yönlü bir etkileşimi doğurmuş, iletişim alanı birçok disiplinden beslenmiş ve kendisi de eldeki malzemesiyle katkı sunmuştur. Sosyoloji, felsefe, sosyal hizmet, psikoloji, antropoloji, tarih, edebiyat, ekonomi, sağlık bilimleri, genetik gibi bilim dallarında medya ve iletişim alanının sunmuş olduğu veriler araştırma sorularına cevap bulabilmek amacıyla kullanılmaktadır. 

Medya içerikleri radyo, televizyon, sinema, gazete, dergi, kitap gibi geleneksel medya araçları ile internet tabanlı yeni medya araçlarını kapsamaktadır. İletişim ise tüm bunları kuşatan üst alan olmakla beraber atasözleri, deyimler, türküler, şarkılar, kişilerarası iletişim gibi birçok konuyu da içine alarak çok yönlü çalışmalara imkan sağlamaktadır. 


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 228
Ağırlık : 228
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı