- Milletlerarası Ticari Sözleşmeler
- Milletlerarası Eşya Taşıma
- Milletlerarası Ticari Uyuşmazlıkların Çözüm Yolları
- Milletlerarası Ticarette Kullanılan Teslim Şekilleri
- Kambiyo Mevzuatı
- Milletlerarası Ticarette Kullanılan Ödeme Yöntemleri
- Milletlerarası Uygulamada Banka Teminat Mektupları
- Milletlerarası Ticarette Finansman Teknikleri
- Dış Ticaret Açısından Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri
- Gümrük Rejimleri
- İhracat ve İthalat İşlemleri
- Dış Ticaret ile İlgili Şirket Modelleri
- Türkiye de Yabancı Sermaye Yatırımları
- Milletlerarası Ticari Kuruluşlar Milletlerarası Ticarette Kullanılan Belgeler
"Türk Medeni Hukuku, Aile Hukuku" isimli bu kitap, ilk basımı 1967 yılında Prof. Dr. Turgut Akıntürk'ün birinci sınıf öğrencilerinin not ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla hazırladığı ve son olarak 2008 yılında güncellediği eserinin genişletilerek ve tekrar güncellenerek yayıma hazırlanan yirmi birinci basısıdır.
Bu son basıda; 19.10.2017 tarihli ve 7039 sayılı yasa ile Nüfus Hizmetleri Kanununda ayrıca 2.7.2018 tarihli ve 700 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile çeşitli Kanunlarda yapılan değişiklikler ile önemli Anayasa Mahkemesi kararları ve güncel yasal düzenlemeler kitaba işlenmiş.
Konu Başlıkları
Genel Bilgiler Evlilik Hukuku Hısımlık Hukuku Vesayet Hukuku
*Sosyal Güvenlik Kavramı ve Tarihsel Gelişimi *Sosyal Güvenliğin Çağdaş Eğilimleri ve Boyutları *Sosyal Sigortalar Uygulama Alanı
Yönetimi-Finansmanı *Sosyal Sigorta Türleri *5510Sayılı Kanundan Önce Sigortalı Olan Kamu Görevlilerine Uygulanacak Hükümler
*İşsizlik Sigortası
Siyasal Düşünceler İlk Çağda Siyasal Düşünceler
Ortaçağın Toplum Yapısı ve Ortaçağda Siyasal Düşünceler
Modern Çağda Siyasal Düşünceler
Yakınçağda ve Çağımızda Siyasal Düşünceler
Sosyal Devlet
Siyasal Yönetimler
İlk Çağdan Günümüze Önemli Bazı Konularda Düşünürlerden ve Sistemlerden Kısa Açıklamalar Ne Nedir? Ne Değildir?
- Sosyal Güvenliğin Genel Esasları- Türk Sosyal Güvenlik Sistemleri - Sosyal Sigortaların Özellikleri, Finansmanı ve İşveren Yükümlülükleri - Sosyal Sigortaların Kapsamı ve İsteğe Bağlı Sigortalılık - Sosyal Sigorta Türleri İtibariyle Kısa Vadeli Sigorta Kolları - Sosyal Sigorta Türleri İtibariyle Uzun Vadeli Sigorta Kolları - Genel Sağlık Sigortası ve İşsizlik Sigortası - Hizmetlerin Birleştirilmesi ve Borçlanma Yoluyla Değerlendirilmesi - Bireysel emeklilik Sistemi *Katılmasız Sosyal Güvenlik Sistemi
Milletlerarası insancıl hukukun, iki yüzü mevcuttur: İnsancıl hukukun birinci yüzü, milletlerarası hukukun güç kullanımını mesru saydıgı hallerle ilgili kurallar (jus ad bellum, savas yapma hakkı)dır.İkinci yüzü ise, çatısmalar süresince uygulanacak hukuki rejimi düzenleyen kurallar (jus in bello, savas içindeki haklar, yükümlülükler)dır. Insancıl hukukun amacı, savas mesrû olsun veya olmasın, bir savas durumunda asgarî bir uygarlık düzeyinin gerçeklestirilmesini saglamak, degerlerin gereksiz tahribini önlemektir.
Kitap, esasen milletlerarası hukukun bir parçasını olusturan milletlerarası insancıl hukukun, yukarıda adı geçen yüzlerine ayrıntıya girmeksizin, temel kavramlara ve güncel meselelere deginerek bir çerçeve çizmeyi ve lisans ögrencilerinin ders kitabı ihtiyacını gidermeyi amaçlamaktadır. Dolayısıyla içeriginde, ortaya çıkısı ve gelisiminden, kurallara uyulmaması durumunda karsılasılacak sonuçlara kadar konularda çok genel bilgileri ihtiva etmektedir.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 22. Hukuk Dairesi Başkanı Hâkim Hilmi Şeker’in Yeditepe Üniversitesi Yayınevi tarafından yayımlanacak Esbab-ı Mucibe’den Retoriğe Hukukta Gerekçe adlı eseri bu ay raflarda yerini alacak.Esbab-ı Mucibe’den Retoriğe Hukukta Gerekçe adlı eser sekiz bölümden oluşuyor: Hukuksal Dizgede Gerekçe; Hukuk Öğretisinde Gerekçenin Görünümü; Gerekçeli Karar-Dil İlişkisi; Uygulamadaki Sapma Biçimleri ve Sapmaların Genetiği; Hakem ve Yabancı Mahkeme Kararlarının Tenfiz ve Tanınmasında Gerekçe; Gerekçeli Karar Hakkına Aykırılığın Etki ve Sonuçları; Yargıçların Sorumluluğu; Sapmaların Nedenleri.Hilmi Şeker, bu eserinde doğu kökenli olan gerekçe kavramının varoluşunu ve bunun sonucunda meydana gelen hukuki ve toplumsal değişimleri akıcı bir anlatımla okurlara sunuyor.Şeker, gerekçenin sağladığı yararın tek taraflı olmadığını, gerekçenin kültürel, politik ve ideolojik anlamda toplumdan etkilendiğini belirterek, gerekçenin devlet ve toplum arasındaki dengeyi sağladığını savunuyor. Gerekçenin toplumla bu kadar iç içe olmasının bir sonucu olarak tarih, sosyoloji ve felsefe gibi bilimlerden beslenerek zenginleştiğinin vurgulandığı bu eser, sadece hukuki açıdan değerli bir kaynak olmakla kalmıyor, aynı zamanda gerekçe kavramının tarihi ve felsefi boyutu hakkında bir başvuru kitabı olma özelliğini taşıyor
Bu kitapta, 1957 yılında nüfus 25 milyon dolayında iken 600’den fazla milletvekili seçilmesine karşılık 2011 yılında nüfusun 75 milyona yaklaşmasına rağmen daha az milletvekili seçildiği, Türkiye’de geçmişten bu yana Cumhurbaşkanlarının Almanya gibi ülkelerdeki parlamenter sistemin öngördüğü konumun hayli ötesinde etkili oldukları, 1982 Anayasasının parlamenter sistem ile yarı başkanlık arasında bir düzenleme yaptığı, Bazı spor kulüpleri 7000 kişinin katılımıyla başkan seçmekteyken başbakan veya başbakan yardımcısı olacak genel başkanları belirleyen parti kongrelerinin 1200 dolayında katılımla yapıldığı, Partilerde 1000 kadar ilçe, 2000’den fazla belde teşkilatına karşılık seçilmiş delege sayısının 1100 ile sınırlı olduğu gibi tespitler ve Anayasanın temel hakları İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve diğer uluslararası sözleşmeler ve ilkeleri gözönünde tutarak düzenlemekle birlikte toplumumuzun özelliklerini yansıtması, Uluslararası sözleşmelerle azınlıklara tanınan haklann çoğunluk içindeki gruplar ve kişilerden esirgenmemesi, Meclisçe seçildiği dönemlerde dahi Cumhurbaşkanının yarı başkanlık sistemine yakın şekilde düzenlenen yetkilerinin bazı ekleme ve çıkarmalarla yeni Anayasada da öngörülmesi, Parti içi demokrasi esasları ile nisbi temsil usulü, seçim çevrelerinin büyüklüğü, aday belirlenmesi gibi seçimlerle ilgili önemli hususların Anayasada düzenlenmesi, Güven oylaması ve gensoru gibi konularda yetkili olmayan bir Senato kurulması, Başbakanlığın birçok icracı bakanlığın birleştiği bir bakanlık olmaması Milletvekili sayısının en az 600 olması, Belediye başkanlıkları için iki turlu seçim sisteminin kabul edilmesi, İl Özel İdarelerinin görev ve yetkilerinin artırılması, Yüksek mahkemelerin bir çatı altında toplanması gibi somut çözüm önerileri bulacaksınız.
Spor konusundaki başlıca düzenlemeler, 658 sayılı Gençlik ve Spor Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ve Dernekler Kanununda yeralmaktadır. Ayrıca Sporculara Aylık Bağlanması ile Devlet Sporcusu Unvanı verilmesi Hakkında Kanun çıkarılmış bulunmaktadır. Bizce, toplumun tümünü veya önemli kesimlerini yakında ilgilendiren kanunların hukuk anabilim dalları, nihayet hukuk bilim dalları sayısı kadar olması şeklindeki temel görüşümüze uygun olarak, teşkilat dışındaki sporlar ilgili temel kanun düzenlemelerinin bir Spor Kanununda toparlanması, mükerrerlikleri önleyecek, uygulama ve bilimsel çalışmalar yönünden kolaylık sağlayacaktır. Bu kitap bu tür çalışmalara kolaylık sağlamak gayesiyle hazırlanmıştır.
Değerli Uzlaştırmacı Adayları, Adalet Bakanlığınca 05 Ağustos 2017 tarihinde resmi gazetede yayınlanan Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliği uyarınca uzlaştırmacılara yazılı sınav şartı getirilmiştir.
Eğitim Kitabında yer alan bölümlerden;
a) İletişim konusundan; 10 soru
b) Müzakere konusundan; 15 soru
c) Uygulamadan; 20 soru
d) Uzlaştırma, TCK, CMK, Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliği ve Ücret Tarifesinden 55 soru olmak üzere toplam 100 soru sorulacaktır.
Sınavda yanlış cevapların doğru cevabı götürmesi uygulaması yapılmayacaktır. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı Alternatif Çözümler Daire Başkanlığınca yayınlanan eğitim kitabına tamamen uygun şekilde hazırlamış olduğumuz soru bankasında yukarıda belirtilen dağılıma uygun olarak hazırlanmış 10 farklı deneme sınavından oluşan toplam 1000 soru bulunmaktadır.
Eğitim kitabına uygun olarak hazırlamış olduğumuz soru bankası sizlerin Uzlaştırmacı Sınavında en büyük yardımcı kaynağı olacaktır. Sınava girecek tüm uzlaştırmacı adaylarına hayırlı olmasını temenni ederiz.
İçindekiler;
1-Vergi Suçu ve Cezalarına Dair Genel Bilgiler
2-Türkiyede Vergi Suç ve Cezaları
3-Özel Usulsüzlük Suçu
4-Özel Usulsüzlük Cezası ile İlgili Danıştay Kararları
Öncelikle çalışmamın herkese faydalı olmasını diliyorum. Amacımız Ceza Hukuku dersine yardımcı bir kaynak oluşturmaktır. Bu amaç doğrultusunda kitapta genel bir anlatım olmamış, konulara özel olarak değnilmiştir. Bazı suçlar için olay çözümü bazıları için ise yargıtay içtihatları yeterli görülmüştür.
İdare Hukukunun güncel ve önemli konularının ele alındığı bu kitapta; ülkemizdeki yoğun mevzuat değişiklikleri de göz önünde tutularak, idarenin temel kavramlarına ve tutumlarına yer verilmiştir. İdarenin örgütlenmesi, görevleri, kamu hizmetleri ve yetkileri, bütçe konuları, idare malları ve memurluk gibi konular temel esasları ile anlatılmıştır. Kitap ders programlarında idare hukukuna yer veren kimi fakültelerdeki öğrencilerinde yararlanabileceği bir “el kitabı” olma özelliği taşımaktadır.
Devlet özellikle iç hukukunda, egemenlik haklarına dayanarak, toplumsal hayatın çeşitli alanlarına ilişkin hukuk kurallarını yürürlüğe koymakta ve yasama, yürütme yargı saç ayağında yargı gücü sayesinde hukuk kurallarının uygulanmasını temin etmektedir. Bununla birlikte günümüzde devletin hukuk kurallarının ihdası ve uygulanmasındaki tekelinin giderek erozyona uğradığı görülmektedir. Gerçekten küreselleşme olgusu ile birlikte sadece pazarlar dünya pazarına dönüşmemiş, aynı zamanda pazar katılımcıları da küresel hareket etmeye başlamışlardır. Bu ekonomik olguların sonucu olarak, bir devletin sınır ötesi ticaretini ve ekonomik faaliyetlerini düzenleyen milli hukuk kuralları yanında, aynı konuları düzenleyen kaynağını çok farklı alanlardan alan normatif düzenlemeler artış göstermekte ve kurulan yeni düzenin işleyişini teminen çok farklı alanlarda faaliyet göstermek üzere yeni uluslararası kuruluşlar ihdas olunmaktadır.
Bu gelişmelere paralel olarak batılı ülkelerde uluslararası ekonomik faaliyetleri düzenleyen ve dağınık halde bulunan hukuk kurallarını bir bütün olarak incelemeyi hedef alan hukuk dalı olarak uluslararası ekonomi hukuku gelişmiştir. Sınırlar ötesi ekonomik faaliyetler birçok farklı hukuki düzenlemenin konusunu teşkil etmektedir. Bunların bir kısmı milli kamu hukuku ve özel hukuk karakterli, bir kısmı da uluslararası hukuk kaynaklıdır. Kısmi olarak bağlayıcı olmayan kurallar da buraya dâhil olmaktadır. Bu anlamda uluslararası ekonomik ilişkileri konu alan bütün hukuki düzenlemeler, uluslararası ekonomi hukukunun kapsamını belirlemektedir.
''Ayrım'' deyimi; Irk, renk, cinsiyet, din, siyasal inanç, ulusal veya sosyal menşe bakımından yapılan iş veya meslek edinmede veya edinilen iş veya meslekte tabi olunacak muamelede eşitliği yok edici veya bozucu etkisi olan her türlü ayrılık gözetme, ayrı tutma veya üstün tutmayı......ifade eder.'' (Ilo,111 Nolu Sözleşme md.1)
''Irklarına veya etnik kökenlerine bakılmaksızın herkezin katılımını öngören demokratik ve hoşgörülü toplumların gelişimini sağlamak üzere, ırk veya etnik kökene dayalı ayrımcılık konusunda atılacak özel bir adım istihdam faaliyetlerine ve bağımsız çalışmaya erişimden öteye gitmeli ve eğitim, sosyal güvenlik ve sağlık bakımı da dahil olmak üzere sosyal koruma, sosyal avantajlar ile mallar ve hizmetlere erişim ve bunların sağlanması gibi alanları da kapsamalıdır.'' (2000/43/Ec Konsey Direktifi Girizgah Prg.12)
''İstihdam ve meslek, herkez için eşit fırsatların garanti altına alınmasında kilit öneme sahip olan unsurlardır ve vatandaşların ekonomik, kültürel ve sosyal yaşama tam katılımına ve potansiyellerinin farkına varmalarına güçlü bir biçimde katkı sağlar.''(2000/78/Ec Konsey Direktifi Girizgah Prg.9)
Bu kitap, Prof. Dr. Mehmet Yüksel’in hukuk ve sosyoloji kaynaklarından beslenen ve yıllar boyunca oluşan entelektüel birikiminin bir ürünü. Hukuk ile etiğin etkileşimi, toplumsal yaşamın hukuksallaşması, modern kültürün hukuk ile ahlakı kavrayış biçimleri, kamu hukuku ile özel hukuk ayrımının günümüzdeki anlamı, mahremiyet hakkının sosyolojik ve tarihsel gelişim çizgisi, bireysel özgürlüklere felsefi bakışlar, insan haklarının sosyolojik ve kültürel temelleri, İbni Haldun’un toplum kuramında hukukun yeri, Osmanlı’dan Cumhuriyete Türkiye’de hukukun seküler kaynakları... Mehmet Yüksel, işte çağımızda hukukun sosyoloji, sosyolojinin hukuk olmaksızın çözümleyemeyeceği bu konuları yetkin bir biçimde ele alıyor.
İnşaat endüstrisinin genel yapısı nasıldır? İnşaat sözleşmesi tipleri nelerdir? Hangi tip sözleşmenin sorumlulukları nasıldır? İnşaat sözleşmelerinin içerikleri nasıldır? Sözleşmede hangi tanımlar yer almalı, kapsamları nasıl olmalıdır? Yapım sözleşmeleri nasıl organize edilir? İnşaat projelerinde alt yüklenici taşeron kullanımı ve alt yüklenim sözleşmeleri nasıl yapılmalıdır? Yapım İşleri Genel Şartnamesi'nde işveren ile yüklenicinin risk ve sorumluluklarının maliyetlere etkileri nelerdir? İnşaat sözleşmelerinde nasıl değişiklik yapılır ve ilgili mevzuat düzenlemeleri nasıldır? İnşaat sözleşmelerinde hak talepleri ve anlaşmazlıkları çözümü nasıl düzenlenmiştir? İnşaat sözleşmeleri risklerinin ve bu risklerin etkilerinin değerlendirilmesinde kullanılan yöntemler nelerdir? İnşaat işlerinde sigortalama uygulamaları nasıl yapılır? FIDIC inşaat sözleşmelerinde anlaşmazlıklar nasıl çözülür? FIDICT Tasarım - Yapım ve Anahtar Teslimi Tip Sözleşmesi İdari Şartnamesi'nde süresel şartlar, sözleşme değişikliği uygulamaları ve teminatlar nasıl düzenlenmiştir? İnşaat sözleşmelerinde değişiklikler nasıl yönetilir? İnşaat firmalarının yurtiçi ve yurtdışı projelerde maliyet ve süre belirleme yöntemleri nelerdir? Kamu ihali mevzuatı ve FIDIC normları bazında iş programları nasıl düzenlenmelidir? İnşaat projelerinin planlanmasında temeller nelerdir? Kamu tahhüt işlerinde ve FIDIC uygulamalarında süre uzatımları nasıl düzenlenmiştir, buna bağlı fiyat farkları nasıl alınabilir? Mevzuatımızda iş ortaklıkları nasıl düzenlenmiştir? Yapım sözleşmeleri nasıl oluşturulur ve yönetilir? Yapım işlerinde geçici kabuller, kesin kabuller, ödemeler nasıl yapılır? Kamu sözleşmelerinin idaresinde yapılan büyük yanlışlar nelerdir? Yapım İşleri Genel Şartnamesi'nde bakım ve düzeltme sorumlulukları nasıldır? Yapım sözleşmeleri nasıl bitirilir ve garanti yönetimi nasıl yapılır?
Bu kitapta yukarıda belirtilen sorulara kabul edilir ve uygulanabilir yanıtlar verilmeye çabalanmış, yalnız ulusal değil uluslar arası yapım projelerinin sözleşme düzenlemeleri hakkında da fikir verilmiş, uygulama örneklerine değinilerek geniş bir bakış açısı oluşturulmaya gayret edilmiştir. Yurdumuzda kamu yapım işlerinde esas alınan yapım işleri mevzuatı ve uluslar arası inşaat projelerinde yaygınlıkla kullanılan tip FIDIC sözleşmelerinin uygulamalarına, paralellik ve farklılıklarına değinilmesine özen gösterilmiştir. Gerek Yapım İşleri Genel Şartnamesi gerek FIDIC İnşaat İşleri Genel Şartnamesi (Kırmızı Kitap) esas alınarak hazırlanan sorumluluk ve risklerin taraflara dağılımına dair tablolar, hem genel bir özet oluşturmakta hem de farklı düzenlemeler arasındaki ilişkilerin daha açık bir şekilde anlaşılmasına imkan vermektedir. Ekler içinde yer alan sözleşme analizleri de, bir sözleşme metni incelenirken dikkat edilecek hususlar ve izlenecek yöntemler konusunda önemli örnekler mahiyetindedir. Böyle bir çalışmaya girişilirken gerek lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, gerekse profesyonel sektör uygulamacılarına faydalı olabilmek birincil amaç edinilmiştir.
Kitapta, bilimsel yöntemlerle incelenecek hukuk olgusu ile yeni tanışan bir kimseye, bu disiplinin konusu, kaynakları, yöntemi hakkında genel bilgi vermek; öğrenciyi hukuk dalları hakkında bilgilendirmek ve hukukî düşünce tarzını ona göstermek amaçlanmaktadır.
Kitapta yeni Türk Ceza Kanunu ve Türk Medeni Kanunu gibi temel kurallar gözetilerek, günümüzde mevcut en son düzenlemeler ışığında güncel bir kaynak oluşturmaya çalışılmıştır.
Konu Başlıkları;
- Topluk ve Hukuk- Hukuk Düzeni- Hukukun Temel Kavramları ve Kurumları- Hukuk Akımları
Sosyal güvenlik, kişilere, insan şeref ve haysiyetine uygun yaşayış seviyesi için gerekli ve yeterli mali imkânlardan yoksun kaldıkları işsizlik, hastalık, analık, sakatlık, yaşlılık gibi kanunla düzenlenen belirli hallerde, kanunda hak olarak öngörülen karşılıksız, katkı karşılığı veya ödünç şeklindeki desteklerin kamu kurum ve kuruluşlarınca sağlanmasıdır.
Prof. Dr. Fehim Üçışık, bu kitabında, ülkemizdeki primli ve primsiz sosyal güvenlik mevzuatının, anahatlarıyla ve olabildiğince, uygulamaya ilişkin, yararlanan kişi sayısı, yapılan yardım miktarı gibi, sayısal bilgilerle birlikte ortaya konulmasına çalışmıştır.
Bu yayında belirttiği kişisel görüşlerinin büyük çoğunluğu, primli ve primsiz sosyal güvenlik hukukunun çeşitli konularına ilişkin olarak 1980’li yıllardan itibaren çeşitli vesilelerle ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin çıkardığı Bizim Gazete’deki haftalık yazılarında ortaya konmuş ve hâlâ güncel olan değerlendirme ve önerilerdir. Böylece, sosyal güvenliğe dair merak edilen bütün konular kapsamlı bir çalışma içinde topluca ilgili kamuoyuna sunulmuş olmaktadır.
1982 Anayasasının üniversitelerin, Devlet tarafından kurulmasının yanısıra, kazanç amacı gütmemek şartıyla vakıflarca da kurulabilmesini ve bu üniversitelerin, mali ve idari konuları dışındaki akademik çalışmaları, öğretim elemanlarının sağlanması ve güvenlik yönlerinden Devlet üniversitelerine ilişkin Anayasa hükümlerine tabi olmasını öngörmesi üzerine, sayıları 70’i aşan vakıf üniversitesi kurulmuştur. Bu üniversiteler, yıllardır hemen her alanda mezun vermektedir ve toplam öğrencileri, yenilerinin açılması, yeni bölüm ve fakülteler eklenmesi ve kontenjanlarının artırılması sonucu hızla artmaktadır. Bu gelişime paralel olarak öğretim elemanları da çoğalmaktadır. Buna rağmen henüz vakıf üniversiteleriyle ilgili çeşitli hususlarda uygulama birliği sağlanamamıştır. Vakıf üniversitelerinde binlerce öğretim elemanı çalıştığı halde, bu kişilerin özel hukuka mı, kamu hukukuna mı veya hangi hususlarda özel hukuka, hangi hususlarda kamu hukukuna tabi oldukları, vakıf üniversitelerine karşı adli yargıda mı, idari yargıda mı dava açılması gerektiği konuları yargı kararlarıyla çözümlenmektedir. 31.12.2005 tarihinde yayınlanmış olan Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliğinin öğretim elemanlarına ilişkin bir düzenlemesi de yargı kararıyla iptal edilmiş bulunmaktadır. Bu yayınımızda, vakıf üniversitelerinin Devlet üniversiteleriyle birlikte tabi oldukları temel esaslar, vakıf üniversiteleriyle ilgili özel düzenlemeler ve yargı kararları ile bazı yazarların görüşleri aktarılmaya, bazı hususlarda ilk ve ortaöğretime ilişkin 08.02.2007 tarih ve 5580 sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu ile karşılaştırmalar yapılmasına ve çeşitli konularda kişisel görüş ortaya konmasına çalışılmıştır.
Bu site Ticimax® Gelişmiş E-Ticaret sistemleri ile hazırlanmıştır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.