Derin Mısra
Derin Mısra

Derin Mısra (9786058068414)

0,00

“Önce Alioğlu’nun ikinci kitabı Derin Mısra daha çok aşk şiirlerinden oluşuyor. Sevda söz konusu olduğunda gözler ve bakışların özel bir anlamı ortaya çıkıyor. Özlem, keder, akşam, doğa, doğanın değişen durumları, yalnızlık, umarsızlık, bekleyiş belli başlı temalar olarak görünüyor.

Dil noktasında Alioğlu, deyimleri fazlaca seviyor. Bunlara halk söyleyişlerini, yinelemeleri ve eksiltili cümleleri de ekleyince bu şiirin üslubu ortaya çıkıyor. “Kalbim bir kasaba”, “göğün yüzü gibi koyu bir yalnızlık”, “ölü yaşamakmış ruhumun rolü”, “belki akşamın uykusudur sabahlar” gibi ilginç söyleşirler barındırıyor Derin Mısra.
Önce, ağaçlarla ve denizle konuşuyor, hüzünden dem vururken umuda geçiyor; geceyi, yıldızları ve yağmuru betimliyor. Çünkü bu şiir için yağmurun simgesel bir anlamı var. Kimileyin doğanın ögeleri birbiriyle ya da şairle söyleşmeye başlıyor. Uzun şiirlerde hikâyemsi bir yan varken kısa şiirlerde gecenin, doğanın, ışığın bir anda verdiği manzara deklanşöre basarmış gibi yakalanmaya çalışılıyor.”


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 134
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı