Dijital Mahremiyet
Dijital Mahremiyet

Dijital Mahremiyet (9786053371762)

0,00
Marka : Emel Arık

Dijital Mahremiyet, modern insanın mahremiyet arayışında günümüzün en etkin medyası olan internet ve sosyal medyanın nasıl bir rol üstlendiğini, geçmişten bugüne çeşitli örnekler üzerinden ele alırken aynı zamanda liberal teorisyenler tarafından ileri sürülen medyanın demokratikleştirici ve özgürleştirici niteliklerini tartışmaya açmaktadır.

Yeni iletişim ve gözetim teknolojileri bir yandan bireyin mutlak farkındalığından yoksun ve rızası dışında mahremiyetinin tüm detaylarını metalaştırıp dolaşımını sağlarken, diğer yandan sunduğu müthiş kitleselleşme vaadiyle bireyin rızasını üreterek mahremiyetini kamusallaştırmaktadır. Endüstri, özellikle sosyal paylaşım platformları aracılığıyla bireye egemenlik alanı sunmakta, varlığını kitlelere haykırmak isteyen birey, esasında mahremini endüstrinin egemenliğine armağan etmektedir.

İster rızası dahilinde, ister rızası haricinde olsun bireyi nesneleştiren dijital teknolojiler, kişisel verilerden beslenmekte ve bireyin mahremiyetini ihlal ederek endüstriyi yeniden üretmektedir. Bu kitapta karşı karşıya olduğumuz bu tehdit, pek çok güncel örnek üzerinden detayları ile tartışılmış ve daha özgür bir dünya için mahremiyet hakkının önemi ve gerekliliği vurgulanmıştır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 200
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı