Çocuk Ergen ve Yetişkinlerde Bipolar (İki Kutuplu) Bozukluklar
Çocuk Ergen ve Yetişkinlerde Bipolar (İki Kutuplu) Bozukluklar

Çocuk Ergen ve Yetişkinlerde Bipolar (İki Kutuplu) Bozukluklar (9786257849586)

0,00


Başlarken

Prof. Dr. Erdal IŞIK, Prof. Dr. Yasemen IŞIK MENGÜ ve Uzm. Dr. Umut IŞIK’ın yazarları olduğu kitabın ilk bölümünde; bir duygulanım bozukluğu olan bipolar (iki kutuplu)  (I) ve bipolar (II) bozukluklar, bunlarda izlenen manik, depresif, karma, hızlı döngülü epizodlar ile siklotimi, hipertimi tabloları ve tüm bu tablolarda izlenen belirtiler, hastalık dönemlerinin doğurduğu alkol/madde kullanımı, adli olaylar, davranışlar üzerinde kontrol kaybı, intihar vb. gibi olası olumsuz sonuçlar, hastalığın oluşumunda önemli rol oynayan; kalıtımsal, hormonal, hücresel, immünolojik etkenler, beyin bölgeleri, beyin yolakları, nörotransmitterler ve hücre içi sinyalizasyon değişimleri, hastalığa neden olabilen ilaçlar ve tıbbı hastalıklar, beyin görüntüleme çalışma sonuçları vb. gibi biyolojik içerikli konular yanında, hastalığın gelişiminde rolü olabilen çocukluk dönemiyle ilgili yaşantılar ve sorunlar, bilişsel-yatkınlık gelişimi, kişilik sorunları ve yaşam streslerinin rolü gibi psikolojik içerikli nedenler yer almaktadır.
Kitabın tedavilere ayrılan ikinci bölümünde ise; hastalık dönemlerinde uygulanan ilaç tedavileri, bunların kullanım biçimleri, olası yan etkileri, aşırı doz alımı ve zehirlenmeleri, nüksleri önleme amacıyla kullanılan “Duygudurumunu düzenleyici ilaçlar” ve kullanım şekilleri, ilaçlara yanıtsız tedaviye dirençli hastalarda uygulanan yeni tedavi yaklaşımları ile hasta ve aileye verilmesi gereken psikoeğitim yaklaşımı, bireysel psikoterapi, bilişsel-davranışçı tedaviler, farkındalık temelli bilişsel terapi, uyku sorunlarında bilişsel-davranışçı yaklaşımların kullanımı, şema terapi,  kişiler-arası ve sosyal ritim terapisi, işlevsel iyileştirme tedavisi, diyalektik davranışçı terapi, streslerin önlenmesi ve yönetilmesine yönelik teknikler ve aile odaklı tedavi gibi psikoterapötik tedavi yaklaşımları ve de bunların uygulanma teknikleri yer almaktadır.
Kitabın son bölümünde ise; çocuk ve ergenlerde izlenen bipolar bozukluk tablosu ve tedavi yaklaşımları yer almaktadır.
Kitabın sınırları içinde tüm okuyuculara güncel bilgi içeriğiyle bilgilendirici, yol gösterici ve yararlı olması dileklerimizle.

Prof. Dr. Erdal IŞIK, Uzm. Dr Umut IŞIK ve Prof. Dr. Yasemen IŞIK MENGÜ
Ankara, 2022


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 206
Ağırlık : 206
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı