Dil İçgüdüsü
Dil İçgüdüsü

Dil İçgüdüsü (9786059521949)

0,00

Bu klasikte, dünyanın dil ve zihin uzmanı Steven Pinker, dil hakkında daima merak ettiğiniz her şeyi berrak bir şekilde açıklıyor: dil nasıl işler, çocuklar dili nasıl öğrenir, dil nasıl değişir, beyin dili nasıl hesap eder ve dil nasıl gelişmiştir? Steven Pinker mizah ve kelime oyunu örneklerini kullanarak dil içgüdüsünün insanın genlerinde kodlanmış olduğunu açıklarken, insanlığın engin dil birikimini ilgi uyandıran bir hikâyeye dönüştürüyor: beynimizde evrimsel süreçle donanan dil, insani bir içgüdüdür. Dil İçgüdüsü, American Psychological Association’dan William James Book Prize ödülü ile Linguistics Society of America’dan Public Interest Award ödülünü almıştır. Bu basım, Dil İçgüdüsü’nün ilk basımından bu yana, dilbiliminde meydana gelmiş güncellemeler ile Pinker’ın kendi analizleri kadar, Chomsky’nin ve diğer dilbilimcilerin analizlerini de içermektedir.

Harvard Üniversitesi Johnstone Family Profesörü Stven Pinker, Time dergisi tarafından “Günümüzde Dünyanın En Önemli Yüz Kişisinden Biri” ilan edilmiştir. Hem Pulitzer Ödülü finalistlerindendir hem de William James Book Prize’ı kazananlar arasında bulunan Zihin Nasıl Çalışır / How the Mind Works ve Boş Sayfa / The Blank Slate adlı eserleri ile Words and Rules ve The Stuff of Thought dâhil altı kitabın yazarıdır. Time, The New Republic ve New York Times dergilerinde sık sık makaleleri yayınlanır.

“Onsuz bir hayatı hayal bile edemeyeceğimiz dil, adeta insanlık tarihiyle birlikte dokunmuştur. Dünyada tesadüfen iki veya daha fazla kişiyi bir arada bulsanız, kısa süre sonra kelime alışverişine başlayacaklarını görürsünüz. Konuşacak hiç kimse olmasa bile insanlar kendi kendine, köpekleriyle veya çiçekleriyle konuşur.”

- Steven Pinker

“Nükte, ilim ve sağlam muhakemeyle bezenmiş mükemmel bir kitap.”

- Bostone Globe

“Pinker etkileyici bir enerjiyle yazmış.”

- Atlantic Montly


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 544
En / Boy : 14,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı