Çocuklar Savaş İstemiyor
Çocuklar Savaş İstemiyor

Çocuklar Savaş İstemiyor (9786053238676)

0,00

1986 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine dâhil edilen Halep’in tarihi merkezi, şu an tamamen harabe haline gelmiş durumda. Kentin ünlü ve ihtişamlı kalesi bile defalarca bombalanmış. Ateş altında kalan bu tarihi kale yıkıldı bu gün. Halep’in günün birinde yeniden eski, canlı günlerine dönebilme ihtimali şimdilik pek mümkün gibi görünmüyor artık.


Bütün dünya duysun bunu, bu gün Halep’te yaralıları tedavi edecek hiçbir hastane kalmadı yıkılmadık. Yerin yedi kat altında bir hastane vardı; onu da bombalayıp yıktılar birkaç gün önce. Yıkılacak bina kalmadı bugün Halep’te. Artık zalim Esed’in savaş uçakları fırınları bombalıyor. Neden biliyor musunuz? İnsanlar yiyecek ekmek bulamasın da açlıktan ölsünler diye.


Yahu savaşın da bir kuralı, bir hukuku vardır. Hiçbir savaşta masum siviller böyle toplu olarak ölüme terk edilmemiştir. Hitler zamanı hariç! Tarihte bir tek Hitler yapmıştır böyle toplu katliamı. Hiçbir savaşta eli silah tutmayan kadın ve çocuklara dokunulmaz. Savaşların en çirkin, en karanlık yüzü masum kadın ve çocukların öldürülmesidir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 62
En / Boy : 13 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı