Cinsel Kuram Üzerine Üç Deneme
Cinsel Kuram Üzerine Üç Deneme

Cinsel Kuram Üzerine Üç Deneme (9789944496148)

0,00


1850’lerde başlayıp, 1939’a dek süren uzun, bereketli yaşamında Freud, Dünya’ya önemli değerler katmıştır. Ünlü nörolog, psikanaliz biliminin kurucusu olarak kabul edilmektedir. 
Lisede Latince, Fransızca ve İngilizce öğrenirken kendi çabalarıyla İbranice, İspanyolca ve İtalyanca öğrendi. Başarılı, bilgiye aç bir öğrenciydi. Goethe'nin yapıtlarından etkilenerek tıp okumaya karar verdi.
Yahudi bir aileden gelen Freud, üniversite yıllarında Yahudi düşmanlığıyla karşılaştı, çevresinden dışlandı. Ancak yaşadığı bu sorunlar, onun çalışmalarını daha da derinleştirmesini sağladı. 1876 yılında fizyolojist Brücke'nin laboratuvarına girdi, burada anatomopatoloji ve insan sinir sistemi üzerine araştırmalar yaptı. 1881'de tıp öğrenimini bitirdi. 1883'te dönemin ünlü beyin anatomisi ve nöropatoloji uzmanı Dr. Theodor Meynert'in yönetiminde psikiyatri kliniğinde asistan olarak çalışmaya başladı.
Bilgi açlığını çok fazla kitap, bilim için yeni ve aydınlatıcı keşifler, hastalar içinde gidermiştir. Bu açlığın meyvelerini 2023 dünyasında hâlâ toplanmaktadır.
Kırmızı Ada Yayınları olarak, Freud’un birbirinden değerli kitap ve makalelerini derlemek ve basıyor olmaktan büyük kıvanç duyuyoruz. 


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 136
Ağırlık : 136
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı