Çocukluğun Sırrı
Çocukluğun Sırrı

Çocukluğun Sırrı (9789752564671)

0,00

Maria Montessori’nin düşüncelerinin orijinalliği ve modernliği, felsefesine en iyi giriş niteliğindeki bu eserin adeta sayfalarından yansıyor. Bu büyük İtalyan eğitimci, açık ve net bir anlatımla “çocuğun kişiliğine saygı”ya dayanan Montessori Eğitim Modeli’nin prensiplerini ortaya koyuyor. Çocuğun kendini bir birey olarak ifade etmesine, kendi doğasına saygı göstererek potansiyelini gerçekleştirmesine yardım etmek; eğitimcinin görevi işte budur.

“Çocuğu keşfetmek ve özgürlüğünü gerçekleştirmek ideali” çocuk eğitimi alanındaki kuramcı ve uygulamacıların geçen yüzyılın başından beri meşgul oldukları bir hedeftir.

Günümüzdeyse okullarda eğitim müfredatının iyileştirilmesinde Montessori felsefesinin temel düşüncelerine gittikçe daha fazla başvuruluyor. Maria Montessori çocuğun gelişme ve araştırma ihtiyacına, kendi başına öğrenmesine katkıda bulunan modern bir ders verme tarzı ve ders materyalleri geliştirmiştir. Öğretmen ve öğrenci rollerini yeni baştan belirlemiş, yaş ve performans kriterleri açısından karma sınıflar oluşturmayı teşvik etmiştir.

Çocuğun gelişimini emzirme döneminden itibaren mercek altına yatıran, çocuğun sırrını keşfetmeye çalışarak karakterinin ve iç dünyasının olgunlaşmasına ona yardım etmeyi hedefleyen bu kitabı her eğitimci ve her anne baba mutlaka okumalı.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 240
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı